• Κοινωνία

    Κακοκαιρία «Ζηνοβία»: Έκλεισε η Εθνική Οδός Αθηνών-Λαμίας – Εγκλωβισμένοι οδηγοί στη Μαλακάσα

    • NewsRoom


    Αμείωτα συνεχίζονται τα προβλήματα που προκαλεί η επέλαση της κακοκαιρίας «Ζηνοβίας», με τις έντονες χιονοπτώσεις.

    Πριν από λίγο, οι Αρχές αναγκάστηκαν να προχωρήσουν στο κλείσιμο της Εθνικής Οδού Αθηνών-Λαμίας, λόγω της συνεχιζόμενης ισχυρής χιονόπτωσης,από το ύψος διοδίων στις Αφίδνες και στα δύο ρεύματα.

    Αυτό έχει δημιουργήσει ουρές χιλιομέτρων στην εθνική οδό λόγω του χιονιά, καθώς η χιονόπτωση είναι συνεχής από το Μαρτίνο μέχρι και την Υλίκη.

    Σύμφωνα με πληροφορίες από την Πυροσβεστική, στον παράδρομο της Αθηνών – Λαμίας, στο ύψος της Μαλακάσας, έχουν εγκλωβιστεί οδηγοί λόγω υδάτων, ενώ αναφορές έκαναν λόγο πως κινούνταν χωρίς αντιολισθητικές αλυσίδες. Ο ακριβής αριθμός των εγκλωβισμένων οδηγών δεν έχει προσδιοριστεί, με τις πυροσβεστικές δυνάμεις να βρίσκονται στο σημείο.

    Παράλληλα, όλα τα ΚΤΕΛ από την κεντρική και βόρεια Ελλάδα, έχουν ακυρώσει τα δρομολόγιά τους προς Αθήνα, χωρίς οι οδηγοί τους να έχουν κάποια ενημέρωση για το πότε θα μπορέσουν να ξεκινήσουν εκ νέου.

    Η αστυνομία έχει ακινητοποιήει εκατοντάδες φορτηγά και δεκάδες λεωφορεία σε διάφορα σημεία του εθνικού οδικού δικτύου από Λαμία έως Τραγάνα. Την ίδια στιγμή, τα έντονα καιρικά φαινόμενα συνεχίζονται στην περιοχή του Μαρτίνου και της Υλίκης με την ίδια ένταση. Η κίνηση των Ι.Χ. αυτοκινήτων γίνεται κανονικά αλλά με ιδιαίτερα χαμηλές ταχύτητες. Δεκάδες εκχιονιστικά μηχανήματα, δυνάμεις της αστυνομίας και της πυροσβεστικής βρίσκονται κατά μήκος της εθνικής οδού διευκολύνοντας τη διέλευση των αυτοκινήτων και παίρνοντας μέτρα έτσι ώστε να μην εγκλωβιστούν, εκεί όπου τα καιρικά φαινόμενα είναι ιδιαίτερα έντονα.

    Τις επιχειρήσεις συντονίζει η Πολιτική Προστασία.

    Οι περιοχές που έχουν επηρεαστεί, κατά κύριο λόγο, είναι η Στερεά Ελλάδα και η Κρήτη, ενώ σημαντικά κυκλοφοριακά προβλήματα αντιμετωπίζει και η Πελοπόννησος.

    Συναγερμός στη Βοιωτία για εγκλωβισμένο άτομο

    Συναγερμός έχει σημάνει για τις δυνάμεις της πυροσβεστικής αλλά και της Πολιτικής Προστασίας καθώς ενημερώθηκαν ότι ένα άτομο, 20 ετών περίπου, είναι εγκλωβισμένο σε περιοχή κοντά στα Σκούρτα της Βοιωτίας.

    Μέχρι στιγμής, δεν υπάρχουν περισσότερες πληροφορίες, καθώς οχήματα της πυροσβεστικής κατευθύνονται στην περιοχή. Ενδεχομένως να χρειαστούν ερπυστριοφόρα μηχανήματα για να ανοίξουν διάβαση και να φτάσουν σε κοντινό σημείο.



    ΣΧΟΛΙΑ