ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί με θέμα την παρουσίαση της δράσης για την προστασία της υποβρύχιας πολιτιστικής κληρονομιάς από τις κλιματικές αλλαγές , που εκτελείται από το Εθνικό Ίδρυμα Ερευνών (Ινστιτούτο Ιστορικών Ερευνών).
Υποστηρικτής της δράσης είναι το Ίδρυμα Αικατερίνης Λασκαρίδη, στο πλαίσιο της Πρωτοβουλίας ’21 για την κλιματική αλλαγή.
Η έρευνα, με την επιστημονική υπεύθυνη τη Δρ. Χαρίκλεια Παπαγεωργιάδου, επιδιώκει να ρίξει φως στην επιρροή της αλλαγής των κλιματικών συνθηκών στην υποβρύχια πολιτιστική κληρονομιά.
Στόχος της έρευνας να διερευνηθεί μέθοδος προστασίας των εναλίων αρχαιολογικών ευρημάτων από την αύξηση της θερμοκρασίας, τη μεταβολή του pH και της αλατότητας του νερού, και την επίδειξη των ακραίων και φαινομένων.
Δείτε περισσότερα για το έργο εδώ .
Παρασκευή 13 Ιουνίου 19.00-21.00
Ιστορική Βιβλιοθήκη Ιδρύματος Αικατερίνης Λασκαρίδη 2ας Μεραρχίας 36 & Ακτής Μουτσοπούλου, Πειραιάς (στάση μετρό Δημ. Θέατρο)
Διαβάστε επίσης:
Ηράκλειο: Φωτιά σε δημοτικό σχολείο στο Δήμο Χερσονήσου
Ρέθυμνο: Σύλληψη για ναρκωτικά
Γαλλία: Ένας Τυνήσιος πυροβολήθηκε και σκοτώθηκε από γείτονά του στο νότιο τμήμα της χώρας
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ
- Η επανάσταση των Functional Drinks: Η νέα Prebiotic Cola αλλάζει τους κανόνες στα αναψυκτικά
- Αρχιμανδρίτης Μελχισεδέκ Αμπελικάκης: Ανάμεσα σε αγίους, μαφιόζους και «βρόμικα» ράσα της Κρήτης
- Ολυμπιακός: Πώς ο Βαγγέλης Μαρινάκης μετέτρεψε την ακαδημία ποδοσφαίρου σε χρυσωρυχείο
- Trade Estates: Στις ράγες οι επενδύσεις των 250 εκατομμυρίων – Ποια έργα καθυστερούν
