• Κοινωνία

    Κάθειρξη 13 ετών στον Πέτρο Μαντούβαλο και τον Γιάννη Ευσταθίου

    Νέο Ηράκλειο: Εισαγγελική έρευνα για τα επεισόδια από ακροδεξιούς-Ψάχνουν για εγκληματική οργάνωση


    Σε κάθειρξη 13 ετών καταδικάστηκαν ο πρώην βουλευτής και δικηγόρος Πέτρος Μαντούβαλος και ο δικαστής Γιάννης Ευσταθίου για σκέλος του επονομαζόμενου «παραδικαστικού κυκλώματος 2».

    Το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων έδωσε αναστολή στην εκτέλεση της πρωτοδίκης καταδίκης τους, όπως και στους υπόλοιπους 3 που κρίθηκαν ένοχοι.

    Ο Πέτρος Μαντούβαλος ο οποίος ήταν παρών κατά την έκδοση της απόφασης δήλωσε «αθώος» στο Δικαστήριο και τόνισε πως θα είναι παρών στη δίκη που θα διεξαχθεί σε δεύτερο βαθμό, ζητώντας τόσο την αναγνώριση ελαφρυντικών περιστάσεων, κάτι που δεν έγινε δεκτό αλλά και να μην του επιβληθούν περιοριστικοί όροι.

    Ένοχος κρίθηκε και ο αρχιμανδρίτης Ιάκωβος Γιοσάκης (κάθειρξη 12 ετών).

    Κατά περίπτωση, οι κατηγορούμενοι καταδικάστηκαν για τα αδικήματα της παθητικής και ενεργητικής δωροδοκίας, της διαμεσολάβησης σε δωροδοκία και της άμεσης συνέργειας σε νομιμοποίηση εσόδων απο παράνομη δραστηριότητα.

    Η υπόθεση αφορά καταγγελίες του επιχειρηματία Γιάννη Μπολέτση, το 2010.

    Τότε, κατά τη διάρκεια της δίκης του δικαστή Ευάγγελου Καλούση, κατήγγειλε τον δικηγόρο Πέτρο Μαντούβαλο και τον πρόεδρο του δικαστηρίου Γιάννη Ευσταθίου ότι υπήρξε απαίτηση 60.000 ευρώ, για να αθωωθεί ο κατηγορούμενος.

    Ο πρώην βουλευτής κατηγορείται ότι δωροδόκησε με 600.000 ευρώ –μέσω του Ιάκωβου Γιοσάκη– τον δικαστή προκειμένου να αθωωθεί ο ίδιος και δύο συνεργάτες του, που δικάζονταν για το «παραδικαστικό κύκλωμα Νο 1».

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: Την αθώωση της 53χρονης καθαρίστριας ζήτησε η αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Στο εδώλιο η εξαδέλφη του Πολάκη για τον θάνατο της μικρής Μελίνας

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Αποκάλυψη σοκ για το μοντέλο με την κοκαΐνη: Πόσα χρόνια κινδυνεύει να καταδικαστεί



    ΣΧΟΛΙΑ