• Κοινωνία

    Προαστιακός: Εισαγγελική έρευνα για καταγγελίες περί ανεπαρκούς φωτεινής σηματοδότησης στο τμήμα Δουκίσσης Πλακεντίας-Αεροδρόμιο


    Εντολή για κατεπείγουσα εισαγγελική έρευνα για να αποφευχθεί μία νέα σιδηροδρομική τραγωδία, αυτή τη φορά στον προαστιακό σιδηρόδρομο, στο τμήμα Δουκίσσης Πλακεντίας – Αεροδρόμιο.

    Μετά την εθνική τραγωδία στα Τέμπη, εκπρόσωπος της Ομοσπονδίας Σιδηροδρόμου κατήγγειλε σε δηλώσεις του ότι δεν υπάρχει φωτεινή σηματοδότηση ούτε σε αυτή τη διαδρομή του προαστιακού στην Αττική.

    Ο προϊστάμενος της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών Αντώνης Ελευθεριάνος παρενέβη αμέσως και ανέθεσε στον εισαγγελέα Νίκο Στεφανάτο την κατεπείγουσα έρευνα.

    Ο εισαγγελέας θα καλέσει σε κατάθεση άμεσα τον καταγγέλλοντα εκπρόσωπο των εργαζομένων και θα ζητήσει έγγραφα από την εταιρεία που έχει την ευθύνη λειτουργίας του Προαστιακού ώστε να διαπιστωθεί αν είναι αληθής η έλλειψη φωτεινής σηματοδότησης.

    Εάν ναι, θα ερευνηθεί αν και από ποια πρόσωπα έχει ενδεχομένως διαπραχθεί το αδίκημα των επικίνδυνων παρεμβάσεων στη συγκοινωνία μέσων σταθερής τροχιάς που θέτει σε κίνδυνο την ασφάλεια των πολιτών.

    Διαβάστε επίσης:

    Τραγωδία στα Τέμπη: Παραδέχθηκε το λάθος του ο σταθμάρχης – Αντιμέτωπος με ισόβια

    Τραγωδία στα Τέμπη: 46 οι επιβεβαιωμένοι νεκροί – Ανασύρθηκαν από το εστιατόριο 7 απανθρακωμένες σοροί

     

     



    ΣΧΟΛΙΑ