• Κοινωνία

    Μήνυση-σοκ για την αποτίμηση του «Ελ. Βενιζέλος»: «Αν δεν παρενέβαινε η Κομισιόν, το Δημόσιο θα είχε ζημιά 740 εκατομμύρια»

    28η Οκτωβρίου: Η μεγάλη έξοδος των Ελλήνων στο εξωτερικό


    Ζημιά 740 εκατομμυρίων ευρώ θα είχε υποστεί το ελληνικό Δημόσιο με την πρόταση για την 20ετή μίσθωση παραχώρησης του αεροδρομίου «Ελευθέριος Βενιζέλος», εάν δεν παρενέβαινε η Γενική Διεύθυνση Ανταγωνισμού της Ευρωπαϊκής Επιτροπής. Αυτό υποστηρίζει σε μηνυτήρια αναφορά του στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών απόστρατος πλωτάρχης του Πολεμικού Ναυτικού. Στρέφεται κατά παντός υπευθύνου και ζητά να διερευνηθεί εάν έχουν διαπραχθεί αδικήματα, όπως απιστίας και παράβαση καθήκοντος.

    Ο απόστρατος πλωτάρης Παναγιώτης Σταμάτης (που έχει καταθέσει στη Δικαιοσύνη δεκάδες προσφυγές και αιτήματα για μείζονος σημασίας υποθέσεις) υποστηρίζει στην αναφορά του, μεταξύ άλλων:

    «Σαφώς και ανενδοιάστως, προκύπτει πως με υπερβολικά χαμηλή προσφορά θα εδίδετο 20ετή παράταση στο Διεθνή Αερολιμένα Αθηνών, προφανώς λόγω λανθασμένων εκτιμήσεων και προβληματικών εισηγήσεων ή παραλείψεων των τεχνικών συμβούλων, των υπαλλήλων του ΤΑΙΠΕΔ, που αποτίμησαν λανθασμένα την αξία του αεροδρομίου καθώς το τελικό τίμημα είναι υπερδιπλάσιο του αρχικού και εάν δεν παρενέβαινε η Γενική Διεύθυνση Ανταγωνισμού της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, θα δίναμε το αεροδρόμιο «κοψοχρονιά»».

    Σύμφωνα με τον μηνυτή, “στις αρχές Ιουνίου του 2017 έγινε αποδεκτή από το Διοικητικό Συμβούλιο του ΤΑΙΠΕΔ η «βελτιωμένη» προσφορά της εταιρείας Διεθνής Αερολιμένας Αθηνών, ύψους 600 εκατομμυρίων ευρώ, για επέκταση της σύμβασης παραχώρησης του αεροδρομίου «Ελευθέριος Βενιζέλος» για 20 έτη. Το καθαρό έσοδο για το πρόγραμμα αποκρατικοποιήσεων ανέρχεται σε 483,87 εκατ. ευρώ, το τίμημα της 20ετούς παράτασης ανέρχεται σε 600 εκατ., από το οποίο το 52,97% θα καταβληθεί μέσα στον Δεκέμβριο 2017 και το υπόλοιπο σε ένα χρόνο”.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: Αθώοι για υπεξαίρεση 1,2 εκατ. ευρώ ο πρώην και ο νυν επικεφαλής της ΣΤΑΣΥ

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Ποινή φυλάκισης 30 ετών στον καθηγητή μουσικής για αποπλάνηση ανηλίκων

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Πήγαν για προσκύνημα στην Τήνο και τον κατήγγειλε για βιασμό



    ΣΧΟΛΙΑ