• Κοινωνία

    Καιρός: Πτώση της θερμοκρασίας και ελαφριά επιδείνωση – Πού θα σημειωθούν βροχές

    Καιρός: Συννεφιά και άνοδος της θερμοκρασίας - Πού θα βρέξει


    Αναλυτικά η πρόγνωση του καιρού για όλη την Ελλάδα

    Για σήμερα, Τρίτη, σύμφωνα με την πρόγνωση καιρού της ΕΜΥ, στη Θεσσαλία, τις Σποράδες, τη δυτική και την κεντρική Μακεδονία θα σημειωθούν ασθενείς τοπικές βροχές τις πρωινές ώρες. Στην υπόλοιπη χώρα ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος, με τοπικούς όμβρους στα ηπειρωτικά, κυρίως στα ορεινά, τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες.

    Τοπικά περιορισμένη θα είναι η ορατότητα στα δυτικά τις βραδινές ώρες. Οι άνεμοι θα πνέουν στα ανατολικά από βόρειες διευθύνσεις, 4 με 6 και τοπικά στο Αιγαίο 7 μποφόρ. Στα δυτικά, οι άνεμοι θα πνέουν αρχικά από ανατολικές διευθύνσεις, 3 με 5 μποφόρ, στρεφόμενοι σταδιακά σε βορειοδυτικούς με την ίδια ένταση.

    Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση στα ανατολικά ηπειρωτικά.

    ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ, ΘΡΑΚΗ

    Στη δυτική και την κεντρική Μακεδονία αναμένονται νεφώσεις, κατά περιόδους αυξημένες με ασθενείς τοπικές βροχές τις πρωινές ώρες και τοπικούς όμβρους στα ορεινά τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες με βελτίωση το βράδυ.

    Στις υπόλοιπες περιοχές, ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος, με πρόσκαιρες νεφώσεις τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες. Οι άνεμοι θα πνέουν ανατολικοί βορειοανατολικοί, 4 με 5 και στα ανατολικά τοπικά 6 μποφόρ, με εξασθένηση από το μεσημέρι.

    Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 19 έως 31 βαθμούς Κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία, η θερμοκρασία θα είναι 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

    ΝΗΣΙΑ ΙΟΝΙΟΥ, ΗΠΕΙΡΟΣ, ΔΥΤΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΔΥΤΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ

    Θα υπάρξουν λίγες νεφώσεις, που τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα ηπειρωτικά θα αυξηθούν και θα εκδηλωθούν τοπικοί όμβροι και, κυρίως στα ορεινά, μεμονωμένες καταιγίδες. Βελτίωση αναμένεται το βράδυ.

    Οι άνεμοι θα πνέουν από ανατολικές διευθύνσεις, 3 με 5 μποφόρ και βαθμιαία δυτικών διευθύνσεων με την ίδια ένταση.

    Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 21 έως 32 βαθμούς Κελσίου. Στην Ήπειρο, η θερμοκρασία θα είναι τοπικά 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

    ΘΕΣΣΑΛΙΑ, ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΕΥΒΟΙΑ, ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ

    Αναμένονται λίγες νεφώσεις, πρόσκαιρα αυξημένες τις πρωινές ώρες στη Θεσσαλία και τις Σποράδες, όπου είναι πιθανόν να σημειωθούν ασθενείς τοπικές βροχές και τις απογευματινές ώρες στα ηπειρωτικά με τοπικούς όμβρους στα ορεινά. Το βράδυ ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος.

    Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοανατολικοί, 4 με 6 και στα ανατολικά τοπικά 7 μποφόρ, με εξασθένηση από το βράδυ.

    Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 21 έως 32 βαθμούς Κελσίου.

    ΚΥΚΛΑΔΕΣ, ΚΡΗΤΗ

    Αίθριος θα είναι ο καιρός.

    Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις, 5 με 6 και τοπικά 7 μποφόρ.

    Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 22 έως 29 και στη νότια Κρήτη έως 32 βαθμούς Κελσίου.

    ΝΗΣΙΑ ΑΝΑΤΟΛΙΚΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ, ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΑ

    Ο καιρός θα είναι αίθριος. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις, 5 με 6 και τοπικά 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί σπό 23 έως 31 βαθμούς Κελσίου.

    ΑΤΤΙΚΗ

    Γενικά αίθριος θα είναι ο καιρός. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοανατολικοί, 4 με 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 22 έως 31 βαθμούς Κελσίου.

    ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

    Θα υπάρξουν λίγες νεφώσεις, κατά περιόδους αυξημένες. Από αργά το απόγευμα, ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος. Οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί ασθενείς, πρόσκαιρα το μεσημέρι-απόγευμα νότιοι νοτιοανατολικοί έως 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 21 έως 29 βαθμούς Κελσίου.

    Η πρόγνωση του καιρού για αύριο, Τετάρτη

    Γενικά αίθριος θα είναι ο καιρός. Τοπικές νεφώσεις αναμένονται τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα ηπειρωτικά, με τοπικούς όμβρους ή μεμονωμένες καταιγίδες κυρίως στα δυτικά, κεντρικά και βόρεια ορεινά.

    Οι άνεμοι θα πνέουν στα δυτικά μεταβλητοί 3 με 4 και από τις μεσημβρινές ώρες δυτικοί βορειοδυτικοί, τοπικά 5 μποφόρ. Στα ανατολικά, οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 4 με 5, στο Αιγαίο 5 με 6 και κατά τη διάρκεια της ημέρας τοπικά 7 μποφόρ.

    Η θερμοκρασία θα κυμανθεί σε μικρή άνοδο στο Ιόνιο και τα ηπειρωτικά και θα κυμανθεί σε κανονικά για την εποχή επίπεδα.



    ΣΧΟΛΙΑ