• Κοινωνία

    Καιρός: Οι τελευταίες συννεφιές θα κάνουν την εμφάνισή τους σήμερα

    • NewsRoom
    καιρός


    Στο Ιόνιο και τα ηπειρωτικά, θα υπάρξουν βροχές και σποραδικές καταιγίδες, που μέχρι το απόγευμα στη δυτική Μακεδονία και την Ήπειρο πιθανώς θα είναι πρόσκαιρα ισχυρές. Στην υπόλοιπη χώρα, θα εμφανιστούν λίγες νεφώσεις, παροδικά αυξημένες στο νότιο Αιγαίο και την Κρήτη, με τοπικές βροχές και μεμονωμένες καταιγίδες. Η ορατότητα θα είναι τοπικά περιορισμένη τις πρωινές και βραδινές ώρες. Οι άνεμοι θα πνέουν δυτικοί βορειοδυτικοί, 3 έως 5 μποφόρ και πρόσκαιρα τις πρωινές ώρες στα δυτικά ανατολικοί με την ίδια ένταση. Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή.

    Αττική

    Θα εμφανιστούν λίγες νεφώσεις, που γρήγορα θα αυξηθούν και θα σημειωθούν τοπικές βροχές και κυρίως τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες σποραδικές καταιγίδες. Βελτίωση αναμένεται από το βράδυ. Οι άνεμοι θα πνέουν από δυτικές διευθύνσεις, 3 έως 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 13 έως 22 βαθμούς Κελσίου.

    Θεσσαλονίκη

    Νεφώσεις με τοπικές βροχές θα εμφανιστούν και κυρίως τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα γύρω ορεινά, σποραδικές καταιγίδες. Βελτίωση αναμένεται από τις βραδινές ώρες. Οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί, 3 με 4 μποφόρ και πρόσκαιρα τις απογευματινές ώρες νότιοι με την ίδια ένταση. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 15 έως 22 βαθμούς Κελσίου.

    Μακεδονία, Θράκη

    Στην Ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη, θα υπάρξουν λίγες νεφώσεις, που από τις μεσημβρινές ώρες θα αυξηθούν και θα σημειωθούν τοπικοί όμβροι ή μεμονωμένες καταιγίδες στη Θράκη. Στα υπόλοιπα μέρη, θα εμφανιστούν νεφώσεις με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες, κυρίως τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες, οπότε πιθανώς θα είναι πρόσκαιρα ισχυρές στη Δυτική Μακεδονία. Βελτίωση αναμένεται από τις βραδινές ώρες. Οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί, 3 με 4 μποφόρ και σταδιακά από το απόγευμα στα ανατολικά από βόρειες διευθύνσεις με την ίδια ένταση. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 12 έως 23 βαθμούς Κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία, η θερμοκρασία θα είναι 4 με 5 βαθμούς χαμηλότερη.

    Νησιά Ιονίου, Ήπειρος, Δυτική Στερεά, Δυτική Πελοπόννησος

    Θα υπάρξουν νεφώσεις με τοπικές βροχές. Σποραδικές καταιγίδες θα εκδηλωθούν έως το μεσημέρι στο Ιόνιο, κυρίως στα νότια και στη δυτική Πελοπόννησο και τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα υπόλοιπα ηπειρωτικά, ενώ στην Ήπειρο πιθανώς να είναι πρόσκαιρα ισχυρές. Βελτίωση αναμένεται από το βράδυ. Οι άνεμοι θα πνέουν από ανατολικές διευθύνσεις, 3 έως 5 μποφόρ και βαθμιαία από τα βόρεια βορειοδυτικοί με την ίδια ένταση. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 12 έως 21 βαθμούς Κελσίου. Στην Ήπειρο, η θερμοκρασία θα είναι κατά τόπους 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

    Θεσσαλία, Ανατολική Στερεά, Εύβοια, Ανατολική Πελοπόννησος

    Στη Θεσσαλία θα εμφανιστούν νεφώσεις με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες, κυρίως τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες. Στις υπόλοιπες περιοχές θα υπάρξουν λίγες νεφώσεις, παροδικά αυξημένες, με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες, αρχικά στην Πελοπόννησο και τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα υπόλοιπα ηπειρωτικά. Βελτίωση αναμένεται από τις βραδινές ώρες. Οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί, 3 με 4 μποφόρ και από το απόγευμα δυτικοί βορειοδυτικοί, 3 με 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 12 έως 24 βαθμούς Κελσίου.

    Κυκλάδες, Κρήτη

    Λίγες νεφώσεις θα εμφανιστούν, που γρήγορα και από τα δυτικά θα αυξηθούν και θα σημειωθούν τοπικές βροχές και μεμονωμένες καταιγίδες. Βελτίωση αναμένεται από το βράδυ. Οι άνεμοι θα πνέουν από δυτικές διευθύνσεις, 3 έως 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 16 έως 22 βαθμούς Κελσίου.

    Νησιά Ανατολικού Αιγαίου, Δωδεκάνησα

    Θα υπάρξουν λίγες νεφώσεις, που βαθμιαία στα νότια θα αυξηθούν και από το απόγευμα είναι πιθανό να σημειωθούν τοπικές βροχές ή μεμονωμένες καταιγίδες. Οι άνεμοι θα πνέουν δυτικοί βορειοδυτικοί, 3 έως 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 16 έως 25 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια, η θερμοκρασία θα είναι 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

    Η πρόγνωση του καιρού για αύριο, Σάββατο

    Ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος, με αραιές νεφώσεις και από το μεσημέρι κατά τόπους πιο πυκνές στα δυτικά και τα βόρεια. Υπάρχει πιθανότητα να σημειωθούν τοπικοί όμβροι στα ορεινά της ανατολικής Μακεδονίας και της Θράκης. Η ορατότητα τις πρωινές ώρες θα είναι τοπικά περιορισμένη στα δυτικά. Οι άνεμοι θα πνέουν δυτικοί βορειοδυτικοί, 3 με 4 μποφόρ και στο νοτιοανατολικό Αιγαίο τοπικά 5 μποφόρ. Από το απόγευμα και από τα δυτικά θα στραφούν σε νότιους, 3 με 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει άνοδο.



    ΣΧΟΛΙΑ