Κοινωνία

Κακοκαιρία Μπάρμπαρα: Ξεκίνησε ο χιονιάς από τη Δυτική Μακεδονία – Δείτε live την εξέλιξη του καιρού

  • NewsRoom


Στη Φλώρινα πέφτουν τα πρώτα χιόνια που φέρνει η νέα κακοκαιρία «Μπάρμπαρα», για την οποία στάλθηκε προειδοποιητικό μήνυμα από το 112.

Η κίνηση των οχημάτων σε όλο το εθνικό ορεινό και επαρχιακό οδικό δίκτυο της περιφερειακής ενότητας Φλώρινας γίνεται, όπου κρίνεται απαραίτητο, με τη χρήση χειμερινών ελαστικών ή αντιολισθητικών αλυσίδων.

Σε πλήρης ετοιμότητα βρίσκεται ο κρατικός μηχανισμός για την αντιμετώπιση των καιρικών συνθηκών με τα μηχανήματα αποχιονισμού και τις αλατιέρες ήδη να έχουν βγει στο οδικό δίκτυο προκειμένου να κρατήσουν ανοικτούς τους δρόμους και κανένα τοπικό διαμέρισμα να μην αντιμετωπίσει πρόβλημα.

Δείτε live την εξέλιξη του καιρού:

Έντονη χιονόπτωση στην Πτολεμαΐδα

Από τις 8 το βράδυ χιονίζει και στην Πτολεμαΐδα.

Σύμφωνα με τις προγνώσεις, χιονοπτώσεις θα εκδηλώνονται από το βράδυ του Σαββάτου στα κεντρικά και βόρεια ηπειρωτικά (ορεινά και ημιορεινά), οι οποίες θα επεκταθούν και θα επηρεάσουν την Κυριακή το πρωί τα νησιά του βορείου Αιγαίου, τη Χαλκιδική και τη Θράκη.

Από αύριο μέχρι και την Τρίτη αναμένονται έντονες χιονοπτώσεις ακόμη και σε πεδινές περιοχές, ίσως και στο κέντρο της Αθήνας. Ο υδράργυρος θα κάνει βουτιά δέκα βαθμών…

Συγκεκριμένα, από τις προμεσημβρινές ώρες, τα φαινόμενα θα ενταθούν και θα επηρεάσουν τις Σποράδες, τη Θεσσαλία (ιδιαίτερα την ανατολική Μαγνησία), την Εύβοια και την ανατολική Στερεά. Οι χιονοπτώσεις θα σημειωθούν ακόμα και σε πεδινές περιοχές της Βοιωτίας και της Εύβοιας.

Στην Αττική χιονοπτώσεις θα σημειωθούν από τις προμεσημβρινές ώρες στα ορεινά και ημιορεινά ενώ από το μεσημέρι θα ενταθούν, κυρίως στα βόρεια και τα ανατολικά και θα χιονίσει και σε περιοχές με χαμηλότερο υψόμετρο.

Σε επιχειρησιακή ετοιμότητα βρίσκεται η Περιφέρεια Θεσσαλίας με την Πολιτική της Προστασία και όλες τις υπηρεσίες που εμπλέκονται στο σχεδιασμό και τη διαχείριση επικίνδυνων καιρικών φαινομένων, για την επερχόμενη κακοκαιρία με την κωδική ονομασία «Μπάρμπαρα».

Σύμφωνα με τα νεότερα προγνωστικά δεδομένα η κακοκαιρία «Μπάρμπαρα» αναμένεται να πλήξει από τις προμεσημβρινές ώρες της Κυριακής τα ηπειρωτικά τμήματα της Θεσσαλίας – ιδιαίτερα την ανατολική Μαγνησία – και τις Σποράδες, με χιονοπτώσεις και ισχυρό παγετό.

Χιονοπτώσεις εκδηλώνονται στα ορεινά της Ηπείρου. Οι υπηρεσίες Πολιτικής Προστασίας παραμένουν σε ετοιμότητα ενώ 14 μηχανήματα έχουν κινηθεί από το πρωί για αποχιονισμό και κυρίως ρίψη αλατιού.

Διαβάστε επίσης:

Αλυσίδες, πρόστιμο ή δέσιμο; Η «Μπάρμπαρα» έρχεται, η λογική φεύγει!ΣΧΟΛΙΑ