ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Περίπου 800 κάτοικοι του νησιού Λα Πάλμα έλαβαν εντολή να εγκαταλείψουν τις εστίες τους σήμερα, λόγω της λάβας από το ηφαίστειο Κούμπρε Βιέχα που απειλεί τα σπίτια τους.
Η υπηρεσία πολιτικής προστασίας του αρχιπελάγους των Καναρίων ανακοίνωσε μέσω του Twitter ότι εξέδωσε «εντολή εκκένωσης» για διάφορες περιοχές της κοινότητας Λος Λιάνος δε Αριδάνε, στη δυτική πλευρά του νησιού. Προβλέπεται ότι προς τα εκεί θα κινηθεί το ποτάμι της λάβας τις επόμενες ώρες.
Η εκκένωση αυτή αφορά «περίπου 700-800 άτομα», διευκρίνισε η υπηρεσία.
Την Δευτέρα, περίπου 3.000 κάτοικοι αναγκάστηκαν να κλειστούν ερμητικά μέσα στα σπίτια τους αφού η λάβα «έφαγε» ένα εργοστάσιο τσιμέντου, με αποτέλεσμα να εκλυθούν δυνητικά τοξικά νέφη στην ατμόσφαιρα. Σήμερα όμως οι αρχές ήραν αυτό το λοκντάουν.
Περισσότερα από 1.200 κτίρια έχουν καταστραφεί μέχρι σήμερα, λιγότερο από έναν μήνα αφότου εξερράγη το ηφαίστειο αυτό.
Διαβάστε επίσης
Ισπανία: Η τουριστική περίοδος το καλοκαίρι ήταν καλύτερη από την αναμενόμενη
Γερμανία: Αντίθετοι οι αστυνομικοί στην νομιμοποίηση της κάνναβης
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ
- Πειραιώς: Βonus 22,5 εκατ. ευρώ στο προσωπικό της τράπεζας και μέλη του Δ.Σ, αλλά και νέο buyback μετοχών έως 33 εκατ. ευρώ.
- Γιώργος Στάσσης: Θα επεκτείνουμε την γκάμα των προϊόντων στα ΔΕΗ stores- Τα σχέδια για τη λιανική
- Ιόνιος Σχολή: Εξαφανισμένος ο ιδιοκτήτης Αγγελος Δερβέναγας – Αγωνία των γονιών για τη μετακόμιση στο Μαρούσι και αναπάντητα ερωτηματικά
- Η Επιτροπή των 32.000 υπαλλήλων και των μηδενικών αντανακλαστικών
Μοιραστείτε την άποψή σας
ΣχόλιαΓια να σχολιάσετε χρησιμοποιήστε ένα ψευδώνυμο. Παρακαλούμε σχολιάζετε με σεβασμό. Χρησιμοποιείτε κατανοητή γλώσσα και αποφύγετε διατυπώσεις που θα μπορούσαν να παρερμηνευτούν ή να θεωρηθούν προσβλητικές. Με την ανάρτηση σχολίου, συμφωνείτε να τηρείτε τους Όρους του ιστότοπου contact Δημιουργήστε το account σας εδώ, για να κάνετε like, dislike ή report ακατάλληλα/προσβλητικά σχόλια.