• Κοινωνία

    Καιρός: «Ανάσα» βελτίωσης μετά τον καταστροφικό Γηρυόνη

    • NewsRoom
    Καιρός: Συννεφιά και άνοδος της θερμοκρασίας - Πού θα βρέξει


    Σύμφωνα με την πρόγνωση της Εθνικής Μετεωρολογικής Υπηρεσίας, για σήμερα Τετάρτη, αναμένονται τοπικές βροχές το πρωί στην ανατολική και νότια νησιωτική χώρα και από το βράδυ στα βορειοδυτικά.

    Στην υπόλοιπη χώρα, ο καιρός θα είναι βελτιωμένος καιρός, μετά την επέλαση του μεγάλου κύματος κακοκαιρίας, που έγινε γνωστό και ως «Γηρυόνης». Κατά τόπους περιορισμένη θα είναι η ορατότητα ή θα υπάρξουν ομίχλες στα ηπειρωτικά τις πρωινές και βραδινές ώρες. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις, 3 με 5 μποφόρ και, βαθμιαία από το απόγευμα στο Ιόνιο και τα ηπειρωτικά, θα στραφούν σε νοτιοδυτικούς με την ίδια ένταση.

    Μακεδονία, Θράκη

    Στη δυτική Μακεδονία, ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος, όμως από το βράδυ θα αναπτυχθούν αραιές νεφώσεις. Στις υπόλοιπες περιοχές αναμένονται λίγες νεφώσεις, παροδικά αυξημένες. Περιορισμένη ορατότητα ή τοπικές ομίχλες αναμένονται τις πρωινές και βραδινές ώρες, κυρίως στα δυτικά. Οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί ασθενείς και στα ανατολικά βορειοανατολικοί, 4 με 5 μποφόρ. Από το απόγευμα, οι άνεμοι θα είναι νοτίων διευθύνσεων, 2 με 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 08 έως 17 βαθμούς Κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία, η ελάχιστη θερμοκρασία θα είναι 3 με 5 βαθμούς χαμηλότερη.

    Νησιά Ιονίου, Ήπειρος, Δυτική Στερεά, Δυτική Πελοπόννησος

    Γενικά αίθριος θα είναι ο καιρός, με λίγες τοπικές νεφώσεις, οι οποίες βαθμιαία από το απόγευμα θα αυξηθούν και το βράδυ στα βόρεια θα σημειωθούν σποραδικές βροχές. Περιορισμένη ορατότητα ή τοπικές ομίχλες θα υπάρξουν στα ηπειρωτικά τις πρωινές και βραδινές ώρες. Οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί ασθενείς και στο Ιόνιο βορειοδυτικοί, 3 με 4 μποφόρ. Βαθμιαία θα στραφούν σε νοτιοδυτικούς τοπικά στο Ιόνιο, 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 8 έως 20 βαθμούς Κελσίου. Στην Ήπειρο, η θερμοκρασία θα είναι 3 με 5 βαθμούς χαμηλότερη.

    Θεσσαλία, Ανατολική Στερεά, Εύβοια, Ανατολική Πελοπόννησος

    Αναμένονται λίγες τοπικές νεφώσεις, πρόσκαιρα αυξημένες στα ανατολικά, με πιθανότητα ασθενών βροχών στην Εύβοια τις πρωινές ώρες. Κατά τόπους περιορισμένη θα είναι η ορατότητα τις πρωινές και βραδινές ώρες. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοανατολικοί, 3 με 4 μποφόρ, στα ανατολικά και τα νότια το πρωί τοπικά έως 5 μποφόρ. Από το απόγευμα θα στραφούν σε νότιους, 3 με 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 6 έως 20 βαθμούς Κελσίου.

    Κυκλάδες, Κρήτη

    Αναμένονται λίγες νεφώσεις, παροδικά αυξημένες με πρόσκαιρες τοπικές βροχές και, βαθμιαία, βελτίωση. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις, 3 με 4 μποφόρ και τοπικά έως 5 μποφόρ, στρεφόμενοι το βράδυ από τα δυτικά σε δυτικούς έως 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 12 έως 20 βαθμούς Κελσίου.

    Νησιά Ανατολικού Αιγαίου, Δωδεκάνησα

    Αναμένονται λίγες νεφώσεις, παροδικά αυξημένες με πρόσκαιρες τοπικές βροχές κυρίως στα νότια. Πιθανότητα μεμονωμένων καταιγίδων θα υπάρξει τις πρώτες πρωινές ώρες στα Δωδεκάνησα. Οι άνεμοι θα πνέουν στα βόρεια βόρειοι βορειοανατολικοί, 3 με 4 μποφόρ, πρόσκαιρα το πρωί έως 5 μποφόρ και από το βράδυ νότιοι νοτιοδυτικοί. Στα νότια, οι άνεμοι θα πνέουν δυτικοί βορειοδυτικοί, 3 με 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 15 έως 21 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια, η θερμοκρασία θα είναι 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

    Αττική

    Αίθριος θα είναι γενικά ο καιρός. Παροδικές νεφώσεις θα υπάρξουν στα ανατολικά και τα βόρεια. Τοπικά περιορισμένη θα είναι η ορατότητα τις βραδινές ώρες. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοανατολικοί, 3 με 4 μποφόρ και στα ανατολικά το πρωί έως 5 μποφόρ. Από το απόγευμα, οι άνεμοι θα πνέουν νότιοι ασθενείς. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 10 έως 19 βαθμούς Κελσίου.

    Θεσσαλονίκη 

    Αναμένονται λίγες νεφώσεις, παροδικά αυξημένες τις πρωινές ώρες στα ανατολικά. Τοπικά περιορισμένη θα είναι η ορατότητα τις πρωινές και βραδινές ώρες. Οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί ασθενείς και το απόγευμα νότιοι νοτιοανατολικοί, 3 με 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 10 έως 16 βαθμούς Κελσίου.

    Η πρόγνωση του καιρού για αύριο, Πέμπτη

    Στα δυτικά και από το απόγευμα στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα αναμένονται νεφώσεις με τοπικές βροχές. Σποραδικές καταιγίδες θα εκδηλωθούν στα δυτικά μετά το μεσημέρι. Στην υπόλοιπη χώρα θα υπάρξουν λίγες νεφώσεις, παροδικά αυξημένες και, από τις βραδινές ώρες, τοπικές βροχές στη Μακεδονία. Κατά τόπους περιορισμένη θα είναι η ορατότητα στα ανατολικά τις πρωινές ώρες. Οι άνεμοι θα πνέουν νοτιοδυτικοί, 3 με 5 και από το απόγευμα τοπικά στα πελάγη 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο.



    ΣΧΟΛΙΑ