• Κοινωνία

    Καιρός: Χειμωνιάτικο σκηνικό με πολύ κρύο το Σαββατοκύριακο – Τι λένε Καλλιάνος και Κολυδάς

    • NewsRoom

    Γιάννης Καλλιάνος και Θοδωρής Κολυδάς


    Ο χειμώνας έρχεται πλέον και επίσημα, με πολύ κρύο και τον καιρό να αλλάζει απότομα από το Σαββατοκύριακο.

    Ο μετεωρολόγος, Γιάννης Καλλιάνος, σε ανάρτησή του κάνει λόγο για «κρύο Σαββατοκύριακο», χωρίς όμως έντονα φαινόμενα.

    Στην ανάρτησή του στο Facebook έγραψε τα εξής: «Θα “μυρίσει” περισσότερο χειμώνας τις επόμενες ημέρες. Βίντεο με την εξέλιξη του καιρού έως και τα μέσα της επόμενης εβδομάδας. Χειμωνιάτικο αναμένεται το σκηνικό του καιρού για τις επόμενες ημέρες με κύρια χαρακτηριστικά τις βροχές, τις καταιγίδες κυρίως στο νοτιο και νοτιοανατολικό Αιγαίο, τους ενισχυμένους βοριάδες από την Παρασκευή, τα χιόνια στα ορεινά (τοπικά και σε ημιορεινά) και την πτώση της θερμοκρασίας στα επίπεδα των 10-14°C ως μέγιστες τιμές στα πεδινά ηπειρωτικά».

     

    Ενίσχυση των βοριάδων, πράγμα που σημαίνει ότι θα φέρουν κρύο, προβλέπει και ο μετεωρολόγος Θοδωρής Κολυδάς, διευθυντής της ΕΜΥ. Όπως υπογραμμίζει σε ανάρτησή του στα social media, Παρασκευή και Σάββατο η θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση κατά 5°C περίπου, ενώ ενισχυμένοι θα είναι οι βοριάδες στα 6 με 7 μποφόρ από την Παρασκευή. Παράλληλα, λίγα χιόνια αναμένονται στα κεντρικά και βόρεια ορεινά.

     

    Πρόγνωση της ΕΜΥ για τις επόμενες ημέρες

    ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 08-12-2023
    Στην κεντρική και ανατολική Μακεδονία, τη Θράκη, τη Θεσσαλία, την ανατολική Στερεά, την ανατολική Πελοπόννησο και το Αιγαίο προβλέπονται νεφώσεις με βροχές και, κυρίως στα θαλάσσια, σποραδικές καταιγίδες, με βελτίωση στα ηπειρωτικά τμήματα από το μεσημέρι. Τα φαινόμενα τοπικά στο Αιγαίο πιθανό να είναι έντονα. Χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα κεντρικά και βόρεια ηπειρωτικά ορεινά, τα ορεινά της Εύβοιας και πιθανώς πρόσκαιρα σε ημιορεινές περιοχές της Μακεδονίας και της Θράκης.
    Στην υπόλοιπη χώρα προβλέπονται λίγες νεφώσεις πρόσκαιρα αυξημένες έως και τις πρωινές ώρες, οπότε θα σημειωθούν λίγες τοπικές βροχές και στα ηπειρωτικά ορεινά και τη δυτική Μακεδονία παροδικές χιονοπτώσεις.
    Οι άνεμοι θα πνέουν στα δυτικά βόρειοι βορειοδυτικοί 4 με 6 και τις πρωινές ώρες στο Ιόνιο έως 7 μποφόρ. Στα ανατολικά θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις και στα νότια τμήματα του Αιγαίου από δυτικές διευθύνσεις 5 με 7 και στο κεντρικό και βόρειο Αιγαίο τοπικά 8 μποφόρ.
    Η θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση. Θα κυμανθεί στα βόρεια από -01 (μείον 1) έως 10 βαθμούς, στα κεντρικά ηπειρωτικά από 04 έως 13, στη δυτική χώρα, στα νότια ηπειρωτικά και το βόρειο Αιγαίο από 05 έως 15 με 16 και μόνο στη νότια νησιωτική χώρα θα φτάσει τοπικά τους 18 με 19 βαθμούς. Τις πρωινές και βραδινές ώρες στα βορειοδυτικά ηπειρωτικά θα σημειωθεί κατά τόπους παγετός.

    ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΟ ΣΑΒΒΑΤΟ 09-12-2023
    Στην ανατολική χώρα προβλέπονται τοπικά αυξημένες νεφώσεις με σποραδικές βροχές κυρίως στο Αιγαίο. Πρόσκαιρες χιονοπτώσεις θα σημειωθούν σε ορεινές και πιθανόν ημιορεινές περιοχές στα βορειοανατολικά ηπειρωτικά.
    Στις υπόλοιπες περιοχές αναμένονται λίγες νεφώσεις πρόσκαιρα αυξημένες κυρίως στα νοτιοδυτικά.
    Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοανατολικοί, στα δυτικά 3 με 5, στα ανατολικά 4 με 6 και στο βόρειο Αιγαίο πρόσκαιρα τοπικά 7 μποφόρ.
    Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή περαιτέρω πτώση κυρίως στο Αιγαίο. Τις πρωινές και βραδινές ώρες στα βορειοδυτικά ηπειρωτικά θα σημειωθεί κατά τόπους παγετός.

    ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ 10-12-2023
    Σε όλη τη χώρα προβλέπονται λίγες νεφώσεις τοπικά αυξημένες κυρίως στο Αιγαίο, όπου ενδέχεται να σημειωθούν σποραδικές βροχές.
    Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 μποφόρ.
    Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο ως προς τις μέγιστες τιμές της. Τις πρωινές και βραδινές ώρες στα βορειοδυτικά ηπειρωτικά θα σημειωθεί κατά τόπους παγετός.

    ΠΡΟΟΠΤΙΚΗ ΓΙΑ ΤΗ ΔΕΥΤΕΡΑ 11-12-2023
    Σε όλη τη χώρα προβλέπονται λίγες νεφώσεις κατά διαστήματα τοπικά αυξημένες, με σποραδικές βροχές στο Αιγαίο.
    Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 στα ανατολικά τοπικά 6 μποφόρ.
    Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο στα δυτικά. Τις πρωινές και βραδινές ώρες στα βόρεια ηπειρωτικά θα σημειωθεί κατά τόπους παγετός.

    Διαβάστε επίσης:

    Τι καιρό θα κάνει Χριστούγεννα και Πρωτοχρονιά: Η πρόγνωση του Μαρουσάκη



    ΣΧΟΛΙΑ