• Κοινωνία

    Καιρός: Με έκτακτο δελτίο η ΕΜΥ προειδοποιεί για καταιγίδες και χαλάζι σε όλη τη χώρα

    • NewsRoom
    καιρός

    (ΑΠΕ-ΜΠΕ)


    Ακραία καιρικά φαινόμενα πρόκειται να κάνουν την εμφάνισή τους και πάλι στη χώρα πρώτο διήμερο της εβδομάδας. Η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία προειδοποιεί για σοβαρή επιδείνωση του καιρού σήμερα, Δευτέρα και αύριο, Τρίτη, ενώ έχει θέσει ήδη σε ισχύ το έκτακτο δελτίο της.

    Πιο συγκεκριμένα, για σήμερα και αύριο προβλέπονται έντονες βροχοπτώσεις, με τα ύψη της βροχής να ανεβαίνουν απειλητικά.

    Ποιες περιοχές θα πληγούν από τα ακραία καιρικά φαινόμενα

    Αναλυτικότερα, πολλή βροχή αναμένεται να πέσει σήμερα, Δευτέρα, 7 και αύριο, Τρίτη, 8 Οκτωβρίου, σε πολλά μέρη της χώρας, ενώ κατά τόπους τα φαινόμενα θα είναι έντονα. Μεταξύ των περιοχών που θα πληγούν από τις έντονες βροχοπτώσεις θα είναι και η Αθήνα, σύμφωνα με τη μετεωρολογική υπηρεσία meteo του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών (ΕΑΑ). Σύμφωνα με την πρόγνωση του καιρού, τα φαινόμενα στην Αττική και το κέντρο της Αθήνας θα είναι κατά τόπους έντονα από το μεσημέρι και μετά.

    Τα εντονότερα φαινόμενα βροχόπτωσης αναμένεται να αντιμετωπίσει η Θεσσαλία, τα βόρεια και ανατολικά τμήματα της Στερεάς Ελλάδας, η Εύβοια, τα νησιά του Βορειοανατολικού Αιγαίου, τα νησιά του Ιονίου και, τοπικά, τα δυτικά τμήματα της Στερεάς Ελλάδας και της Πελοποννήσου.

    Μάλιστα, σε αρκετές από αυτές της περιοχές, είναι πιθανό οι βροχοπτώσεις να μετατραπούν σε χαλαζόπτωση.

    Υπενθυμίζεται, άλλωστε, ότι παρόμοια καιρικά φαινόμενα υπέστησαν πολλές περιοχές και την περασμένη Παρασκευή, όταν έντονη χαλαζόπτωση «σάρωσε» αρκετές περιοχές της Ελλάδας.

    Το ΕΑΑ-meteo επισημαίνει, επιπλέον, ότι σήμερα απαιτείται ιδιαίτερη προσοχή στο οδικό δίκτυο, αφού τα έντονα καιρικά φαινόμενα αναμένεται να επηρεάσουν σε μεγάλο βαθμό την ασφάλεια και την κυκλοφορία των οχημάτων στους δρόμους, κυρίως στο ηπειρωτικό τμήμα της χώρας.

    Τα φαινόμενα αναμένεται να συνεχιστούν με την ίδια ένταση και αύριο, όπου θα είναι ισχυρά κατά τόπους στα ανατολικά, με βροχές και καταιγίδες.

    Εξαίρεση αναμένεται να αποτελέσουν η Ήπειρος και η Μακεδονία. Στην πορεία της αυριανής ημέρας, εκτιμάται ότι τα φαινόμενα βαθμιαία θα εξασθενήσουν, ενώ μέχρι το βράδυ θα περιοριστούν στα ανατολικά, κυρίως ηπειρωτικά τμήματα.

    Παράλληλα, στο Αιγαίο θα πνέουν ενισχυμένοι βόρειοι άνεμοι, έντασης 6-7 μποφόρ και στο Βόρειο Αιγαίο 8 μποφόρ, με εξαίρεση το Νοτιοανατολικό Αιγαίο, ενώ ανατολικοί άνεμοι εντάσεων έως 5-6 μποφόρ και τοπικά 7 μποφόρ θα επικρατήσουν στο Ιόνιο. Ταυτόχρονα, η θερμοκρασία θα παρουσιάσει πτώση.

    Δείτε αναλυτικά την πρόγνωση του καιρού εδώ.



    ΣΧΟΛΙΑ