• Κοινωνία

    Ισπανία: Τουλάχιστον 3.200 άνθρωποι εγκατέλειψαν τις εστίες τους λόγω πυρκαγιάς στην Ανδαλουσία

    • NewsRoom

    Πηγή: EL PAÍS


    Τουλάχιστον 3.200 άνθρωποι εγκατέλειψαν τις εστίες τους λόγω της πυρκαγιάς που μαίνεται και ήδη κατέκαψε 100.000 στρέμματα στην επαρχία Ουέλβα, στη νοτιοδυτική Ισπανία, και η οποία παραμένει ενεργή σήμερα, σύμφωνα με τις τοπικές αρχές.

    “Είναι η μεγαλύτερη πυρκαγιά από την αρχή της χρονιάς στην Ανδαλουσία”, δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο εκπρόσωπος των δασοκόμων της περιφέρειας.

    Η φωτιά που ξέσπασε την Πέμπτη στην κοινότητα Αλμοναστέρ λα Ρεάλ “παραμένει ενεργή και προσπαθούμε να τη σταθεροποιήσουμε”, δήλωσε εκπρόσωπος των περιφερειακών υπηρεσιών εκτάκτων καταστάσεων.

    Η δασική πυρκαγιά, της οποίας τα αίτια παραμένουν άγνωστα, υποχρέωσε σχεδόν 3.200 ανθρώπους να εγκαταλείψουν τις εστίες τους προληπτικά, και έκανε στάχτη σχεδόν 100.000 στρέμματα, σύμφωνα με τον τελευταίο απολογισμό της περιφερειακής κυβέρνησης.

    “Αυτό που μας ανησυχεί, είναι ο καπνός, για τον λόγο αυτό οι αρχές καλούν τους κατοίκους να εγκαταλείψουν τις κοινότητες στις οποίες φθάνει ο καπνός”, εξήγησε ο εκπρόσωπος του δασονομικού σώματος.

    Ο στρατός κλήθηκε από την περιφέρεια να βοηθήσει τους εκατοντάδες πυροσβέστες που δίνουν μάχη με τις φλόγες στο έδαφος και στον αέρα.

    Λόγω του θερμού και ξηρού κλίματός της η Ισπανία, δεύτερος τουριστικός προορισμός παγκοσμίως, πλήττεται κάθε καλοκαίρι από δασικές πυρκαγιές που απειλούν, σύμφωνα με τους ειδικούς, να γίνουν πιο συχνές και πιο βίαιες με την υπερθέρμανση του πλανήτη.

    Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ



    ΣΧΟΛΙΑ