• Κοινωνία

    Κακοκαιρία «Γηρυόνης»: Άνοιξε το ρεύμα προς Αθήνα – Εγκλωβισμένο το αντίθετο ρεύμα από τα μπάζα

    • NewsRoom

    H Αθηνών Κορίνθου από το πέρασμα του Γηρυόνη


    Απίστευτες εικόνες καταστροφής από το πέρασμα του Γηρυόνη

    Στην περιοχή της Κινέτας και στο αντίστοιχο τμήμα της εθνικής οδού Αθηνών-Κορίνθου εντοπίζονται τα μεγαλύτερα προβλήματα από το πέρασμα της κακοκαιρίας Γηρυόνης. Έως και αυτή την ώρα, τα συνεργεία της Ολυμπίας Οδού προσπαθούν να λύσουν το πρόβλημα που δημιουργήθηκε από τα φερτά υλικά που κατέβηκαν από τα Γεράνια Όρη.

    Όπως έγινε γνωστό, τα μπάζα απλώθηκαν σε μήκος 8 χλμ., με το σημαντικότερο πρόβλημα να εντοπίζεται στο 61ο-62ο χλμ., όπου τα φερτά υλικά ήταν τόσα πολλά, που κατάφεραν να «καβαλήσουν» το στηθαίο και να περάσουν στο ρεύμα προς Αθήνα.

    Αυτή την ώρα έχει αποκατασταθεί η κυκλοφορία στο ρεύμα προς Αθήνα, ενώ για το ρεύμα προς Κόρινθο αυτό που σχεδιάζεται είναι, σε πρώτη φάση, να αντιδρομηθεί μια λωρίδα από το ρεύμα προς Αθήνα στην επίμαχη περιοχή, προκειμένου να αποφορτιστεί η κατάσταση.

    Υπενθυμίζεται ότι, για λόγους ασφαλείας, η Τροχαία διέκοψε την κυκλοφορία στην εθνική οδό Αθηνών Κορίνθου στο ρεύμα προς Κόρινθο από το ύψος της Ελευσίνας και στο ρεύμα προς Αθήνα στο ύψος των διοδίων του Ισθμού.

    Οι επιχειρήσεις της Πυροσβεστικής για αντιμετώπιση των καταστροφών, αλλά και διάσωση πολιτών έχει ξεκινήσει από τις 2.30 τα ξημερώματα, όπου ελήφθησαν οι πρώτες κλήσεις. Όπως είπε ο υπαρχηγός της Πυροσβεστικής, Κώστας Κυριακόπουλος «η Υπηρεσία μας ειδοποιήθηκε περίπου στις 2.30 τα ξημερώματα για αντλήσεις υδάτων στην περιοχή της Κινέττας και των Αγ. Θεοδώρων. Επιχείρησαν 55 οχήματα, 110 άνδρες, έγιναν 20 διασώσεις και 160 αντλήσεις. Κινδύνευσαν ανθρώπινες ζωές και μάλιστα δύο πολίτες μεταφέρθηκαν στο Θριάσιο Νοσοκομείο με υποθερμία», ανέφερε χαρακτηριστικά.

    Νωρίτερα είχαν απεγκλωβιστεί πολλοί άλλοι άνθρωποι που αντιμετώπισαν σοβαρά προβλήματα από την κακοκαιρία. Ενδεικτικά αναφέρεται ο απεγκλωβισμός ενός ηλικιωμένου ζευγαριού από το σπίτι του, ενός ζευγαριού με το πεντάχρονο παιδί του, αλλά και αρκετών ανθρώπων από τα αυτοκίνητά τους, πριν κλείσει η εθνική οδός.

    Αξίζει να σημειωθεί ότι στην περιοχή της Κινέτας, που αντιμετώπισε το ισχυρότερο πρόβλημα, υπερχείλισε το ρέμα Πίκκα, με συνέπεια να κλείσει η Εθνική Οδός Αθηνών-Κορίνθου και να πλημμυρίσουν πολλά σπίτια μέσα στην πόλη. Ο προαστιακός λειτουργεί κανονικά.



    ΣΧΟΛΙΑ