• Κοινωνία

    Καιρός: Καθαρός ουρανός στις περισσότερες περιοχές σήμερα

    καιρός


    Στα βορειοδυτικά προβλέπονται λίγες νεφώσεις, παροδικά αυξημένες, με τοπικές βροχές ή μεμονωμένες καταιγίδες, κυρίως τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες. Στην υπόλοιπη χώρα ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος, με λίγες τοπικές νεφώσεις, ενώ τις απογευματινές ώρες υπάρχει πιθανότητα πρόσκαιρων όμβρων στα ορεινά της Θεσσαλίας και της κεντρικής Μακεδονίας. Ευνοείται η μεταφορά αφρικανικής σκόνης, με αυξημένες συγκεντρώσεις στα ανατολικά και τα νότια. Οι άνεμοι θα πνέουν νοτιοανατολικοί, 4 με 6 μποφόρ, που θα στραφούν σε δυτικούς νοτιοδυτικούς με την ίδια ένταση. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο ως προς τις μέγιστες τιμές, κυρίως στα ανατολικά.

    Αττική

    Ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος, με λίγες τοπικές νεφώσεις. Οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί, 3 με 4 μποφόρ, που βαθμιαία θα στραφούν σε δυτικούς νοτιοδυτικούς, τοπικά 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 13 έως 29 βαθμούς Κελσίου.

    Θεσσαλονίκη

    Ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος, με πρόσκαιρες νεφώσεις τις απογευματινές ώρες. Οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί, 3 με 4 μποφόρ και βαθμιαία νότιοι, τοπικά 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 13 έως 27 βαθμούς Κελσίου.

    Μακεδονία, Θράκη

    Στα δυτικά θα υπάρξουν λίγες νεφώσεις, παροδικά αυξημένες, με τοπικούς όμβρους ή μεμονωμένες καταιγίδες, κυρίως τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα ορεινά. Στις υπόλοιπες περιοχές, ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος, με παροδικές νεφώσεις στην κεντρική Μακεδονία τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες, όπου είναι πιθανό να σημειωθούν πρόσκαιροι όμβροι στα ορεινά. Οι άνεμοι θα πνέουν από ανατολικές διευθύνσεις, 3 με 4 μποφόρ, που βαθμιαία από τα δυτικά θα γίνουν δυτικοί νοτιοδυτικοί, τοπικά έως 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 10 έως 29 βαθμούς Κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία, η μέγιστη θερμοκρασία θα είναι 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

    Νησιά Ιονίου, Ήπειρος, Δυτική Στερεά, Δυτική Πελοπόννησος

    Στα βορειοδυτικά θα υπάρξουν λίγες νεφώσεις, παροδικά αυξημένες, με τοπικές βροχές ή μεμονωμένες καταιγίδες, κυρίως τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα ηπειρωτικά. Στις υπόλοιπες περιοχές, ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος, με λίγες τοπικές νεφώσεις. Οι άνεμοι θα πνέουν νοτιοανατολικοί, 4 με 5 μποφόρ, που βαθμιαία θα γίνουν δυτικοί νοτιοδυτικοί με την ίδια ένταση. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 12 έως 29 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια, η θερμοκρασία θα είναι 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

    Θεσσαλία, Ανατολική Στερεά, Εύβοια, Ανατολική Πελοπόννησος

    Αίθριος θα είναι γενικά ο καιρός, με τοπικές νεφώσεις στα βόρεια τις απογευματινές ώρες, όπου είναι πιθανό να εκδηλωθούν πρόσκαιροι όμβροι στα ορεινά. Οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί, 3 με 4 μποφόρ, που βαθμιαία θα γίνουν δυτικοί νοτιοδυτικοί, 4 με 5 μποφόρ και στα νότια τοπικά 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 12 έως 30 βαθμούς Κελσίου.

    Κυκλάδες, Κρήτη

    Ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος, με λίγες τοπικές νεφώσεις. Οι άνεμοι θα πνέουν νότιοι νοτιοανατολικοί, 4 με 5 μποφόρ και πρόσκαιρα τοπικά 6 μποφόρ, που βαθμιαία θα γίνουν δυτικοί νοτιοδυτικοί με την ίδια ένταση. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 13 έως 30 βαθμούς Κελσίου.

    Νησιά Ανατολικού Αιγαίου, Δωδεκάνησα

    Γενικά αίθριος θα είναι ο καιρός, με λίγες τοπικές νεφώσεις. Οι άνεμοι θα πνέουν νοτιοανατολικοί, 4 με 5 μποφόρ, που από το απόγευμα θα γίνουν νοτιοδυτικοί με την ίδια ένταση. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 13 έως 30 βαθμούς Κελσίου.

    Η πρόγνωση του καιρού για αύριο, Τετάρτη

    Στο βόρειο Ιόνιο και την Ήπειρο, θα υπάρξουν λίγες νεφώσεις, παροδικά αυξημένες, με τοπικές βροχές και, κυρίως τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες, μεμονωμένες καταιγίδες. Στις υπόλοιπες περιοχές, ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος, με τοπικές νεφώσεις στα ηπειρωτικά και πρόσκαιρους όμβρους στα κεντρικά και βόρεια, κυρίως ορεινά. Θα υπάρχει κατά τόπους περιορισμένη ορατότητα τις πρωινές ώρες, κυρίως στα δυτικά. Οι άνεμοι θα πνέουν δυτικοί νοτιοδυτικοί, 3 με 5 μποφόρ και στα νότια τοπικά 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία δε θα εμφανίσει αξιόλογη μεταβολή.



    ΣΧΟΛΙΑ