• Κοινωνία

  Ιταλία: Αντιεμβολιαστές διαδήλωσαν στο κέντρο του Μιλάνου

  • NewsRoom
  Ιταλία: Αντιεμβολιαστές διαδήλωσαν στο κέντρο του Μιλάνου


  Παρά την απαγορευτική απόφαση της Ιταλίδας υπουργού Εσωτερικών, αντιεμβολιαστές και επικριτές του «πράσινου πάσου εμβολιασμένου» εισήλθαν, πριν από λίγο, στην κεντρική πλατεία του Μιλάνου, Πιάτσα Ντουόμο.

  Οι αστυνομικοί προσπάθησαν να κλείσουν τις οδούς που οδηγούν στην πλατεία αλλά οι διαδηλωτές μπερδεύτηκαν μέσα στο μεγάλο πλήθος που είχε βγει για την καθιερωμένη, σαββατιάτικη βόλτα και χρησιμοποιώντας μικρές παρόδους έφτασαν τελικά στην πλατεία Ντουόμο.

  Υπήρξαν στιγμές έντασης με την αστυνομία χωρίς όμως τραυματισμούς. Νωρίτερα, οι αντιεμβολιαστές είχαν προσπαθήσει να συντονίσουν τις κινήσεις τους μέσω Telegram στο διαδίκτυο.

  Στην Ρώμη, οι αμφισβητίες του «πράσινου πάσου» προχώρησαν μόνον σε καθιστική διαμαρτυρία (η οποία επιτρέπεται από τους νέους κανόνες) με σύνθημα: «είμαστε ο λαός της κάθε ιταλικής πλατείας».

  Υπενθυμίζεται ότι η Ιταλίδα υπουργός Εσωτερικών Λουτσιάνα Λαμορτζέζε αποφάσισε να απαγορεύσει τις κινητοποιήσεις αυτές σε όλα τα κεντρικά σημεία των πόλεων, τις πορείες, όπως και κάθε είδους διαδήλωση κοντά σε γραφεία κομμάτων, συνδικάτων, στην Βουλή, στην Γερουσία και στα διάφορα υπουργεία.

  Διαβάστε επίσης

  Αφγανιστάν: Ένας νεκρός δημοσιογράφος και τέσσερις τραυματίες από έκρηξη σε σιιτική συνοικία της Καμπούλ

  Συρία: Η αεροπορική εταιρεία Cham Wings Airlines σταματά τις πτήσεις της προς το Μινσκ

  OΣΕ: Δεν κλείνει ο Σιδηροδρομικός Σταθμός του Βόλου  ΣΧΟΛΙΑ