• Κοινωνία

    Καιρός: Ανοιξιάτικο σκηνικό με άνοδο της θερμοκρασίας

    • NewsRoom
    Καιρός


    Άνοιξη από το σπίτι

    Άνοδος της θερμοκρασίας αναμένεται σήμερα σε όλη τη χώρα, σύμφωνα με την πρόγνωση καιρού της ΕΜΥ, με περαιτέρω εξασθένηση των βορείων ανέμων, οι οποίοι θα πνέουν στα πελάγη με ένταση τοπικά 5 μποφόρ.

    Μακεδονία, Θράκη

    Γενικά αίθριος θα είναι ο καιρός, με αραιές νεφώσεις βαθμιαία από τα δυτικά. Τοπικά περιορισμένη θα είναι η ορατότητα τις πρωινές και βραδινές ώρες. Οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί, 2 με 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 4 έως 23 βαθμούς Κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία, η ελάχιστη θερμοκρασία θα είναι 2 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

    Νησιά Ιονίου, Ήπειρος, Δυτική Στερεά, Δυτική Πελοπόννησος

    Γενικά αίθριος θα είναι ο καιρός, με αραιές νεφώσεις, κυρίως στα βόρεια. Τοπικά περιορισμένη θα είναι η ορατότητα στα ηπειρωτικά τις πρωινές και βραδινές ώρες. Οι άνεμοι θα πνέουν ασθενείς και βαθμιαία βορειοδυτικοί, 3 με 4 και στο Ιόνιο 5 μποφόρ.

    Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 6 έως 22 βαθμούς Κελσίου. Στο εσωτερικό της Ηπείρου, η θερμοκρασία θα είναι 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

    Θεσσαλία, Ανατολική Στερεά, Εύβοια, Ανατολική Πελοπόννησος

    Γενικά αίθριος θα είναι ο καιρός, με αραιές νεφώσεις από το μεσημέρι. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι, 3 με 4 μποφόρ και από το μεσημέρι από νότιες διευθύνσεις με την ίδια ένταση. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 2 έως 23 βαθμούς Κελσίου.

    Κυκλάδες, Κρήτη

    Ο καιρός θα είναι αίθριος. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι, 3 με 5 μποφόρ και από το απόγευμα δυτικών διευθύνσεων, 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 10 έως 20 βαθμούς Κελσίου.

    Νησιά Ανατολικού Αιγαίου, Δωδεκάνησα

    Αίθριος θα είναι ο καιρός. Από το απόγευμα στα βόρεια αναμένονται αραιές νεφώσεις. Οι άνεμοι θα πνέουν βορειοδυτικοί, 3 με 5 μποφόρ και πρόσκαιρα το πρωί στα Δωδεκάνησα έως 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 14 έως 22 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια, η θερμοκρασία θα είναι 2 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

    Αττική

    Ο καιρός θα είναι αίθριος. Από το μεσημέρι αναμένονται αραιές νεφώσεις. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι ασθενείς και από το μεσημέρι νοτίων διευθύνσεων, 3 με 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 7 έως 22 βαθμούς Κελσίου.

    Θεσσαλονίκη

    Γενικά αίθριος θα είναι ο καιρός, με αραιές νεφώσεις μέχρι το απόγευμα. Οι άνεμοι θα πνέουν ασθενείς και πρόσκαιρα τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες νότιοι νοτιοανατολικοί, έως 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 5 ως 21 βαθμούς Κελσίου.

    Η πρόγνωση του καιρού για αύριο, Σάββατο

    Γενικά αίθριος καιρός και μόνο στα ηπειρωτικά ορεινά τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες θα αναπτυχθούν πρόσκαιρες νεφώσεις. Τοπικά περιορισμένη θα είναι η ορατότητα, κυρίως στα ηπειρωτικά τις πρωινές και βραδινές ώρες.

    Οι άνεμοι θα πνέουν από δυτικές διευθύνσεις, 3 με 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο.



    ΣΧΟΛΙΑ