ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Ο Μαρκ Κάρνεϊ καταδίκασε σήμερα τη “βαρβαρότητα” των ρωσικών επιθέσεων που έγιναν κατά τη διάρκεια της νύχτας Παρασκευής προς Σάββατο στο Κίεβο και ο Καναδός πρωθυπουργός τόνισε ότι οποιαδήποτε ειρηνευτική συμφωνία για την Ουκρανία απαιτεί “μια Ρωσία πρόθυμη να συνεργαστεί”, υποδεχόμενος τον Ουκρανό πρόεδρο Βολοντίμιρ Ζελένσκι στον Καναδά.
“Έχουμε τα μέσα και τη δυνατότητα (να επιτύχουμε) μια δίκαιη και βιώσιμη ειρήνη στην Ουκρανία, αλλά αυτό απαιτεί μια Ρωσία πρόθυμη να συνεργαστεί”, είπε σε δημοσιογράφος ο Καναδός πρωθυπουργός μιλώντας πλάι στον Ζελένσκι στο Χάλιφαξ.
Ο Κάρνεϊ καταδίκασε επίσης τη “βαρβαρότητα που είδαμε χθες το βράδυ” στις ρωσικές επιθέσεις κατά της ουκρανικής πρωτεύουσας.
Παράλληλα ο Καναδός πρωθυπουργός ανακοίνωσε επιπλέον οικονομική βοήθεια ύψους 2,5 δισεκατομμυρίων καναδικών δολαρίων για την Ουκρανία.
Διαβάστε επίσης
Συνάντηση Νετανιάχου-Τραμπ τη Δευτέρα στη Φλόριντα
Πεζεσκιάν: Οι ΗΠΑ, το Ισραήλ και οι Ευρωπαίοι διεξάγουν «ολοκληρωτικό πόλεμο» εναντίον του Ιράν
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ
- 2025: Οι πιο επιδραστικές στιγμές και συμφωνίες που αναδιαμόρφωσαν τη μόδα και τον κλάδο πολυτελείας
- Από την ψηφιακή επιτυχία στις θεσμικές αποτυχίες του επιτελικού κράτους του Μητσοτάκη
- Οι τοπικές συρράξεις ελλοχεύουν κινδύνους για την διεθνή ναυσιπλοΐα, για τα πλοία και τα πληρώματα
- Πλειστηριασμοί: Ποδαρικό στη Μύκονο κάνει το «ηλεκτρονικό σφυρί» το 2026