• Κοινωνία

    Καιρός: Με βροχές και χιόνια ξεκινά η νέα εβδομάδα

    • NewsRoom
    κακοκαιρία


    Αναλυτικά η πρόγνωση του καιρού για ολόκληρη την Ελλάδα

    Για σήμερα, Δευτέρα, σύμφωνα με την πρόγνωση της ΕΜΥ, αναμένονται νεφώσεις με τοπικές βροχές στις περισσότερες περιοχές. Μεμονωμένες καταιγίδες θα εκδηλωθούν κυρίως στα δυτικά, την Θράκη, τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τις Κυκλάδες. Από το απόγευμα και από τα βορειοδυτικάν ο καιρός θα βελτιωθεί. Η ορατότητα θα είναι κατά τόπους περιορισμένη στα δυτικά και βόρεια ηπειρωτικά τις βραδινές ώρες. Οι άνεμοι θα πνέουν στα δυτικά νοτιοδυτικοί, 4 με 6 μποφόρ, στρεφόμενοι γρήγορα σε δυτικούς βορειοδυτικούς, 3 με 5 μποφόρ. Στα ανατολικά, αρχικά θα πνέουν νότιοι νοτιοδυτικοί, 4 με 5 μποφόρ και στο Αιγαίο τοπικά 6 μποφόρ, αλλά από το απόγευμα και από τα βόρεια θα στραφούν σε δυτικούς βορειοδυτικούς, 3 με 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει άνοδο ως προς τις ελάχιστες τιμές.

    Μακεδονία, Θράκη

    Αναμένονται νεφώσεις με τοπικές βροχές. Μεμονωμένες καταιγίδες θα εκδηλωθούν στην Θράκη. Λίγα χιόνια αναμένονται στα ορεινά της δυτικής Μακεδονίας. Σταδιακή βελτίωση θα υπάρξει από το απόγευμα και από τα δυτικά. Οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί, 2 με 3 και τοπικά νότιοι, 4 μποφόρ. Από το απόγευμα, θα στραφούν σε βορειοδυτικούς, 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 5 έως 12 βαθμούς Κελσίου. Στην δυτική Μακεδονία. η θερμοκρασία θα είναι 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

    Νησιά Ιονίου, Ήπειρος, Δυτική Στερεά, Δυτική Πελοπόννησος

    Θα υπάρξουν νεφώσεις με τοπικές βροχές και μεμονωμένες καταιγίδες. Από το βράδυ βαθμιαία ο καιρός θα βελτιωθεί. Οι άνεμοι θα πνέουν αρχικά δυτικοί νοτιοδυτικοί, 3 με 5 μποφόρ και βαθμιαία βορειοδυτικοί, 3 με 5 και στο Ιόνιο τοπικά 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 12 έως 16 βαθμούς Κελσίου. Στην Ήπειρο, η θερμοκρασία θα είναι τοπικά 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

    Θεσσαλία, Ανατολική Στερεά, Εύβοια, Ανατολική Πελοπόννησος

    Αναμένονται νεφώσεις, παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές και, κυρίως στα νότια, μεμονωμένες καταιγίδες. Από το απόγευμα και από τα βόρεια, ο καιρός θα βελτιωθεί. Οι άνεμοι θα πνέουν αρχικά νότιοι νοτιοδυτικοί, 3 με 5 μποφόρ και στα ανατολικά τοπικά 6 μποφόρ, που από το απόγευμα θα στραφούν σε δυτικούς, 3 με 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 6 έως 15 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια, η μέγιστη θερμοκρασία θα είναι 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

    Κυκλάδες, Κρήτη 

    Αναμένονται νεφώσεις, παροδικά αυξημένες. Βαθμιαία, κυρίως στις Κυκλάδες, θα σημειωθούν τοπικές βροχές και από το μεσημέρι μεμονωμένες καταιγίδες. Οι άνεμοι θα πνέουν νοτιοδυτικοί, 4 με 6 μποφόρ, που από το βράδυ θα στραφούν σε δυτικούς, 4 με 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 12 έως 17 βαθμούς Κελσίου.

    Νησιά Ανατολικού Αιγαίου, Δωδεκάνησα

    Θα υπάρξουν νεφώσεις, παροδικά αυξημένες. Τοπικές βροχές και μεμονωμένες καταιγίδες θα σημειωθούν αρχικά στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου, που από το μεσημέρι βαθμιαία θα επεκταθούν και στα Δωδεκάνησα. Οι άνεμοι θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις, 4 με 5 μποφόρ και στα βόρεια τοπικά 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 12 έως 17 βαθμούς Κελσίου.

    Αττική

    Αναμένονται νεφώσεις, παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές και πιθανότητα καταιγίδας μετά το μεσημέρι. Βελτίωση θα υπάρξει από το βράδυ. Οι άνεμοι θα πνέουν νοτιοδυτικοί, 4 με 6 μποφόρ, που από το απόγευμα θα στραφούν σε δυτικούς, 3 με 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 10 έως 15 βαθμούς Κελσίου.

    Θεσσαλονίκη

    Θα υπάρξουν νεφώσεις με τοπικές βροχές. Βελτίωση αναμένεται από το απόγευμα. Οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί, 3 μποφόρ και από το απόγευμα βορειοδυτικοί, 3 με 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 4 έως 10 βαθμούς Κελσίου.

    Η πρόγνωση του καιρού για αύριο, Τρίτη

    Για αύριο, Τρίτη, στην ανατολική και νότια νησιωτική χώρα, αναμένονται νεφώσεις με τοπικές βροχές και, τις πρωινές ώρες, σποραδικές καταιγίδες, οι οποίες γρήγορα θα περιοριστούν στα νοτιοανατολικά και βαθμιαία θα εξασθενήσουν. Στην υπόλοιπη χώρα θα υπάρξουν λίγες νεφώσεις, παροδικά αυξημένες στα δυτικά, όπου θα σημειωθούν τοπικές βροχές. Η ορατότητα θα είναι κατά τόπους περιορισμένη στα ηπειρωτικά τις πρωινές και βραδινές ώρες. Οι άνεμοι θα πνέουν από δυτικές διευθύνσεις, 4 με 5 και στα νότια πελάγη 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή.



    ΣΧΟΛΙΑ