• Κοινωνία

    Καλά νέα για τον κορονοϊό: Αποσωληνώθηκαν δύο ασθενείς που βρίσκονταν σε ΜΕΘ


    Δύο ακόμη ασθενείς είναι έτοιμοι να βγουν από τις ΜΕΘ

    Χαρά και ελπίδα προκαλεί, ίσως για πρώτη φορά μέσα στην περίοδο της κρίσης του κορονοϊού στην Ελλάδα, η είδηση ότι δύο άνθρωποι αποσωληνώθηκαν από τις μονάδες εντατικής θεραπείας, στις οποίες νοσηλεύονταν έως τώρα, καθώς το επέτρεψε η βελτιωμένη εικόνα που παρουσιάζει η κατάσταση της υγείας τους.

    Πρόκειται για την πρώτη φορά, από την εμφάνιση του ιού στην χώρα, που δύο ασθενείς καταφέρνουν να βγουν από τη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας, χαρίζοντας ελπίδα.

    Πρόκειται για δύο ασθενείς με κορονοϊό που νοσηλεύονταν στη ΜΕΘ του Σωτηρία. Η κατάστασή τους είχε επιδεινωθεί τις προηγούμενες ημέρες και χρειάστηκε να διασωληνωθούν. Η εξέλιξη, όμως, ήταν θετική, η κατάστασή τους βελτιώθηκε και οι γιατροί του Σωτηρία έκριναν ότι μπορούν να τους αποσωληνώσουν.

    Η διαδικασία στέφθηκε με επιτυχία, χαρίζοντας μία νίκη στην τιτάνια μάχη που δίνουν γιατροί και νοσηλευτικό προσωπικό τον τελευταίο καιρό, ώστε να θεραπεύσουν τους ασθενείς που πλήττονται από τον ιό.

    Μάλιστα, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, οι γιατροί ετοιμάζονται να αποσωληνώσουν δύο ακόμη ασθενείς με κορονοϊό, που νοσηλεύονται επίσης στο νοσοκομείο Σωτηρία.

    Σημειώνεται ότι στις ΜΕΘ μπαίνουν ασθενείς με κορονοϊό, των οποίων η κατάσταση της υγείας επιδεινώνεται. Παράλληλα, διασωληνώνονται εκείνοι που χρειάζονται περαιτέρω υποστήριξη λόγω των σοβαρών επιπλοκών που προκαλεί ο κορονοϊός.



    ΣΧΟΛΙΑ