• Κοινωνία

    Καιρός: Ελαφρώς βελτιωμένος ο καιρός- Πού επιμένουν οι βροχές και οι ισχυροί άνεμοι

    • NewsRoom
    Καιρός: Συννεφιά και άνοδος της θερμοκρασίας - Πού θα βρέξει


    Αναλυτικά η πρόγνωση του καιρού για όλη την Ελλάδα

    Για σήμερα, Παρασκευή, σύμφωνα με την πρόγνωση της ΕΜΥ, στα ανατολικά και νότια αναμένονται ασθενείς τοπικές βροχές. Στην υπόλοιπη χώρα γενικά ο καιρός θα είναι αίθριος. Τοπικά περιορισμένη ορατότητα ή ομίχλες θα υπάρχουν κυρίως στα βόρεια ηπειρωτικά τις πρωινές και τις βραδινές ώρες. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοανατολικοί στο Αιγαίο, 7 τοπικά 8 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση στα ανατολικά. Παγετός θα σημειωθεί κατά τόπους στα ηπειρωτικά, κυρίως στα κεντρικά και βόρεια, τις πρωινές και τις βραδινές ώρες.

    Μακεδονία, Θράκη

    Θα υπάρξουν λίγες νεφώσεις, τοπικά αυξημένες στη Θράκη. Η ορατότητα θα είναι τοπικά περιορισμένη τις πρωινές και βραδινές ώρες και στη Μακεδονία θα σημειωθούν τοπικές ομίχλες. Οι άνεμοι θα πνέουν βορειοανατολικοί, 3 με 4 και στα ανατολικά 5 με 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από -3 έως 11 βαθμούς Κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία, η θερμοκρασία θα είναι 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

    Νησιά Ιονίου, Ήπειρος, Δυτική Στερεά, Δυτική Πελοπόννησος

    Ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος. Τοπικά περιορισμένη ορατότητα θα υπάρχει στην Ήπειρο τις πρωινές και βραδινές ώρες. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις, 3 με 5 μποφόρ και τις πρωινές ώρες στο Ιόνιο τοπικά 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 4 έως 16 βαθμούς Κελσίου. Στην Ήπειρο, η θερμοκρασία θα κυμανθεί από -3 έως 11 βαθμούς Κελσίου.

    Θεσσαλία, Ανατολική Στερεά, Εύβοια, Ανατολική Πελοπόννησος

    Αναμένονται λίγες νεφώσεις, παροδικά αυξημένες, με ασθενείς τοπικές βροχές στην Εύβοια. Τοπικά περιορισμένη ορατότητα ή ομίχλες θα υπάρξουν τις πρωινές ώρες στη Θεσσαλία. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοανατολικοί, 3 με 5 μποφόρ, στα ανατολικά και νότια 6 με 7 και τοπικά 8 μποφόρ, με μικρή εξασθένηση το βράδυ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 0 έως 14 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια, η θερμοκρασία θα είναι κατά τόπους 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

    Κυκλάδες, Κρήτη

    Θα υπάρξουν νεφώσεις με ασθενείς τοπικές βροχές, κυρίως στην Κρήτη. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοανατολικοί, 6 με 7 μποφόρ και στα δυτικά τοπικά 8 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 10 έως 14 βαθμούς Κελσίου.

    Νησιά Ανατολικού Αιγαίου, Δωδεκάνησα

    Στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου αναμένονται λίγες νεφώσεις. Στα Δωδεκάνησα θα υπάρξουν νεφώσεις με τοπικές βροχές και πιθανώς μεμονωμένες καταιγίδες. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοανατολικοί, 5 με 6 μποφόρ και στα βόρεια 7 τοπικά 8 μποφόρ, με μικρή εξασθένηση από το βράδυ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 10 έως 16 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια, η θερμοκρασία θα είναι 4 με 5 βαθμούς χαμηλότερη.

    Αττική

    Αναμένονται λίγες νεφώσεις, παροδικά αυξημένες στα ανατολικά και βόρεια. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοανατολικοί, 5 με 7 μποφόρ και στα ανατολικά τοπικά 8 μποφόρ, με βαθμιαία εξασθένηση από το βράδυ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 7 έως 13 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια, η θερμοκρασία θα είναι 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

    Θεσσαλονίκη

    Θα υπάρξουν λίγες νεφώσεις και αρκετή ηλιοφάνεια. Τοπικά περιορισμένη θα είναι η ορατότητα ή θα υπάρξει ομίχλη τις πρωινές και βραδινές ώρες. Οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί, 3 με 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από -1 έως 10 βαθμούς Κελσίου.

    Η πρόγνωση του καιρού για αύριο, Σάββατο

    Για αύριο, Σάββατο, στα ανατολικά αναμένονται νεφώσεις, παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές στις Κυκλάδες, την Κρήτη και τα Δωδεκάνησα και λίγα χιόνια στα ορεινά της Κρήτης. Στις υπόλοιπες περιοχές θα υπάρξουν λίγες νεφώσεις. Τοπικά περιορισμένη θα είναι η ορατότητα στα δυτικά και βόρεια ηπειρωτικά τις πρωινές και βραδινές ώρες.

    Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις, στα δυτικά 3 με 4, στα ανατολικά 4 με 6 και τοπικά στο Αιγαίο 7 μποφόρ, με βαθμιαία εξασθένηση. Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή. Παγετός θα σημειωθεί κατά τόπους στα ηπειρωτικά, κυρίως στα δυτικά και βόρεια, τις πρωινές και τις βραδινές ώρες.



    ΣΧΟΛΙΑ