ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Τρεις Ισραηλινοί τραυματίστηκαν σήμερα όταν ένοπλοι που επέβαιναν σε ένα αυτοκίνητο άνοιξαν πυρ εναντίον τους, στη βόρεια Δυτική Όχθη, ανακοίνωσαν ο στρατός και οι υγειονομικές υπηρεσίες. Ο υπουργός Άμυνας Μπένι Γκαντζ χαρακτήρισε «τρομοκράτες» τους δράστες.
Η επίθεση αυτή σημειώθηκε κοντά σε μια στάση λεωφορείου στη διασταύρωση της Τάπουα, στα νότια της Νάμπλους και, σύμφωνα με τον στρατό, φέρει τα χαρακτηριστικά στοιχεία του τρόπου με τον οποίο δρουν οι Παλαιστίνιοι μαχητές.
«Ένα ύποπτο αυτοκίνητο έφτασε στη διασταύρωση και (οι επιβαίνοντες) πυροβόλησαν εναντίον των Ισραηλινών πολιτών», ανέφερε η ανακοίνωση. «Οι ισραηλινές δυνάμεις ασφαλείας απάντησαν πυροβολώντας εναντίον του οχήματος, το οποίο διέφυγε».
Οι τρεις τραυματίες είναι ηλικίας περίπου 20 ετών. Η κατάσταση του ενός χαρακτηρίζεται κρίσιμη, ο δεύτερος έχει τραυματιστεί σοβαρά και ο τρίτος πιο ελαφρά.
Νωρίτερα σήμερα, μια Παλαιστίνια τραυματίστηκε σοβαρά, σε άλλη διασταύρωση στην κατεχόμενη Δυτική Όχθη, όταν πλησίασε Ισραηλινούς στρατιώτες κρατώντας ένα μαχαίρι. Ένα βίντεο δείχνει τρεις στρατιώτες να την καλούν κατ’ επανάληψη να σταματήσει και στη συνέχεια να την πυροβολούν.
Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ
- Ο τελικός του Παγκοσμίου Κυπέλλου Συλλόγων με αμέτρητες αγορές και Bet Builder Ready από το Πάμε Στοίχημα
- Τραμπ: «Θα προσφέρουμε στρατιωτικό εξοπλισμό στο Κίεβο μέσω του ΝΑΤΟ»
- Μαρίνα Χατζημανώλη: Συνεχείς επαφές στο Λονδίνο για την εκλογή της Κύπρου στο Συμβούλιο του ΙΜΟ
- Γιάννης Πρετεντέρης: Με 5 μασούρια δυναμίτιδα ο εκρηκτικός μηχανισμός στον κήπο του σπιτιού του
