• Κοινωνία

    Καιρός: Ανεβαίνει κι άλλο η θερμοκρασία- Έρχεται καύσωνας

    Καιρός


    Γενικά αίθριος θα είναι ο καιρός σήμερα. Τις απογευματινές ώρες θα εκδηλωθούν τοπικοί όμβροι στα ηπειρωτικά ορεινά της δυτικής και βόρειας χώρας. Οι άνεμοι στο Αιγαίο θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις, μέχρι 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο στα ηπειρωτικά.

    Μακεδονία, Θράκη

    Ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος. Τις απογευματινές ώρες θα αναπτυχθούν πρόσκαιρες νεφώσεις και θα εκδηλωθούν τοπικοί όμβροι στα ορεινά της Μακεδονίας. Οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί ασθενείς και στα ανατολικά τις πρωινές ώρες βορειοανατολικοί, 3 με 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 18 έως 35 βαθμούς Κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία και τη Θράκη, η ελάχιστη θερμοκρασία θα είναι 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

    Νησιά Ιονίου, Ήπειρος, Δυτική Στερεά, Δυτική Πελοπόννησος

    Αίθριος θα είναι γενικά ο καιρός. Τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες θα αναπτυχθούν πρόσκαιρες νεφώσεις στα ηπειρωτικά και θα εκδηλωθούν τοπικοί όμβροι στα ορεινά της Ηπείρου και της δυτικής Στερεάς. Οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί ασθενείς και στο Ιόνιο θα είναι δυτικών διευθύνσεων, 3 με 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 20 έως 36 βαθμούς Κελσίου. Στην Ήπειρο, η θερμοκρασία κατά τόπους θα είναι 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

    Θεσσαλία, Ανατολική Στερεά, Εύβοια, Ανατολική Πελοπόννησος

    Γενικά, ο καιρός θα είναι αίθριος. Τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες θα αναπτυχθούν πρόσκαιρες νεφώσεις και θα εκδηλωθούν τοπικοί όμβροι στα ορεινά της Θεσσαλίας και πιθανώς και της κεντρικής Στερεάς. Οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί, 3 με 4 μποφόρ και στα ανατολικά από βόρειες διευθύνσεις, μέχρι 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 20 έως 36 και στη Θεσσαλία κατά τόπους 37 βαθμούς Κελσίου.

    Κυκλάδες, Κρήτη

    Ο καιρός αναμένεται να είναι αίθριος. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις, 4 με 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 23 έως 30 και, στη νότια Κρήτη, έως 33 βαθμούς Κελσίου.

    Νησιά Ανατολικού Αιγαίου, Δωδεκάνησα

    Αίθριος θα είναι γενικά ο καιρός. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις, 4 με 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 23 έως 34 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια, η μέγιστη θερμοκρασία θα είναι 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

    Αττική

    Γενικά, ο καιρός θα είναι αίθριος. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις, 3 με 4 μποφόρ και, κατά τη διάρκεια της ημέρας, στα ανατολικά μέχρι 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 24 έως 35 βαθμούς Κελσίου. Στα ανατολικά, η μέγιστη θερμοκρασία θα είναι 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

    Θεσσαλονίκη

    Ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος. Τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες θα αναπτυχθούν πρόσκαιρες νεφώσεις και θα εκδηλωθούν τοπικοί όμβροι στα γύρω ορεινά. Οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί ασθενείς και στο Θερμαϊκό, τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες, νότιοι, 3 με 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 22 έως 34 βαθμούς Κελσίου.

    Η πρόγνωση του καιρού για αύριο, Παρασκευή

    Αίθριος θα είναι γενικά ο καιρός. Τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα ηπειρωτικά θα αναπτυχθούν πρόσκαιρες νεφώσεις με τοπικούς όμβρους στα ορεινά και, πιθανώς στα βόρεια, μεμονωμένες καταιγίδες.

    Οι άνεμοι στα δυτικά και τα βόρεια θα είναι μεταβλητοί, 3 με 4 μποφόρ και το απόγευμα στο Ιόνιο δυτικοί με την ίδια ένταση. Στα υπόλοιπα μέρη, οι άνεμοι θα είναι βόρειοι βορειοδυτικοί, 3 με 4 μποφόρ και στο ανατολικό Αιγαίο, κατά τη διάρκεια της ημέρας, 5 με 6 μποφόρ.

    Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή περαιτέρω άνοδο κυρίως στα ηπειρωτικά.



    ΣΧΟΛΙΑ