• Κοινωνία

    Κακοκαιρία «Ιανός»: Πότε θα βρέξει στην Αττική

    • NewsRoom


    Από τα ξημερώματα της Παρασκευής εμφανίστηκαν οι πρώτες βροχές στην Αττική, που έφερε η κακοκαιρία «Ιανός», ενώ από το απόγευμα και ειδικότερα το βράδυ τα φαινόμενα θα επιδεινωθούν.

    Μεγάλες ποσότητες νερού αναμένεται να πέσουν το απόγευμα της Παρασκευής, αλλά και το Σάββατο.

    Σύμφωνα με την πρόγνωση της ΕΜΥ, τα χαρακτηριστικά στοιχεία του καιρού στην Αττική θα είναι νεφώσεις με βροχές και τοπικές καταιγίδες. Τη νύχτα προς το Σάββατο τα φαινόμενα θα είναι ισχυρά, ενώ οι άνεμοι θα πνέουν νότιοι-νοτιοδυτικοί 4 με 6 μποφόρ και η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 22 έως 28 βαθμούς Κελσίου.

    Σύμφωνα με το meteo.gr, για την Αττική προβλέπει ότι «έως τις απογευματινές ώρες αναμένονται βροχές και σποραδικές καταιγίδες κατά περιόδους αλλά και διαστήματα βελτίωσης. Τα φαινόμενα τοπικά θα είναι έντονα. Από το βράδυ ο καιρός θα παρουσιάσει περαιτέρω επιδείνωση, με ισχυρές βροχές και καταιγίδες κατά τόπους και κατά περιόδους. Οι άνεμοι θα πνέουν νότιοι-νοτιοανατολικοί με εντάσεις έως 5 μποφόρ, και τοπικά στον Σαρωνικό 6 με 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 20 έως 27 βαθμούς Κελσίου.

    Από την πλευρά του ο μετεωρολόγος Γιάννης Καλλιάνος προειδοποιεί ότι η Αττική θα «χτυπηθεί» δυνατά από την κακοκαιρία.

    «Χοντρικά αυτές είναι οι περιοχές (εικόνα) που θα επηρεαστούν από την 3ήμερη κακοκαιρία (από την Πέμπτη απόγευμα στο Ιόνιο έως και την Κυριακή στο ΝΑ Αιγαίο) που βρίσκεται προ των πυλών.

    Όπως καταλαβαίνετε η Αττική θα βρεθεί στο επίκεντρο των καταιγίδων από το ξημέρωμα της Παρασκευής μέχρι κατά διαστήματα και τις προμεσημβρινές ώρες του Σαββάτου.

    Χρειάζεται ιδιαίτερη προσοχή διότι υπάρχει σοβαρό ενδεχόμενο και για τοπικές χαλαζοπτώσεις.

    Πέρα από την Αττική, θα επηρεαστούν με πολύ δυνατά φαινόμενα το Ιόνιο, η Πελοπόννησος, η υπόλοιπη Στερεά, η Εύβοια, οι Κυκλάδες και προς το τελείωμα της Κακοκαιρίας (την Κυριακή) η Κρήτη και τα Δωδεκάνησα.

    Προσοχή στους σφοδρούς ανέμους που θα προκαλέσουν προβλήματα στο Ιόνιο και τα δυτικά παράκτια ηπειρωτικά τμήματα», έγραψε στο Facebook.

    Η ΑΤΤΙΚΗ ΘΑ "ΧΤΥΠΗΘΕΙ" ΔΥΝΑΤΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΑΚΟΚΑΙΡΙΑΧοντρικά αυτές είναι οι περιοχές (εικόνα) που θα επηρεαστούν από την…

    Geplaatst door Γιάννης ΚαλλιάνοςΑ op Woensdag 16 september 2020

    «Η τροχιά που θα ακολουθήσει ο κυκλώνας στη συνέχεια παραμένει αβέβαιη, με πιθανότερο σενάριο να στραφεί νότια.

    Για την περιοχή της Αττικής θα πρέπει να περιμένουμε μπόρες, βροχές και τοπικές καταιγίδες. Η θερμοκρασία από 20-26 βαθμούς Κελσίου.

    Για την περιοχή της Θεσσαλονίκης περιμένουμε νεφώσεις, με μικρή πιθανότητα βροχοπτώσεων, 20-26 η θερμοκρασία.

    Συνεχίζεται η κακοκαιρία και το Σάββατο με τον κυκλώνα να αναμένεται να μετακινηθεί νοτιότερα», ανέφερε ο ίδιος στο δελτίο του MEGA.



    ΣΧΟΛΙΑ