• Κοινωνία

    Καιρός: «Καθαρός» ουρανός και άνοδος της θερμοκρασίας – Πού θα έχει παγετό

    • NewsRoom
    Καιρός


    Αναλυτικά η πρόγνωση του καιρού για όλη την Ελλάδα

    Σήμερα, Παρασκευή, σύμφωνα με την πρόγνωση της ΕΜΥ, ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος, με λίγες νεφώσεις, που από το απόγευμα στα δυτικά θα αυξηθούν. Τοπικά περιορισμένη θα είναι η ορατότητα στα δυτικά ηπειρωτικά τις βραδινές ώρες. Οι άνεμοι θα πνέουν από δυτικές διευθύνσεις, 3 με 5 μποφόρ και τοπικά στα νότια πελάγη έως 6 μποφόρ. Νωρίς το πρωί, στα βόρεια ηπειρωτικά θα σημειωθεί κατά τόπους παγετός.

    Μακεδονία, Θράκη 

    Ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος, με λίγες τοπικές νεφώσεις. Οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί, 3 με 4 μποφόρ και στα ανατολικά δυτικοί νοτιοδυτικοί, έως 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από -2 έως 15 βαθμούς Κελσίου.

    Νησιά Ιονίου, Ήπειρος, Δυτική Στερεά, Δυτική Πελοπόννησος

    Αναμένονται λίγες νεφώσεις, που βαθμιαία από το απόγευμα θα αυξηθούν. Τοπικά περιορισμένη θα είναι η ορατότητα στα ηπειρωτικά τις βραδινές ώρες. Οι άνεμοι θα πνέουν από δυτικές διευθύνσεις, 3 με 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 4 έως 17 βαθμούς Κελσίου. Στο εσωτερικό της Ηπείρου, η θερμοκρασία θα είναι 4 με 6 βαθμούς χαμηλότερη.

    Θεσσαλία, Ανατολική Στερεά, Εύβοια, Ανατολική Πελοπόννησος

    O καιρός θα είναι γενικά αίθριος. Οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί, 3 με 4 μποφόρ, βαθμιαία δυτικοί νοτιοδυτικοί, 4 με 5 μποφόρ και από το απόγευμα στα νότια τοπικά έως 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 2 έως 17 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια, η θερμοκρασία θα είναι 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

    Κυκλάδες, Κρήτη

    Γενικά αίθριος θα είναι ο καιρός, με λίγες τοπικές νεφώσεις στην Κρήτη. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις, 3 με 4, τοπικά έως 5 μποφόρ. Από το απόγευμα, οι άνεμοι θα πνέουν δυτικοί νοτιοδυτικοί, 4 με 5 μποφόρ και από το βράδυ τοπικά 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 9 έως 18 βαθμούς Κελσίου.

    Νησιά Ανατολικού Αιγαίου, Δωδεκάνησα

    Ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος, με τοπικές νεφώσεις από το βράδυ. Οι άνεμοι θα πνέουν στα βόρεια νότιοι νοτιοδυτικοί, 3 με 5 μποφόρ. Στα νότια, οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοδυτικοί, 4 με 6 μποφόρ, στρεφόμενοι το βράδυ σε δυτικούς με την ίδια ένταση. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 9 έως 17 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια, η θερμοκρασία θα είναι 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

    Αττική 

    Γενικά αίθριος θα είναι ο καιρός. Οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί, 3 με 4 μποφόρ και από το απόγευμα δυτικοί νοτιοδυτικοί, έως 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 3 έως 16 βαθμούς Κελσίου.

    Θεσσαλονίκη

    Ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος. Οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί ασθενείς. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 0 έως 14 βαθμούς Κελσίου.

    Η πρόγνωση του καιρού για αύριο, Σάββατο

    Γενικά αίθριος θα είναι ο καιρός στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας. Παροδικές νεφώσεις θα υπάρξουν στα δυτικά και τα νότια. Τοπικά περιορισμένη θα είναι η ορατότητα στα ηπειρωτικά τις πρωινές και βραδινές ώρες. Οι άνεμοι θα πνέουν από δυτικές διευθύνσεις, 3 με 5 μποφόρ και στα νότια πελάγη τοπικά 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει περαιτέρω άνοδο.



    ΣΧΟΛΙΑ