• Κοινωνία

    Ιταλία: Εντοπίστηκε το πρώτο κρούσμα της μετάλλαξης Όμικρον

    • NewsRoom
    Ιταλία


    Το πρώτο κρούσμα της μετάλλαξης Όμικρον του κορονοϊού εντοπίστηκε και στην Ιταλία, όπως επιβεβαίωσε το Ανώτατο Ινστιτούτο Υγείας της χώρας.

    Η διάγνωση έγινε από το νοσοκομείο Sacco στο Μιλάνο. Ο ασθενής, που διαμένει στην Καμπανία της Νάπολη, είχε ταξιδέψει από τη Μοζαμβίκη και είναι καλά στην υγεία του, όπως και οι συγγενείς του.

    Ο ασθενής και οι επαφές βρίσκονται σε απομόνωση και έχει ήδη προγραμματιστεί η ιχνηλάτηση σε δείγματα μελών της οικογένειας.

    Στο Μιλάνο, δε, από σήμερα και μέχρι τα τέλη Δεκεμβρίου είναι και πάλι υποχρεωτική η χρήση μάσκας σε όλους τους δρόμους του κέντρου. Το ίδιο μέτρο αναμένεται να ισχύσει σύντομα και στην Ρώμη, όπου αποφασίσθηκε ήδη η πρόσβαση περιορισμένου αριθμού πολιτών και τουριστών, στις κύριες εμπορικές οδούς και στις μεγάλες πλατείες της πόλης.

    Το τελευταίο εικοσιτετράωρο, στην Ιταλία καταγράφηκαν 12.877 νέα κρούσματα κορονοϊού και 90 άνθρωποι έχασαν την ζωή τους. Συνολικά, πραγματοποιήθηκαν 596.898 διαγνωστικά τεστ, το 2,2% από τα οποία προέκυψε θετικό.

    Από την αρχή της πανδημίας, στην χώρα τα περιστατικά είναι 4.982.022, με 133.627 θανάτους. Στις μονάδες εντατικής θεραπείας βρίσκονται 624 ασθενείς με covid 19, ενώ στους νοσοκομειακούς θαλάμους είναι 4.826.

    Σημειώνεται ότι, αυτή τη στιγμή, εκατοντάδες ταξιδιώτες στη Νότια Αφρική, πιεζόμενοι να επιστρέψουν στις πατρίδες τους, ψάχνουν αγωνιωδώς να βρουν έναν τρόπο για να παρακάμψουν τους περιορισμούς που επιβλήθηκαν αφού εντοπίστηκε η νέα παραλλαγή Όμικρον του νέου κορονοϊού.

    Υπενθυμίζεται ότι στη χώρα μας ήδη έχουν μπει σε προληπτική καραντίνα πέντε Έλληνες ναυτικοί που έφτασαν στην Ελλάδα από χώρες της Αφρικής. Πρόκειται για δύο από τη Ζιμπάουε και τρεις από την Νότια Αφρική.

    Σύμφωνα με τη νέα ΝΟΤΑΜ που τέθηκε σήμερα σε ισχύ μετά την εμφάνιση της μετάλλαξης Ομικρον όσοι φτάνουν στην Ελλάδα από χώρες της νότια Αφρικής θα μπαίνουν σε καραντίνα 10 ημερών.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

    Ιταλία: Επιπλέον 16 δήμοι σε Lockdown στην περιφέρεια Άνω Αδίγη



    ΣΧΟΛΙΑ