• Κοινωνία

    Καιρός: Διχασμένο το τοπίο – Καθαρός ουρανός στην μισή Ελλάδα, καταιγίδες στην υπόλοιπη

    • NewsRoom
    καιρός


    Αναλυτικά η πρόγνωση του καιρού για όλη την Ελλάδα

    Για σήμερα, Τετάρτη, σύμφωνα με την πρόγνωση καιρού της ΕΜΥ, τοπικές βροχές προβλέπονται στα δυτικά, κεντρικά και βόρεια. Μεμονωμένες καταιγίδες πιθανώς θα εκδηλωθούν στα βόρεια. Στην υπόλοιπη χώρα ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος.

    Οι άνεμοι θα πνέουν νοτιοδυτικοί, 4 με 6 και στο Αιγαίο τοπικά 7 μποφόρ. Από το μεσημέρι στα δυτικά και τα βόρεια θα επικρατήσουν βόρειοι βορειοδυτικοί άνεμοι, 5 με 6 μποφόρ.

    ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ, ΘΡΑΚΗ

    Αναμένονται λίγες νεφώσεις, που γρήγορα από τα δυτικά θα αυξηθούν και θα σημειωθούν τοπικές βροχές στη δυτική και κεντρική Μακεδονία και από το μεσημέρι στην ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη, ενώ τη νύχτα στα ορεινά θα σημειωθούν παροδικές χιονοπτώσεις. Μεμονωμένες καταιγίδες θα εκδηλωθούν τις βραδινές ώρες στην ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη.

    Οι άνεμοι θα πνέουν νοτιοδυτικοί, 4 με 6 και στα ανατολικά τοπικά 7 μποφόρ, στρεφόμενοι από το απόγευμα και από τα δυτικά σε βόρειους, 5 με 6 μποφόρ.

    Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 5 έως 17 βαθμούς Κελσίου.

    ΝΗΣΙΑ ΙΟΝΙΟΥ, ΗΠΕΙΡΟΣ, ΔΥΤΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΔΥΤΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ

    Αναμένονται νεφώσεις με τοπικές βροχές και πιθανώς μεμονωμένες καταιγίδες, αρχικά στα βόρεια και από το μεσημέρι και στις υπόλοιπες περιοχές. Τη νύχτα χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα ορεινά της Ηπείρου.

    Οι άνεμοι θα πνέουν νοτιοδυτικοί, 4 με 6 και στο νότιο Ιόνιο τοπικά 7 μποφόρ. Το μεσημέρι θα στραφούν στα βόρεια και από το βράδυ στα υπόλοιπα, σε βόρειους βορειοδυτικούς, 5 με 6 μποφόρ.

    Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 9 έως 20 και στα βόρεια έως 17 βαθμούς Κελσίου. Στο εσωτερικό της Ηπείρου, η μέγιστη θερμοκρασία θα είναι 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

    ΘΕΣΣΑΛΙΑ, ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΕΥΒΟΙΑ, ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ

    Στη Θεσσαλία αναμένονται λίγες νεφώσεις, που μετά το μεσημέρι θα αυξηθούν και θα εκδηλωθούν τοπικές βροχές. Στις υπόλοιπες περιοχές ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος, με αραιές νεφώσεις μετά το μεσημέρι.

    Οι άνεμοι θα πνέουν δυτικοί νοτιοδυτικοί, 4 με 6, στρεφόμενοι το βράδυ σε βορειοδυτικούς με την ίδια ένταση.

    Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 6 έως 22 βαθμούς Κελσίου.

    ΚΥΚΛΑΔΕΣ, ΚΡΗΤΗ

    Γενικά αίθριος θα είναι ο καιρός, με αραιές νεφώσεις από το απόγευμα.

    Οι άνεμοι θα πνέουν δυτικοί νοτιοδυτικοί, 4 με 6 και από το μεσημέρι 6 με 7 μποφόρ.

    Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 13 έως 20 βαθμούς Κελσίου.

    ΝΗΣΙΑ ΑΝΑΤΟΛΙΚΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ – ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΑ

    Γενικά αίθριος θα είναι ο καιρός, με πρόσκαιρες νεφώσεις τις πρωινές ώρες.

    Οι άνεμοι θα πνέουν στα βόρεια νότιοι νοτιοδυτικοί, 4 με 6 και από το μεσημέρι 5 με 7 μποφόρ. Στα νότια, θα πνέουν δυτικοί νοτιοδυτικοί, 4 με 6 μποφόρ.

    Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 11 έως 21 βαθμούς Κελσίου.

    ΑΤΤΙΚΗ

    Γενικά αίθριος θα είναι ο καιρός, με αραιές νεφώσεις από το απόγευμα.

    Οι άνεμοι θα πνέουν νοτιοδυτικοί, 4 με 6 μποφόρ. Αργά το απόγευμα θα στραφούν σε δυτικούς βορειοδυτικούς με την ίδια ένταση.

    Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 12 έως 21 βαθμούς Κελσίου.

    ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

    Αναμένονται λίγες νεφώσεις, που βαθμιαία θα αυξηθούν και από το μεσημέρι θα εκδηλωθούν τοπικές βροχές.

    Οι άνεμοι θα πνέουν νότιοι νοτιοανατολικοί, 3 με 5, στρεφόμενοι από το μεσημέρι σε βόρειους με την ίδια ένταση και ενισχυόμενοι τη νύχτα τοπικά σε 6 μποφόρ.

    Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 8 έως 17 βαθμούς Κελσίου.

    Η πρόγνωση του καιρού για αύριο, Πέμπτη

    Για αύριο, Πέμπτη, αναμένονται νεφώσεις με τοπικές βροχές στα ηπειρωτικά, καθώς και στο Αιγαίο, όπου υπάρχει πιθανότητα μεμονωμένων καταιγίδων τις πρωινές ώρες. Χιόνια θα πέσουν στα ηπειρωτικά ορεινά. Βαθμιαία μετά το μεσημέρι, τα φαινόμενα θα περιοριστούν στις νοτιότερες περιοχές.

    Οι άνεμοι θα πνέουν στα δυτικά, τα κεντρικά και βόρεια από βόρειες διευθύνσεις 5 με 6, και στα πελάγη τοπικά 7 μποφόρ με σταδιακή εξασθένηση στα βόρεια. Στα υπόλοιπα μέρη, οι άνεμοι θα πνέουν δυτικοί 5 με 7 μποφόρ, στρεφόμενοι από το απόγευμα σε βόρειους με την ίδια ένταση.

    Η θερμοκρασία θα σημειώσει αισθητή πτώση στα κεντρικά και βόρεια, όπου θα κυμανθεί σε σχετικά χαμηλά για την εποχή επίπεδα.

    Διαβάστε ακόμη:

    Αποζημίωση ειδικού σκοπού: Αναστολές Μαρτίου – Την Παρασκευή η αποπληρωμή

    Ζώδια: Οι προβλέψεις για σήμερα Τετάρτη, 7 Απριλίου 2021

    Self tests: Από την Πέμπτη διαθέσιμα στους δικαιούχους – Πώς θα καλύπτεται η ζήτηση

    Ακολουθήστε το mononews.gr στο Google News για την πιο ξεχωριστή ενημέρωση



    ΣΧΟΛΙΑ