• Κοινωνία

    Κακοκαιρία «Ιανός»: Συναγερμός στην πυροσβεστική – Κλήσεις για εγκλωβισμένους στη Φθιώτιδα

    • NewsRoom


    Με ιδιαίτερη σφοδρότητα χτυπά από χθες ο τυφώνας «Ιανός» την χώρα μας, με τα νησιά του Ιονίου αλλά και την δυτική Πελοπόννησο να είναι οι περιοχές που έχουν πληγεί περισσότερο από την κακοκαιρία.

    Μάλιστα, η κακοκαιρία έφτασε και στη Φθιώτιδα, με την Πυροσβεστική να έχει λάβει δεκάδες κλήσεις από διάφορα σημεία για απεγκλωβισμό ανθρώπων που έχουν παγιδευτεί στο δρόμο ή τα σπίτια τους εξαιτίας των πλημμυρισμένων δρόμων.

    Συγκεκριμένα δεκάδες είναι οι κλήσεις στο «199» για απεγκλωβισμό ανθρώπων από τα σπίτια τους στην αρχή του Λιανοκλαδίου, ανάμεσα στους οποίους υπάρχουν και πολίτες με κινητικά προβλήματα. Ένας εξ αυτών με μέριμνα του ΕΚΑΒ θα διακομιστεί στο Νοσοκομείο Λαμίας, καθώς το σπίτι του πλημμύρισε και διεσώθη από τους πυροσβέστες. Άλλοι πάλι θα μεταφερθούν στο Δημαρχείο Λαμίας αφού το σπίτι τους πλημμύρισε.

    Χείμαρος παρέσυρε άτομο και τον έσωσε ο χειριστής με το μηχάνημα στη Λαμία

    Η εθνική οδός Λαμίας – Καρπενησίου έχει γίνει ποτάμι και υπάρχουν άνθρωποι εγκλωβισμένοι σε αυτοκίνητα, καθώς επίσης και σε επαρχιακούς δρόμους της περιοχής Λιανοκλαδίου και προς τα Λουτρά Υπάτης.

    Μέσα στο χωριό Ζηλευτό πλημμύρισαν σπίτια, ενώ τα ορμητικά νερά παρέσυραν άνθρωπο, ο οποίος σώθηκε χάρη στην ψυχραιμία του χειριστή μηχανήματος που κατάφερε να τον συγκρατήσει βάζοντας μπροστά τον κουβά από την μπουλντόζα, που βλέπετε στη φωτογραφία.

    Στο Ζηλευτό επίσης ένα τζιπάκι παρασύρθηκε και σφηνώθηκε κάτω από μια γέφυρα, ενώ τα νερά έχουν μπει σε πολλές αυλές και σπίτια.



    ΣΧΟΛΙΑ