• Κοινωνία

    Καιρός: Συνεχίζεται η κακοκαιρία – Πώς θα είναι το τριήμερο του Αγίου Πνεύματος

    Καιρός: Συννεφιά και άνοδος της θερμοκρασίας - Πού θα βρέξει


    Συνεχίζεται το φθινοπωρινό σκηνικό του καιρού, αργότερα αναμένεται η βελτίωση

    Φθινοπωρινός και με εναλλαγές θα εξακολουθήσει να είναι ο καιρός τις επόμενες ημέρες, με τις ηλιόλουστες ώρες να διαδέχονται τη συννεφιά και τις τακτικές βροχές.

    Το ερχόμενο Σαββατοκύριακο προβλέπονται σποραδικές βροχές και καταιγίδες. Οι χαμηλές θερμοκρασίες και οι τροπικές καταιγίδες θα επιμείνουν τα επόμενα 24ωρα στην Ελλάδα τουλάχιστον μέχρι και την Κυριακή.

    Μέχρι και τα μέσα της επόμενης εβδομάδας θα υπάρχει έντονη αστάθεια στον καιρό, με βροχές, καταιγίδες και χαμηλές θερμοκρασίες τη νύχτα και νωρίς το πρωί, ενώ αναμένεται να καλοκαιριάσει προς το τέλος της επόμενης εβδομάδας.

    Ειδικότερα, για αύριο, Σάββατο, λίγες νεφώσεις που βαθμιαία θα αυξηθούν και θα σημειωθούν τοπικές βροχές στα ηπειρωτικά και μέχρι το απόγευμα στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου.

    Σποραδικές καταιγίδες θα εκδηλωθούν στα ηπειρωτικά της κεντρικής και βόρειας χώρας κυρίως στα ορεινά, τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες. Τοπικά περιορισμένη θα είναι η ορατότητα στα δυτικά τις πρωινές ώρες.

    Οι άνεμοι θα πνέουν αρχικά δυτικοί νοτιοδυτικοί και βαθμιαία νότιοι 3 με 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο στα κεντρικά και νότια.

    Την Κυριακή, αρχικά στα δυτικά και βαθμιαία και στην υπόλοιπη χώρα, θα υπάρξουν νεφώσεις, παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές. Σποραδικές καταιγίδες θα εκδηλωθούν το πρωί στο Ιόνιο και κυρίως τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα ηπειρωτικά. Το βράδυ στα δυτικά, ο καιρός θα βελτιωθεί.

    Οι άνεμοι στα δυτικά θα είναι ασθενείς και σταδιακά θα επικρατήσουν δυτικοί άνεμοι, 3 με 4 μποφόρ. Στα ανατολικά θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις, 3 με 5 μποφόρ.

    Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή περαιτέρω άνοδο.

    Σε ό,τι αφορά στο τριήμερο του Αγίου Πνεύματος, σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις των μετεωρολόγων, οι θερμοκρασίες αναμένεται να ανέβουν και ο καιρός θα είναι κανονικός για την εποχή, με τον υδράργυρο να «σκαρφαλώνει» έως τους 30 βαθμούς.

    Έτσι, όσοι ταξιδέψουν, θα έχουν την ευκαιρία να περάσουν ένα καλοκαιρινό τριήμερο, ενώ και οι παραλίες της χώρας αναμένεται να γεμίσουν και πάλι από τους πρώτους κολυμβητές του καλοκαιριού.



    ΣΧΟΛΙΑ