• Κοινωνία

    Καιρός: Ήλιος και υψηλές θερμοκρασίες σήμερα – Πού αναμένονται καταιγίδες αύριο

    καιρός


    Αναλυτικά η πρόγνωση του καιρού για όλη την Ελλάδα

    Για σήμερα, Παρασκευή, σύμφωνα με την πρόγνωση καιρού της ΕΜΥ, ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος και μόνο στα βορειοανατολικά θα εκδηλωθούν βροχές και σποραδικές καταιγίδες, κυρίως τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες.

    Οι άνεμοι θα πνέουν δυτικοί βορειοδυτικοί, 4 με 6 μποφόρ και στα νότια τοπικά 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο στα ηπειρωτικά.

    Μακεδονία, Θράκη

    Στη δυτική και κεντρική Μακεδονία, ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος, με πρόσκαιρες νεφώσεις τις απογευματινές ώρες. Στις υπόλοιπες περιοχές, ο καιρός θα είναι άστατος, με τοπικούς όμβρους και σποραδικές καταιγίδες, κυρίως τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες. Βελτίωση αναμένεται από το βράδυ.

    Οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί, 3 με 4 μποφόρ. Στη δυτική και την κεντρική Μακεδονία, μέχρι το μεσημέρι, οι άνεμοι θα πνέουν βορειοδυτικοί, έως 5 μποφόρ.

    Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 16 έως 32 βαθμούς Κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία, η ελάχιστη θερμοκρασία θα είναι2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

    Νησιά Ιονίου, Ήπειρος, Δυτική Στερεά, Δυτική Πελοπόννησος

    Γενικά αίθριος θα είναι ο καιρός. Αραιές νεφώσεις από αργά το απόγευμα. Οι άνεμοι θα πνέουν δυτικοί βορειοδυτικοί, 3 με 5 μποφόρ και στα νότια έως 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 17 έως 31 βαθμούς Κελσίου. Στην Ήπειρο, η ελάχιστη θερμοκρασία θα είναι 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

    Θεσσαλία, Ανατολική Στερεά, Εύβοια, Ανατολική Πελοπόννησος

    Γενικά αίθριος θα είναι ο καιρός. Οι άνεμοι θα πνέουν δυτικοί βορειοδυτικοί, 4 με 6 μποφόρ και στα νότια τοπικά έως 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 16 έως 36 βαθμούς Κελσίου.

    Κυκλάδες, Κρήτη

    Ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος. Οι άνεμοι θα πνέουν δυτικοί βορειοδυτικοί, 4 με 6 μποφόρ και στα νότια πρόσκαιρα έως 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 21 έως 29 βαθμούς Κελσίου.

    Νησιά Ανατολικού Αιγαίου, Δωδεκάνησα

    Γενικά αίθριος θα είναι ο καιρός. Τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα βόρεια θα αναπτυχθούν πρόσκαιρες νεφώσεις και θα εκδηλωθούν τοπικοί όμβροι. Οι άνεμοι θα πνέουν στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου μεταβλητοί, 3 με 4 μποφόρ και το απόγευμα δυτικοί βορειοδυτικοί με την ίδια ένταση. Στα Δωδεκάνησα, οι άνεμοι θα πνέουν δυτικοί βορειοδυτικοί, 4 με 6 και από το απόγευμα στα νότια τοπικά 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 17 έως 29 βαθμούς Κελσίου.

    Αττική

    Ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος. Οι άνεμοι θα πνέουν δυτικοί βορειοδυτικοί, 4 με 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 21 έως 33 βαθμούς Κελσίου.

    Θεσσαλονίκη

    Γενικά αίθριος θα είναι ο καιρός, με πρόσκαιρες νεφώσεις τις απογευματινές ώρες. Οι άνεμοι θα πνέουν βορειοδυτικοί, 3 με 5 μποφόρ και από το απόγευμα μεταβλητοί, 3 με 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 23 έως 31 βαθμούς Κελσίου.

    Η πρόγνωση του καιρού για αύριο, Σάββατο

    Γενικά αίθριος θα είναι ο καιρός αύριο, Σάββατο, όμως από τις μεσημβρινές ώρες στα δυτικά, κεντρικά και βόρεια θα αναπτυχθούν νεφώσεις και πιθανώς να εκδηλωθούν τοπικοί όμβροι ή μεμονωμένες καταιγίδες, κυρίως στα ορεινά της βόρειας χώρας.

    Οι άνεμοι θα πνέουν βορειοδυτικοί, 3 με 5 μποφόρ, στα νότια και βαθμιαία στα δυτικά πελάγη βόρειοι βορειοδυτικοί, έως 6 μποφόρ.

    Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή και θα κυμανθεί σε κανονικά για την εποχή επίπεδα.



    ΣΧΟΛΙΑ