• Κοινωνία

    Κακοκαιρία Daniel: Δύσκολη νύχτα για τη Μαγνησία – Η κατάσταση σε Βόλο, Πήλιο και Σποράδες

    • NewsRoom
    Πλημμυρισμένος δρόμος στο Βόλο

    Πλημμυρισμένος δρόμος στο Βόλο (ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΧΑΤΖΗΠΟΛΙΤΗΣ ΝΙΚΟΛΑΣ)


    Δύσκολή αναμένεται να είναι η νύχτα για την περιοχή της Μαγνησίας, η οποία βρίσκεται από τα ξημερώματα της Τρίτης στο επίκεντρο της κακοκαιρίας Daniel.

    Οι ισχυρές καταιγίδες, με την πρωτοφανή ποσότητα νερού που έχει πέσει στην περιοχή, αναμένονται να συνεχιστούν και τις επόμενες ώρες, ενώ εξασθένηση των φαινομένων αναμένεται από την Πέμπτη.

    Στον Βόλο και το Πήλιο έχει απαγορευτεί από το πρωί η κυκλοφορία, καθώς χείμαρροι υπερχείλισαν, προκαλώντας πλημμύρες και τεράστιες καταστροφές. Από την κακοκαιρία ένας άνθρωπος έχει χάσει τη ζωή του, όταν κατέρρευσε πάνω του τείχος, ενώ ένας 42χρονος αγνοείται καθώς το αυτοκίνητό του παρασύρθηκε από τα νερά όταν προσπάθησε να διασχίσει το ρέμα της Αγίας Αικατερίνης Βόλου.

    Ένα ζευγάρι αυστριακής καταγωγής, το οποίο επίσης αγνοούταν, εντοπίστηκε ζωντανό από πυροσβεστικές δυνάμεις στο Νότιο Πήλιο.

    Πολλές περιοχές του Βόλου και του Πηλίου παραμένουν χωρίς ρεύμα καθώς η κακοκαιρία προκάλεσε εκτεταμένες ζημιές στο ηλεκτρικό δίκτυο, ενώ ως αποτέλεσμα της διακοπής του ρεύματος δεν λειτουργούν και τα αντλιοστάσια ύδατος, με αποτέλεσμα να μην υπάρχει και νερό στα σπίτια.

    Στον Βόλο έχουν πλημμυρίσει οι εγκαταστάσεις του συγκροτήματος Τσαλαπάτα, του πρώην εργοστασίου που στεγάζει εκθέματα και εργαστήρια για την ιστορία της πλινθοκεραμοποιίας και το μνημείο αυτό της βιομηχανικής μας κληρονομιάς θάφτηκε στις λάσπες .

    Στην πόλη δεν θα λειτουργήσουν αύριο οι αστικές συγκοινωνίες, ενώ δεν υπάρχουν τρένα και δεν πραγματοποιούνται τα δρομολόγια του ΚΤΕΛ , ενώ συνεχίζεται η απαγόρευση κυκλοφορίας.

    Μεγάλες καταστροφές καταγράφονται εκτός από τον Βόλο και σε πολλά χωριά της περιοχής, όπως το Χόρτο, το Τρίκερι ή η Μήλινα. Η κυκλοφορία προς το νότιο Πήλιο διακόπηκε διότι κατέρρευσε η γέφυρα στην περιοχή της Μπούφας επί της εθνικής οδού Βόλου – Νεοχωρίου – Αργαλαστής.

    Πάντως, τις βραδινές ώρες θα υπάρχουν διαστήματα με ηπιότερες συνθήκες σε σχέση με το πρωι, χωρίς πάντως αυτό να σημαίνει πως τα φαινόμενα δεν θα παραμείνουν ισχυρά. Από τις πρωινές ώρες της Τετάρτης φαίνεται ωστόσο πως τα ακραία φαινόμενα θα εντοπιστούν πιο δυτικά, σε Θεσσαλία, Καρδίτσα και Τρίκαλα.

    Η περιοχή της Θεσσαλίας θα συνεχίσει να δέχεται ισχυρές βροχοπτώσεις έως και την Πέμπτη.

    Προβλήματα αντιμετωπίζουν και τα νησιά των Σποράδων, με την ηλεκτροδότηση στη Σκόπελο να κόβεται ξανά λίγο μετά τις 23:00 το βράδυ.

    Την ίδια ώρα, μηχανική βλάβη σημειώθηκε στο μηχανισμό άγκυρας του επιβατηγού οχηματαγωγού πλοίου SuperStar που πλέει με επτά μποφόρ και μειωμένη ταχύτητα από τη Σκιάθο προς το λιμάνι του Βόλου. Στο πλοίο που αναμένεται να καταπλεύσει το λιμάνι του Βόλου περίπου στη μία μετά τα μεσάνυχτα έχει δοθεί οδηγία από το υπουργείο Πολιτικής Προστασίας οι επιβάτες να παραμείνουν επί του πλοίου λόγω των κακών καιρικών συνθηκών που επικρατούν στην περιοχή. Στο πλοίο επιβαίνουν 384 επιβάτες 104 Ι.Χ και 53 άτομα πλήρωμα.

    Διαβάστε επίσης

    Τραγωδία στον Πειραιά: Νεκρός 36χρονος που προσπάθησε να επιβιβαστεί σε καράβι που είχε λύσει κάβους

    Κακοκαιρία Daniel: Εκκενώθηκε το γηροκομείο Βόλου, κατέρρευσε παλαιά πτέρυγα – Εκκένωση και στο Κέντρο Υγείας Αργαλαστής

    Κακοκαιρία Daniel: Τι συμβουλεύει τους εργοδότες το υπουργείο Εργασίας



    ΣΧΟΛΙΑ