• Κοινωνία

    Καιρός: Με βροχές και χαμηλές θερμοκρασίες ξεκινά το καλοκαίρι

    καιρός


    Αναλυτικά η πρόγνωση του καιρού για ολόκληρη την Ελλάδα

    Σήμερα, Δευτέρα, σύμφωνα με την πρόγνωση της ΕΜΥ, ο καιρός σε όλη τη χώρα θα είναι συννεφιασμένος, αλλά από το μεσημέρι και μετά αναμένονται τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες σε πολλά μέρη της χώρας. Από το βράδυ, ο καιρός θα βελτιωθεί σταδιακά, με την θερμοκρασία ωστόσο να παραμένει σε χαμηλά επίπεδα για την εποχή.

    Η κακοκαιρία συνεχίστηκε και χθες, με έντονο χαλάζι να πέφτει στην βόρεια Ελλάδα, ενώ αναμένεται να κρατήσει ως την Τετάρτη.

    Οι άνεμοι θα πνέουν στο Ιόνιο βορειοδυτικοί, από 3 ως 5 μποφόρ και τοπικά ως 6, ενώ στο Αιγαίο θα πνέουν νοτιοδυτικοί, έως 4 μποφόρ και στην Κρήτη έως 5 μποφόρ.

    Μακεδονία, Θράκη

    Θα υπάρξουν νεφώσεις με τοπικές βροχές και, κυρίως τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες, σποραδικές καταιγίδες. Οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί, 3 με 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 10 έως 25 βαθμούς Κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία, η θερμοκρασία θα είναι 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

    Νησιά Ιονίου, Ήπειρος, Δυτική Στερεά, Δυτική Πελοπόννησος 

    Αναμένονται νεφώσεις με τοπικές βροχές και, κυρίως τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες, σποραδικές καταιγίδες. Βαθμιαία βελτίωση θα υπάρξει από αργά το απόγευμα. Οι άνεμοι θα πνέουν βορειοδυτικοί, 3 με 5 μποφόρ και από το απόγευμα στο Ιόνιο τοπικά 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 11 έως 23 βαθμούς Κελσίου. Στο εσωτερικό της Ηπείρου, η θερμοκρασία θα είναι 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

    Θεσσαλία, Ανατολική Στερεά, Εύβοια, Ανατολική Πελοπόννησος 

    Θα υπάρξουν λίγες νεφώσεις, που βαθμιαία θα αυξηθούν και τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες θα εκδηλωθούν τοπικές βροχές και κυρίως στα ορεινά σποραδικές καταιγίδες. Οι άνεμοι θα πνέουν στα βόρεια μεταβλητοί, 3 με 4 μποφόρ και στα υπόλοιπα δυτικοί βορειοδυτικοί, τοπικά έως 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 10 έως 26 βαθμούς Κελσίου.

    Κυκλάδες, Κρήτη

    Αναμένονται νεφώσεις με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες, αρχικά στις Κυκλάδες και από το μεσημέρι στην Κρήτη. Βαθμιαία βελτίωση θα υπάρξει από αργά το απόγευμα. Οι άνεμοι θα πνέουν δυτικοί βορειοδυτικοί, 3 με 4 μποφόρ και στην Κρήτη τοπικά έως 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 15 έως 24 βαθμούς Κελσίου.

    Νησιά Ανατολικού Αιγαίου, Δωδεκάνησα

    Θα υπάρξουν νεφώσεις με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες. Οι άνεμοι θα πνέουν νότιοι νοτιοδυτικοί, 3 με 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 14 έως 24 βαθμούς Κελσίου.

    Αττική

    Θα υπάρξουν λίγες νεφώσεις, που βαθμιαία θα αυξηθούν και τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες θα εκδηλωθούν τοπικοί όμβροι και μεμονωμένες καταιγίδες. Οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί, 3 με 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 11 έως 25 βαθμούς Κελσίου.

    Θεσσαλονίκη

    Θα υπάρξουν νεφώσεις με τοπικές βροχές και κυρίως τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες, σποραδικές καταιγίδες. Οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί, 3 με 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 13 έως 24 βαθμούς Κελσίου.



    ΣΧΟΛΙΑ