• Κοινωνία

    Ιταλία: Λυκειάρχες ζητούν να αναβληθεί το άνοιγμα των σχολείων λόγω της έκρηξης κρουσμάτων

    • NewsRoom
    σχολεία

    Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ


    Χθες βράδυ η ιταλική κυβέρνηση αποφάσισε ότι τα μαθήματα στα σχολεία της χώρας θα ξαναρχίσουν κανονικά, στις 10 Ιανουαρίου, έστω και με αυξημένα μέτρα προφύλαξης.

    Σήμερα, όμως, εξακόσιοι λυκειάρχες, σε επιστολή τους, ζητούν από τον Ιταλό πρωθυπουργό, Μάριο Ντράγκι, να αναβάλει την επιστροφή των μαθητών στις σχολικές τάξεις, μέχρι τις 31 Ιανουαρίου και να επιλεγεί, έως τότε, η εξ αποστάσεως διδασκαλία.

    «Λαμβάνοντας υπόψη τα θετικά κρούσματα, τις καραντίνες και τις ευπαθείς ομάδες, μας είναι αδύνατον να σηκώσουμε το οργανωτικό αυτό βάρος», γράφουν χαρακτηριστικά. Τις επόμενες ώρες, ο αριθμός των υπογραφών, στη συγκεκριμένη επιστολή, αναμένεται να αυξηθεί.

    «Προκύπτει συνεχής αύξηση του εκπαιδευτικού προσωπικού που προκύπτει θετικό στα τεστ. Φυσικά, δεν θα μπορέσει να επιστρέψει μετά τις γιορτές. Υπάρχουν, δε, και εκείνοι που επέλεξαν να μην εμβολιαστούν και βρίσκονται σε υποχρεωτική αναστολή, όπως προβλέπει ο νόμος. Σε όλα αυτά, προστίθενται και οι καραντίνες. Πρόκειται για πολύ υψηλούς αριθμούς, χωρίς προηγούμενο», τονίζεται στην έκκληση αυτή προς την κυβέρνηση της Ρώμης.

    Καταγράφεται, επίσης και η απουσία σημαντικού ποσοστού του διοικητικού και βοηθητικού προσωπικού. Οι λυκειάρχες, τέλος, υπενθυμίζουν ότι «η νέα παραλλαγή μολύνει όσο ποτέ άλλοτε τα μικρά παιδιά και τους εφήβους» και ότι «το παιδιατρικό νοσοκομείο της Ρώμης, Μπαμπίν Τζεζού, είναι πλέον γεμάτο μικρούς ασθενείς με κορονοϊό».

    Διαβάστε επίσης:

    Μπόρις Τζόνσον: Τα εμβόλια θα παραμείνουν εθελοντικά – Καταφέρεται εναντίον των αντιεμβολιαστών

    Ιταλία: 189.109 νέα κρούσματα και 231 θάνατοι την Τετάρτη 5/1



    ΣΧΟΛΙΑ