ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Πέθανε σε ηλικία ογδόντα ετών, στο Μιλάνο, η Μίλβα, κορυφαία Ιταλίδα ερμηνεύτρια.
Το γεγονός έκανε γνωστό η κόρη της, Μαρτίνα, προσθέτοντας ότι η μητέρα της ήταν άρρωστη εδώ και καιρό. Όλα τα ιταλικά μέσα ενημέρωσης δίνουν ιδιαίτερη έμφαση στην είδηση, με αναφορά στις συνεργασίες της με διεθνούς φήμης καλλιτέχνες όπως τους Βαγγέλη Παπαθανασίου, Ένιο Μορικόνε, Φράνκο Μπατιάτο και Τζόρτζιο Στρέλερ.
Το 2010 η ίδια είχε γράψει: «Μετά από πενήντα χρόνια αδιάκοπης δραστηριότητας, χιλιάδες συναυλίες και θεατρικές παραστάσεις τουλάχιστον στο μισό πλανήτη, εκατό δίσκους σε επτά διαφορετικές γλώσσες, αποφάσισα να βάλω μια τελεία στην καριέρα μου». Όπως αναφέρει η ιταλική εφημερίδα La Repubblica, ήταν η μεγάλη πρωταγωνίστρια της ιταλικής μουσικής, μαζί με την Μίνα και την Ορνέλα Βανόνι.
Ταλέντο του κινηματογράφου, της ελαφριάς μουσικής (με έντεκα συμμετοχές στο φεστιβάλ του Σαν Ρέμο) και του θεάτρου, η Ιταλία ετοιμάζεται να αποχαιρετήσει την Μίλβα με τον δέοντα σεβασμό.
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ
- Θάνος Πλεύρης στο mononews: Στη φυλακή έως 5 χρόνια όποιος μετανάστης δεν παίρνει άσυλο – Πότε θα μπαίνει «βραχιολάκι»
- XRTC: Οι 6 αδυναμίες της ελληνικής ακτοπλοΐας αλλά και οι προοπτικές στον νέο κύκλο ανάπτυξής της
- Το αξέχαστο πάρτι του Ανδρεάδη στη Μύκονο με καλεσμένο τον Αρνό της Louis Vuitton, πού βρίσκεται το Theolina του Θ. Φέσσα, οι τραπεζίτες που βρέθηκαν στην Αντίπαρο και μία παγκόσμια πρεμιέρα στο Ναύπλιο
- Ασφαλιστική αγορά: Συναγερμός για τα κόστη υγείας – Ανησυχίες και νέες προτάσεις μετά την έκθεση της Επιτροπής Ανταγωνισμού
