• Κοινωνία

    Καιρός: Σφοδρή κακοκαιρία σε όλη τη χώρα – Πότε αναμένεται βελτίωση

    • NewsRoom


    Αναλυτικά η πρόγνωση του καιρού για όλη την Ελλάδα

    Για σήμερα, Τρίτη, σύμφωνα με την πρόγνωση καιρού της ΕΜΥ, αναμένεται κακοκαιρία μέχρι το απόγευμα, με ισχυρές βροχές και καταιγίδες στις περισσότερες περιοχές της χώρας, που θα συνοδεύονται κατά τόπους από χαλαζοπτώσεις. Σταδιακή βελτίωση θα υπάρξει από τα δυτικά.

    Οι άνεμοι θα πνέουν στα δυτικά νοτιοδυτικοί, 6 με 7 μποφόρ με εξασθένηση. Στα ανατολικά θα πνέουν νότιοι 6 με 8 και στο βόρειο Αιγαίο πρόσκαιρα 9 μποφόρ, που βαθμιαία θα στραφούν σε δυτικούς νοτιοδυτικούς και θα εξασθενήσουν.

    ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ, ΘΡΑΚΗ

    Αναμένονται νεφώσεις με βροχές και καταιγίδες, κατά τόπους ισχυρές. Από τις προμεσημβρινές ώρες και από τα δυτικά, τα φαινόμενα θα εξασθενήσουν και το βράδυ ο καιρός θα βελτιωθεί.

    Οι άνεμοι θα πνέουν νότιοι, 6 με 8 και στο Θρακικό τοπικά 9 μποφόρ. Βαθμιαία από τα δυτικά θα στραφούν σε δυτικούς νοτιοδυτικούς και θα εξασθενήσουν.

    Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 12 έως 23 βαθμούς Κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία, η θερμοκρασία θα είναι 3 με 5 βαθμούς χαμηλότερη.

    ΝΗΣΙΑ ΙΟΝΙΟΥ, ΗΠΕΙΡΟΣ, ΔΥΤΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΔΥΤΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ

    Αναμένονται βροχές και καταιγίδες, κατά τόπους ισχυρές μέχρι και τις πρώτες πρωινές ώρες, με σταδιακή εξασθένηση από τα βόρεια.

    Οι άνεμοι θα πνέουν νότιοι νοτιοδυτικοί, 6 με 8 μποφόρ. Βαθμιαία, θα πνέουν δυτικοί νοτιοδυτικοί, 5 με 7 μποφόρ, με περαιτέρω εξασθένηση.

    Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 13 έως 22 βαθμούς Κελσίου. Στην Ήπειρο, η θερμοκρασία θα είναι 2 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

    ΘΕΣΣΑΛΙΑ, ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΕΥΒΟΙΑ, ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ

    Αναμένονται νεφώσεις με βροχές και καταιγίδες, κατά τόπους ισχυρές μέχρι τις πρωινές ώρες, στη συνέχεια όμως θα εξασθενήσουν και το απόγευμα ο καιρός θα βελτιωθεί.

    Οι άνεμοι θα πνέουν νότιοι, 6 με 8 μποφόρ. Γρήγορα θα στραφούν σε δυτικούς νοτιοδυτικούς, 6 με 7 μποφόρ και βαθμιαία θα εξασθενήσουν.

    Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 12 έως 25 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια, η μέγιστη θερμοκρασία θα είναι 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

    ΚΥΚΛΑΔΕΣ, ΚΡΗΤΗ

    Αναμένονται νεφώσεις, παροδικά αυξημένες, με πρόσκαιρες τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες μέχρι τις απογευματινές ώρες.

    Οι άνεμοι θα πνέουν νότιοι, 7 με 8 μποφόρ. Βαθμιαία από τα δυτικά θα στραφούν σε δυτικούς νοτιοδυτικούς και θα εξασθενήσουν.

    Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 18 έως 27 βαθμούς Κελσίου.

    ΝΗΣΙΑ ΑΝΑΤΟΛΙΚΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ, ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΑ

    Αναμένονται νεφώσεις με τοπικές βροχές, που γρήγορα θα ενταθούν και θα εκδηλωθούν καταιγίδες. Τα φαινόμενα μέχρι τις απογευματινές ώρες στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου θα είναι κατά τόπους ισχυρά.

    Οι άνεμοι θα πνέουν νότιοι νοτιοανατολικοί, 6 με 7, στα βόρεια τοπικά 8 και πρόσκαιρα έως 9 μποφόρ. Μετά το μεσημέρι θα στραφούν σε νοτιοδυτικούς και θα εξασθενήσουν.

    Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 19 έως 28 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια έως 25 βαθμούς Κελσίου.

    ΑΤΤΙΚΗ

    Αναμένονται νεφώσεις με βροχές και καταιγίδες πρόσκαιρα ισχυρές νωρίς το πρωί. Γρήγορα, τα φαινόμενα θα εξασθενήσουν και από το μεσημέρι ο καιρός θα βελτιωθεί.

    Οι άνεμοι θα πνέουν νότιοι νοτιοανατολικοί, 7 με 8 μποφόρ. Γρήγορα θα στραφούν σε δυτικούς νοτιοδυτικούς, 5 με 7 μποφόρ και βαθμιαία θα εξασθενήσουν.

    Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 18 έως 24 βαθμούς Κελσίου.

    ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

    Αναμένονται νεφώσεις με βροχές και καταιγίδες, κατά τόπους ισχυρές μέχρι και τις πρωινές ώρες. Στη συνέχεια, ο καιρός σταδιακά θα βελτιωθεί.

    Οι άνεμοι θα πνέουν νότιοι νοτιοανατολικοί, 6 με 7 μποφόρ. Βαθμιαία, θα στραφούν σε δυτικούς νοτιοδυτικούς και θα εξασθενήσουν.

    Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 17 έως 23 βαθμούς Κελσίου.

    Η πρόγνωση του καιρού για αύριο, Τετάρτη

    Στα δυτικά, τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα, προβλέπονται νεφώσεις, παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές και μεμονωμένες καταιγίδες στα δυτικά και πιθανώς στα Δωδεκάνησα τις πρωινές ώρες. Σταδιακή βελτίωση θα υπάρξει από το απόγευμα.

    Στις υπόλοιπες περιοχές, ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος καιρός, με παροδικές νεφώσεις στην Κρήτη, όπου υπάρχει πιθανότητα τοπικών βροχών.

    Οι άνεμοι θα πνέουν δυτικοί νοτιοδυτικοί, 3 με 5 και στο Αιγαίο τοπικά 6 μποφόρ. Στα δυτικά και τα βόρεια από το απόγευμα θα στραφούν σε νότιους, 3 με 4 μποφόρ.

    Η θερμοκρασία δε θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή.

    Ακολουθήστε το mononews.gr στο Google News για την πιο ξεχωριστή ενημέρωση



    ΣΧΟΛΙΑ