• Κοινωνία

    Κατερίνη: Απορίες γεννά το τροχαίο μάνας και κόρης που εντοπίστηκαν νεκρές – Τι συνέβη πραγματικά

    • NewsRoom

    Η μητέρα και η κόρη που βρήκαν τραγικό θάνατο καθώς το αυτοκίνητο στο οποίο επέβαιναν έπεσε σε χαράδρα βάθους 120 μέτρων


    Το χειρότερο σενάριο ήταν εκείνο που επιβεβαιώθηκε τελικά για την άτυχη 17χρονη Μαρία και την 45χρονη μητέρα της, Σβέτα, που βρέθηκαν νεκρές μετά από τον εντοπισμό τους στο αυτοκίνητό τους που βρέθηκε πεσμένο και εγκλωβισμένο σε χαράδρα.

    Ο τραγικός πατέρας που έχασε σε μια στιγμή την οικογένειά του, παρέμεινε έχοντας μόνο πια να περιμένει απαντήσεις στο πώς και το γιατί συνέβη η τραγωδία στην οικογένειά του.

    Υπενθυμίζεται ότι μητέρα και κόρη είχαν εξαφανιστεί από τις 8 Νοεμβρίου, όταν ξεκίνησαν από το σπίτι τους με το αυτοκίνητο, με σκοπό να κάνουν βόλτα. Έκτοτε τα ίχνη τους αγνοούνταν έως χθες, που εντοπίστηκε το τραγικό εύρημα του αυτοκινήτου τους, πεσμένου σε χαράδρα δεκάδων μέτρων, με τις δύο άτυχες γυναίκες έξω από το αυτοκίνητο, να έχουν χάσει τη ζωή τους.

    Το αυτοκίνητο εντοπίστηκε έπειτα από έρευνα της αστυνομίας, που χρησιμοποίησε drone για να ερευνήσει τη συγκεκριμένη περιοχή, καθώς η μορφολογία της χαρακτηρίζεται ως ιδιαίτερα δύσκολη για οποιοδήποτε άλλο μέσο. Το drone της αστυνομίας πέταξε πάνω από την ευρύτερη περιοχή του Αγίου Δημητρίου. Οι έρευνες επικεντρώθηκαν στη συγκεκριμένη περιοχή, δηλαδή στο 26ο χιλιόμετρο της εθνικής οδού Κατερίνης – Ελασσόνας, μετά την εύρεση, εκεί, του προφυλακτήρα του αυτοκινήτου από κάτοικο της περιοχής.

    Μετά την τραγική είδηση του θανάτου τους, ο συντετριμμένος πατέρας έκανε μια ανάρτηση στον προσωπικό του λογαριασμό στο Facebook, με την οποία αποχαιρετούσε τις δύο γυναίκες που αποτελούσαν την οικογένειά του. Ο τραγικός πατέρας έγραψε συγκεκριμένα «Η ακριβή μου Σβέτα και η μοναδική μου Μαρία δεν υπάρχουν πια».

    H ανάρτηση του τραγικού πατέρα από την Κατερίνη

    Μετά τον εντοπισμό των άψυχων σωμάτων μητέρας και κόρης θα ξεκινήσει η έρευνα σχετικά με τους λόγους οι οποίοι οδήγησαν στο τραγικό τροχαίο δυστύχημα. Τα γεγονότα των τελευταίων ημερών πριν την εξαφάνιση των δύο γυναικών δημιουργούν ποικίλα ερωτήματα σχετικά με το τι πραγματικά συνέβη την μοιραία ημέρα του ατυχήματος. Ήταν ατύχημα ή η μητέρα αποφάσισε να δώσει τέλος, τόσο στην δική της ζωή, όσο και σε αυτή του παιδιού της;

    Το χρονικό της υπόθεσης

    Υπενθυμίζεται ότι η 17χρονη έπασχε από μια ασθένεια, που της είχε προκαλέσει σοβαρά κινητικά προβλήματα και κυκλοφορούσε υποβασταζόμενη από μπλε περιπατητήρα. Την ημέρα της εξαφάνισης των δύο, τίποτα δεν προμήνυε όσα θα συνέβαιναν, καθώς, σαν από τραγική ειρωνεία, το κορίτσι είχε τα γενέθλιά του και η οικογένειά της ετοίμαζε ένα πάρτι.

