• Κοινωνία

    Κακοκαιρία Daniel: Απέραντη λίμνη ο κάμπος της Θεσσαλίας – Σοκάρουν οι δορυφορικές εικόνες

    • NewsRoom


    Μία απέραντη λίμνη είναι αυτή την ώρα ο κάμπος της Θεσσαλίας, μετά από την επέλαση της φονικής κακοκαιρία Daniel που έπληξε τη χώρα τις τελευταίες ημέρες, με τις πλημμυρισμένες εκτάσεις να αγγίζουν τα 720.000 στρέμματα.

    Οι δορυφορικές εικόνες που βλέπουν το φως της δημοσιότητας, δείχνουν το μέγεθος της ζημιάς και σοκάρουν.

    Τα δορυφορικά δεδομένα από το ραντάρ του ευρωπαϊκού δορυφόρου Sentinel-1 που πέρασε πάνω από τη χώρα μας το απόγευμα της Πέμπτης 7 Σεπτεμβρίου 2023, δείχνουν ότι ένα μεγάλο μέρος του κάμπου της Θεσσαλίας έχει πλημμυρίσει.

    Το μεγαλύτερο μέρος των νομών Τρικάλων και Καρδίτσας έχει κατακλυστεί από τα νερά χειμάρρων και παραποτάμων του Πηνειού.

    Στην ανατολική Θεσσαλία, η έκταση της Λίμνης Κάρλα είναι σχεδόν ίση με την έκταση που είχε πριν την αποξήρανσή της το 1962.

    Ο χάρτης με τα δορυφορικά δεδομένα που επεξεργάστηκε το Εθνικό Αστεροσκοπείο Αθηνών/meteo.gr δείχνει με γαλάζιο χρώμα τις περιοχές της Θεσσαλίας που έχουν πλημμυρίσει.

    Διαβάστε επίσης: 

    Κακοκαιρία Daniel: Εκκενώνονται τρία χωριά έξω από την Λάρισα – Απεγκλωβίζονται κάτοικοι στην Καρδίτσα – Αγωνία για τους αγνοούμενους, φόβοι για νεκρούς

    Κακοκαιρία Daniel: Συνεχίζονται οι προσπάθειες των διασωστών για απεγκλωβισμούς και ανεύρεση αγνοούμενων – Φόβοι για περισσότερα θύματα

    Κακοκαιρία Daniel: Απεγκλωβισμός 185 ατόμων από το Λιμενικό σε χωριά της Μαγνησίας



    ΣΧΟΛΙΑ