• Κοινωνία

    Καιρός: Ανεβαίνει απότομα ο υδράργυρος – Καλοκαιρινές θερμοκρασίες αλλά και…συννεφιά

    καύσωνας


    Αναλυτικά η πρόγνωση του καιρού για όλη την Ελλάδα

    Σήμερα, Σάββατο, σύμφωνα με την πρόγνωση καιρού της ΕΜΥ, ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος. Αραιές νεφώσεις αναμένονται κυρίως στα κεντρικά και βόρεια. Οι συγκεντρώσεις αφρικανικής σκόνης θα παραμείνουν αυξημένες στην ατμόσφαιρα.

    Οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί ασθενείς και στο Αιγαίο από βόρειες διευθύνσεις, 3 με 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί σε υψηλά για την εποχή επίπεδα.

    Μακεδονία, Θράκη

    Αναμένονται αραιές νεφώσεις. Οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί, 2 με 3 μποφόρ και από το απόγευμα στα ανατολικά ανατολικοί βορειοανατολικοί, 4 με 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 14 έως 35 και τοπικά στη Μακεδονία έως 36 βαθμούς Κελσίου.

    Νησιά Ιονίου, Ήπειρος, Δυτική Στερεά, Δυτική Πελοπόννησος

    Γενικά αίθριος θα είναι ο καιρός, με αραιές νεφώσεις, κυρίως στα βόρεια. Οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί, 2 με 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 15 έως 38 βαθμούς Κελσίου. Στην Ήπειρο, η ελάχιστη και στα παραθαλάσσια η μέγιστη θα είναι 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

    Θεσσαλία, Ανατολική Στερεά, Εύβοια, Ανατολική Πελοπόννησος

    Γενικά αίθριος θα είναι ο καιρός, με αραιές νεφώσεις, κυρίως στα βόρεια. Οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί ασθενείς και από το απόγευμα βορειοανατολικοί, 3 με 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 16 έως 39 βαθμούς Κελσίου.

    Κυκλάδες, Κρήτη

    Γενικά αίθριος θα είναι ο καιρός. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις, 3 με 4 μποφόρ και από το απόγευμα στις Κυκλάδες έως 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 22 έως 34 βαθμούς Κελσίου και στην Κρήτη η μέγιστη θα είναι 2 με 3 βαθμούς υψηλότερη.

    Νησιά Ανατολικού Αιγαίου, Δωδεκάνησα

    Ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος, με αραιές νεφώσεις κατά διαστήματα στα βόρεια. Οι άνεμοι θα πνέουν στα βόρεια αρχικά μεταβλητοί ασθενείς και από το μεσημέρι βορειοανατολικοί, 4 με 5 μποφόρ. Στα νότια, οι άνεμοι θα πνέουν βορειοδυτικοί, 3 με 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 21 έως 36 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια, η θερμοκρασία θα είναι 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

    Αττική

    Γενικά αίθριος θα είναι ο καιρός, με αραιές νεφώσεις κατά διαστήματα. Οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί, 2 με 4 μποφόρ και από το απόγευμα ανατολικοί βορειοανατολικοί με την ίδια ένταση. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 18 έως 38 βαθμούς Κελσίου. Στα ανατολικά, η μέγιστη θερμοκρασία θα είναι 2 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

    Θεσσαλονίκη

    Θα υπάρξουν αραιές νεφώσεις. Οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί ασθενείς και το απόγευμα νότιοι νοτιοανατολικοί, 3 με 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 16 έως 32 βαθμούς Κελσίου.

    Η πρόγνωση του καιρού για αύριο, Κυριακή

    Γενικά αίθριος θα είναι ο καιρός. Αραιές νεφώσεις αναμένονται κυρίως στα κεντρικά και βόρεια. Οι συγκεντρώσεις αφρικανικής σκόνης θα παραμείνουν αυξημένες στην ατμόσφαιρα.

    Οι άνεμοι θα πνέουν στα δυτικά από νότιες διευθύνσεις, 3 με 4 μποφόρ.Στα ανατολικά θα πνέουν ασθενείς και βαθμιαία στο Αιγαίο βόρειοι με την ίδια ένταση.

    Η θερμοκρασία θα κυμανθεί σε υψηλά επίπεδα. Θα φτάσει τους 35 με 37 και στα κεντρικά και νότια τους 38 με 39 βαθμούς Κελσίου.



    ΣΧΟΛΙΑ