    Η ψυχολογική κατάσταση της μητέρας γεννά απορίες για το τι πραγματικά συνέβη

    Και ενώ το κλίμα φαινόταν ευχάριστο, συγγενείς αποκάλυψαν ότι τις τελευταίες ημέρες πριν την εξαφάνιση μάνας και κόρης, η 45χρονη μητέρα βρισκόταν σε άσχημη ψυχολογική κατάσταση, κυρίως εξαιτίας των προβλημάτων που αντιμετώπιζε η κόρη της, στην οποία είχε αφιερώσει ολόκληρη τη ζωή της. «Η γυναίκα δεν είναι καλά, θέλει βοήθεια και συμπαράσταση. Η Μαρία γεννήθηκε μία χαρά. Κατά τον 6ο μήνα διαγνώστηκε με εγκεφαλική αιμορραγία, τετραπληγία», δήλωσε η γιαγιά της 17χρονης.

    Όπως αποκάλυψε ο σύζυγος και πατέρας των δύο θυμάτων του τροχαίου δυστυχήματος, μιλώντας στην εκπομπή «Φως στο Τούνελ» της Αγγελικής Νικολούλη, είχε προηγηθεί ένας έντονος καβγάς της μητέρας με έναν γείτονα, ενώ ύστερα από το περιστατικό αυτό, η μητέρα, σε φορτισμένη ψυχολογική κατάσταση πήρε την κόρη της και αναχώρησαν με το αυτοκίνητο.

    Επιπροσθέτως, η γιαγιά της 17χρονης Μαρίας έριξε κι άλλο φως στην υπόθεση, αποκαλύπτοντας μια σημαντική πληροφορία για την υπόθεση. Μιλώντας στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star, η γιαγιά αποκάλυψε τα λόγια της μητέρας λίγο πριν χαθούν τα ίχνη της: «Εγώ φεύγω και δεν ξαναγυρίζω. Θα πάω να αυτοκτονήσω, δεν αντέχω. Είπε η γυναίκα δεν αντέχω», ανέφερε συγκεκριμένα η γιαγιά της ανήλικης, αφήνοντας έτσι ανοιχτό το ενδεχόμενο της αυτοκτονίας.

    Ένα τηλεφώνημα στον σύζυγό της ήταν το τελευταίο σημείο ζωής που έδωσε η μητέρα της 17χρονης Μαρίας Ιωάννας.

    Πριν τον εντοπισμό τους, ο πατέρας δήλωνε «Φοβόμαστε μήπως συνέβη κάποιο ατύχημα γιατί από εκείνη την ώρα και μετά το κινητό της συζύγου μου έκλεισε, ενώ η Μαρία – Ιωάννα το δικό της το είχε αφήσει στο σπίτι. Δεν πήραν μαζί τους ρούχα, ούτε χρήματα. Ψάξαμε σε φίλους και γνωστούς μήπως ζήτησαν βοήθεια, χωρίς όμως αποτέλεσμα».

    Σύμφωνα με πληροφορίες, η 17χρονη ζητούσε μέρες από την μητέρα της να πάνε μια βόλτα με το αυτοκίνητο.

    Εκείνη την τραγική ημέρα, η βόλτα των δύο ξεκίνησε, καταλήγοντας όμως σε άδοξο τέλος. Μόλις 26 χιλιόμετρα μακριά από την Κατερίνη, στο δρόμο προς την Ελασσόνα, το μπλε αυτοκίνητο που οδηγούσε η 45χρονη μάνα, βρέθηκε κάτω από άγνωστες συνθήκες στη χαράδρα, σε βάθος περίπου 120 μέτρων.

    Για την αναζήτηση της Μαρίας – Ιωάννας είχε εκδοθεί amber allert. Ωστόσο όσο περνούσαν οι μέρες οι ελπίδες στέρευαν, αφού καμία πληροφορία δεν είχε δοθεί.

    Η ιατροδικαστική εξέταση είναι εκείνο που αναμένεται πλέον να ρίξει φως στην υπόθεση, αποκαλύπτοντας, ενδεχομένως, χρήσιμες πληροφορίες. Παράλληλα, η αστυνομική έρευνα θα επικεντρωθεί και σε νέες πληροφορίες σχετικά με την ψυχολογική κατάσταση της μητέρας, σε μία προσπάθεια να ανακαλύψει αν ευσταθεί το σενάριο της αυτοκτονίας.



    ΣΧΟΛΙΑ