• Κοινωνία

    Συνεχίζεται ο άστατος καιρός

    • NewsRoom
    καιρός


    Στα δυτικά, τα κεντρικά και τα βόρεια, ο καιρός θα είναι άστατος και κατά περιόδους νεφελώδης, με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες, κατά τόπους ισχυρές στη Μακεδονία, τη Θράκη, την Ήπειρο, τη Θεσσαλία, τα νησιά του βορείου Αιγαίου και πιθανώς πρόσκαιρα τη Στερεά και την Πελοπόννησο, κυρίως τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες. Οι άνεμοι θα πνέουν από δυτικές διευθύνσεις, 3 με 5 μποφόρ και στα νότια τοπικά έως 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία δε θα εμφανίσει αξιόλογη μεταβολή.

    Αττική

    Αναμένονται λίγες νεφώσεις, που τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες θα αυξηθούν και υπάρχει πιθανότητα να σημειωθούν τοπικοί όμβροι ή μεμονωμένες καταιγίδες στα βόρεια. Οι άνεμοι θα πνέουν από δυτικές διευθύνσεις, 3 με 5 μποφόρ και πρόσκαιρα στα δυτικά τμήματα έως 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 15 έως 27 βαθμούς Κελσίου.

    Θεσσαλονίκη

    Λίγες νεφώσεις αναμένονται, παροδικά αυξημένες, με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες, πιθανώς κατά τόπους ισχυρές τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες. Εξασθένηση των φαινομένων αναμένεται τη νύχτα. Οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί, 3 με 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 15 έως 24 βαθμούς Κελσίου.

    Μακεδονία, Θράκη

    Θα υπάρξουν νεφώσεις παροδικά αυξημένες, με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες, κατά τόπους ισχυρές, κυρίως τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες. Εξασθένηση των φαινομένων αναμένεται τη νύχτα. Οι άνεμοι θα πνέουν δυτικοί νοτιοδυτικοί, 3 με 4 μποφόρ και στα ανατολικά έως 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 12 έως 26 βαθμούς Κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία, η μέγιστη θερμοκρασία θα είναι 4 με 5 βαθμούς χαμηλότερη.

    Νησιά Ιονίου, Ήπειρος, Δυτική Στερεά, Δυτική Πελοπόννησος

    Θα εμφανιστούν νεφώσεις, παροδικά αυξημένες, με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες, κυρίως τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα ηπειρωτικά, τοπικά ισχυρές στην Ήπειρο και πιθανώς πρόσκαιρα τη δυτική Στερεά. Ύφεση των φαινομένων αναμένεται τη νύχτα. Οι άνεμοι θα πνέουν από δυτικές διευθύνσεις, 3 με 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 13 έως 25 βαθμούς Κελσίου. Στην Ήπειρο, η μέγιστη θερμοκρασία θα είναι 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

    Θεσσαλία, Ανατολική Στερεά, Εύβοια, Ανατολική Πελοπόννησος

    Στη Θεσσαλία αναμένονται λίγες νεφώσεις, παροδικά αυξημένες, με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες, κυρίως τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες, όπου θα είναι τοπικά ισχυρές. Στις υπόλοιπες περιοχές αναμένονται λίγες νεφώσεις, που γρήγορα θα αυξηθούν και θα σημειωθούν τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες, πιθανώς πρόσκαιρα τοπικά ισχυρές τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στην ανατολική Στερεά και την ανατολική Πελοπόννησο. Ύφεση των φαινομένων αναμένεται τη νύχτα στη Θεσσαλία και βελτίωση στις υπόλοιπες περιοχές. Οι άνεμοι θα πνέουν δυτικοί νοτιοδυτικοί, 3 με 5 μποφόρ και στα νότια τοπικά 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 12 έως 28 βαθμούς Κελσίου.

    Κυκλάδες, Κρήτη

    Θα εμφανιστούν λίγες νεφώσεις, παροδικά αυξημένες, κυρίως στην Κρήτη. Οι άνεμοι θα πνέουν από δυτικές διευθύνσεις, 4 με 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 17 έως 27 βαθμούς Κελσίου.

    Νησιά Ανατολικού Αιγαίου, Δωδεκάνησα

    Στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου, αναμένονται λίγες νεφώσεις, παροδικά αυξημένες, με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες, κυρίως στα βόρεια, όπου θα είναι τοπικά ισχυρές. Στα Δωδεκάνησα αναμένονται λίγες πρόσκαιρες νεφώσεις. Οι άνεμοι θα πνέουν νότιοι νοτιοδυτικοί, 4 με 5 μποφόρ και στα νότια δυτικοί βορειοδυτικοί, τοπικά έως 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 18 έως 28 βαθμούς Κελσίου.

    Η πρόγνωση του καιρού για αύριο, Τετάρτη

    Στο Ιόνιο, τα ηπειρωτικά και το βόρειο Αιγαίο, ο καιρός θα είναι άστατος, κατά περιόδους νεφελώδης με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες, οι οποίες κυρίως τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες θα είναι κατά τόπους ισχυρές στη Μακεδονία, τη Θράκη, τη Θεσσαλία, την Ήπειρο, το βόρειο Αιγαίο και πιθανώς πρόσκαιρα στη Στερεά και την Πελοπόννησο. Στην υπόλοιπη χώρα αναμένονται λίγες, πρόσκαιρες νεφώσεις. Οι άνεμοι θα πνέουν στα νότια δυτικοί νοτιοδυτικοί, 4 με 5 μποφόρ και στην υπόλοιπη χώρα από νότιες διευθύνσεις, 3 με 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή.



    ΣΧΟΛΙΑ