• Κοινωνία

    Καιρός: Σήμερα το τρίτο κύμα κακοκαιρίας του Γηρυόνη σε όλη τη χώρα

    • NewsRoom
    καιρος κακοκαιρια


    Για σήμερα, Τρίτη, η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία προβλέπει βροχές και καταιγίδες στο Ιόνιο, τις Κυκλάδες, τα Δωδεκάνησα και την Κρήτη, πρόσκαιρα κατά τόπους ισχυρές, με εξασθένηση από το βράδυ.

    Στις υπόλοιπες περιοχές, ο καιρός θα είναι άστατος, με τοπικές βροχές και πιθανώς μεμονωμένες καταιγίδες κατά διαστήματα. Οι άνεμοι θα πνέουν έως 6 μποφόρ, ενώ η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή.

    Αττική

    Άστατος αναμένεται να είναι ο καιρός, με τοπικές βροχές και πιθανώς μεμονωμένες καταιγίδες, κατά διαστήματα μέχρι το απόγευμα. Οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί, 3 με 4 μποφόρ, βαθμιαία από βόρειες διευθύνσεις, 3 με 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 12 έως 19 βαθμούς Κελσίου.

    Θεσσαλονίκη

    Αναμένονται νεφώσεις με τοπικές βροχές και, πιθανώς τις πρωινές ώρες, μεμονωμένες καταιγίδες. Τα φαινόμενα βαθμιαία θα εξασθενήσουν. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις, 3 με 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 11 έως 16 βαθμούς Κελσίου.

    Μακεδονία, Θράκη

    Αναμένονται νεφώσεις με τοπικές βροχές και, τις πρωινές ώρες, μεμονωμένες καταιγίδες. Τα φαινόμενα, που πιθανώς να είναι κατά τόπους έντονα στη κεντρική Μακεδονία τις πρώτες πρωινές ώρες, βαθμιαία θα εξασθενήσουν. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις, 3 με 4, στα ανατολικά βορειοανατολικοί τοπικά 5 και πρόσκαιρα στο Θρακικό 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 09 έως 16 βαθμούς Κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία, η θερμοκρασία θα είναι 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

    Νησιά Ιονίου, Ήπειρος, Δυτική Στερεά, Δυτική Πελοπόννησος 

    Αναμένονται νεφώσεις, παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες, κυρίως στα νότια. Βαθμιαία, από τα βόρεια, ο καιρός θα βελτιωθεί. Οι άνεμοι θα πνέουν από ανατολικές διευθύνσεις, 3 με 4 μποφόρ, που από το απόγευμα θα στραφούν σε βόρειους, τοπικά 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 09 έως 19 βαθμούς Κελσίου. Στην Ήπειρο, η θερμοκρασία θα είναι 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

    Θεσσαλία, Ανατολική Στερεά, Εύβοια, Ανατολική Πελοπόννησος

    Αναμένονται νεφώσεις, παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές και, μέχρι τις απογευματινές ώρες στα νότια, σποραδικές καταιγίδες. Οι άνεμοι θα πνέουν στα βόρεια μεταβλητοί, 3 με 4 μποφόρ και, βαθμιαία, από βόρειες διευθύνσεις, 4 με 5 μποφόρ. Στα νότια, οι άνεμοι θα πνέουν νοτιοδυτικοί, 3 με 5 μποφόρ, που από το απόγευμα θα στραφούν σε βόρειους με την ίδια ένταση. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 08 έως 19 βαθμούς Κελσίου.

    Κυκλάδες, Κρήτη

    Αναμένονται νεφώσεις με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες, από το μεσημέρι κατά τόπους ισχυρές, κυρίως στην Κρήτη. Οι άνεμοι θα πνέουν δυτικοί νοτιοδυτικοί, 4 με 5 μποφόρ. Από το βράδυ θα στραφούν σε βορείων διευθύνσεων και θα εξασθενήσουν. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 13 έως 21 βαθμούς Κελσίου.

    Νησιά Ανατολικού Αιγαίου, Δωδεκάνησα

    Αναμένονται νεφώσεις με τοπικές βροχές και καταιγίδες κατά διαστήματα ισχυρές, κυρίως στα Δωδεκάνησα. Από το βράδυ τα φαινόμενα θα εξασθενήσουν. Οι άνεμοι θα πνέουν στα βόρεια νοτιοανατολικοί, 4 με 5 και γρήγορα βορειοανατολικοί τοπικά 6 μποφόρ. Στα νότια, οι άνεμοι θα πνέουν νότιοι νοτιοδυτικοί, 3 με 5 μποφόρ, από το βράδυ μεταβλητοί, 3 με 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 15 έως 21 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια, η θερμοκρασία θα είναι 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

    Η πρόγνωση του καιρού για αύριο, Τετάρτη

    Στην ανατολική και νότια νησιωτική χώρα αναμένονται λίγες νεφώσεις, παροδικά αυξημένες με πρόσκαιρες τοπικές βροχές και βαθμιαία βελτίωση. Υπάρχει πιθανότητα μεμονωμένων καταιγίδων στα Δωδεκάνησα τις πρωινές ώρες. Στην υπόλοιπη χώρα αναμένονται λίγες νεφώσεις, που βαθμιαία στα δυτικά και τα βόρεια θα αυξηθούν και θα σημειωθούν ασθενείς τοπικές βροχές στα δυτικά από το απόγευμα. Κατά τόπους περιορισμένη θα είναι η ορατότητα στα ηπειρωτικά τις πρωινές και τις βραδινές ώρες. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις, 3 με 5 μποφόρ. Από το απόγευμα βαθμιαία στο Ιόνιο και τα ηπειρωτικά θα στραφούν σε νότιους νοτιοδυτικούς με την ίδια ένταση. Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή.



    ΣΧΟΛΙΑ