• Κοινωνία

    Καιρός: Τέλος οι αλκυονίδες – Πτώση θερμοκρασίας και βροχές σε όλη τη χώρα

    • NewsRoom


    Αναλυτικά η πρόγνωση του καιρού για όλη την Ελλάδα

    Για σήμερα, Δευτέρα, σύμφωνα με την πρόγνωση καιρού της ΕΜΥ, στα δυτικά, τα βόρεια και βαθμιαία τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα αναμένονται νεφώσεις με βροχές και σποραδικές καταιγίδες.

    Τα φαινόμενα από τις προμεσημβρινές ώρες στα δυτικά και από το μεσημέρι στην ανατολική Μακεδονία, τη Θράκη και βαθμιαία στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου θα είναι κατά τόπους ισχυρά.

    Εξασθένηση των φαινομένων αναμένεται στα δυτικά από αργά το απόγευμα και στα υπόλοιπα από τις βραδινές ώρες. Παροδικές χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα ορεινά της κεντρικής και βόρειας ηπειρωτικής χώρας.

    Στην υπόλοιπη χώρα αναμένονται νεφώσεις, παροδικά αυξημένες με πρόσκαιρες τοπικές βροχές στα ανατολικά ηπειρωτικά. Ευνοείται η μεταφορά αφρικανικής σκόνης.

    Οι άνεμοι θα πνέουν νότιοι νοτιοανατολικοί, 7 με 8 και στο Αιγαίο τοπικά 9 μποφόρ. Από το απόγευμα στα δυτικά θα στραφούν σε δυτικούς νοτιοδυτικούς, 5 με 7 μποφόρ, ενώ το βράδυ θα στραφούν και στα ανατολικά σε νοτιοδυτικούς και θα εξασθενήσουν.

    Η θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση ως προς τις μέγιστες τιμές κυρίως στο Ιόνιο και τα ηπειρωτικά.

    ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ, ΘΡΑΚΗ

    Αναμένονται νεφώσεις με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες. Τα φαινόμενα από το μεσημέρι στην ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη θα είναι κατά τόπους ισχυρά. Λίγα χιόνια θα υπάρξουν στα ορεινά της δυτικής Μακεδονίας. Βελτίωση αναμένεται από το απόγευμα και από τα δυτικά.

    Οι άνεμοι θα πνέουν νότιοι, 5 με 7 και στα ανατολικά 7 με 8 μποφόρ. Από το απόγευμα και από τα δυτικά θα στραφούν σε νοτιοδυτικούς και θα εξασθενήσουν.

    Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 7 έως 17 βαθμούς Κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία, η θερμοκρασία θα είναι 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

    ΝΗΣΙΑ ΙΟΝΙΟΥ, ΗΠΕΙΡΟΣ, ΔΥΤΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΔΥΤΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ

    Αναμένονται νεφώσεις με βροχές και σποραδικές καταιγίδες, τοπικά ισχυρές, με εξασθένηση αργά το απόγευμα. Λίγα χιόνια θα σημειωθούν στα ορεινά της Ηπείρου και της δυτικής Στερεάς.

    Οι άνεμοι θα πνέουν αρχικά νοτιοανατολικοί, 6 με 7 και στο Ιόνιο τοπικά 8 μποφόρ. Από το απόγευμα θα στραφούν σε δυτικούς νοτιοδυτικούς και θα εξασθενήσουν.

    Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 12 έως 18 βαθμούς Κελσίου. Στο εσωτερικό της Ηπείρου, η θερμοκρασία θα είναι 4 με 5 βαθμούς χαμηλότερη.

    ΘΕΣΣΑΛΙΑ, ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΕΥΒΟΙΑ, ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ

    Αναμένονται νεφώσεις, παροδικά αυξημένες με πρόσκαιρες τοπικές βροχές.

    Οι άνεμοι θα πνέουν νότιοι νοτιοδυτικοί, 5 με 7 και τοπικά 8 και τις πρωινές ώρες 9 μποφόρ.

    Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 10 έως 20 βαθμούς Κελσίου.

    ΚΥΚΛΑΔΕΣ, ΚΡΗΤΗ

    Αναμένονται νεφώσεις, παροδικά αυξημένες ως τις απογευματινές ώρες.

    Οι άνεμοι θα πνέουν νότιοι, 7 με 8 και τοπικά 9 μποφόρ. Από το απόγευμα θα στραφούν σε νοτιοδυτικούς και θα εξασθενήσουν.

    Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 12 έως 21 βαθμούς Κελσίου.

    ΝΗΣΙΑ ΑΝΑΤΟΛΙΚΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ, ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΑ

    Αναμένονται λίγες νεφώσεις, που βαθμιαία θα αυξηθούν και από το απόγευμα θα σημειωθούν βροχές και σποραδικές καταιγίδες, τοπικά ισχυρές στα βόρεια με εξασθένηση τη νύχτα.

    Οι άνεμοι θα πνέουν νότιοι νοτιοανατολικοί, 7 με 8 και τοπικά 9 μποφόρ. Από το βράδυ θα στραφούν στα βόρεια σε νοτιοδυτικούς και θα εξασθενήσουν.

    Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 13 έως 20 βαθμούς Κελσίου.

    ΑΤΤΙΚΗ

    Αναμένονται νεφώσεις, παροδικά αυξημένες μέχρι το απόγευμα με πιθανότητα ασθενούς βροχής.

    Οι άνεμοι θα πνέουν νότιοι νοτιοδυτικοί, 5 με 7 και πρόσκαιρα τοπικά 8 μποφόρ.

    Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 11 έως 19 βαθμούς Κελσίου.

    ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

    Αναμένονται νεφώσεις, παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές και πιθανόν μεμονωμένες καταιγίδες, ενώ βελτίωση θα υπάρξει από το απόγευμα.

    Οι άνεμοι θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις, 5 με 6 και πρόσκαιρα τοπικά 7 μποφόρ.

    Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 9 έως 16 βαθμούς Κελσίου.

    Η πρόγνωση του καιρού για αύριο, Τρίτη

    Για αύριο, Τρίτη, στα δυτικά αναμένονται αυξημένες νεφώσεις με τοπικές βροχές, που από αργά το απόγευμα θα ενταθούν και θα εκδηλωθούν καταιγίδες, κατά τόπους ισχυρές. Στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τη Θράκη θα υπάρξουν νεφώσεις, παροδικά αυξημένες με σποραδικές βροχές και από τις βραδινές ώρες, κυρίως στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου, σποραδικές καταιγίδες, κατά τόπους ισχυρές.

    Στην υπόλοιπη χώρα αναμένονται λίγες νεφώσεις, που από το μεσημέρι θα αυξηθούν και στα κεντρικά και βόρεια θα σημειωθούν τοπικές βροχές.

    Παροδικές χιονοπτώσεις θα σημειωθούν από το μεσημέρι στα βορειοδυτικά ορεινά.

    Οι άνεμοι θα πνέουν νοτιοδυτικοί, 5 με 6, βαθμιαία στα πελάγη 7 και στο Αιγαίο τοπικά 8 μποφόρ. Εξασθένηση αναμένεται το βράδυ από τα δυτικά.

    Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση, κυρίως στα νότια.

    Διαβάστε ακόμη:

    Άνοιγμα λιανεμπορίου: Η επίδραση στην κινητικότητα και τα κρούσματα από εβδομάδα σε εβδομάδα

    Έκρηξη στον Ασπρόπυργο: Αποκαταστάθηκε η ηλεκτροδότηση σε Αττική και Πελοπόννησο

    Ζώδια: Οι προβλέψεις για σήμερα Δευτέρα, 8 Φεβρουαρίου 2021

    Ακολουθήστε το mononews.gr στο Google News για την πιο ξεχωριστή ενημέρωση



    ΣΧΟΛΙΑ