• Κοινωνία

    Εισαγγελέας θα διερευνήσει τις καταγγελίες Βασιλακόπουλου περί μη επαρκούς στελέχωσης ΜΕΘ

    Ερρίκος Ντυνάν: Διευθυντής της ΜΕΘ ανέλαβε ο Θεόδωρος Βασιλακόπουλος

    Θεόδωρος Βασιλακόπουλος


    Από εισαγγελέα θα διερευνηθούν οι καταγγελίες του καθηγητή Πνευμονολογίας Θεοδώρου Βασιλακόπουλου για μη επαρκή στελέχωση ΜΕΘ, κατά το προηγούμενο κύμα της πανδημίας, με αποτέλεσμα να καταλήξουν  περισσότεροι συμπολίτες μας.

    Μιλώντας σε τηλεοπτικούς σταθμούς ο καθηγητής υποστήριξε, μεταξύ άλλων: «Όλες οι κλίνες εντατικής θεραπείας που υπάρχουν στο Λαϊκό Νοσοκομείο λειτουργούν πλήρως.

    Πέρυσι την άνοιξη μέσα στην κλινική κορονοϊού δημιουργήθηκαν εκτάκτως κάποιες κλίνες. Αυτές στελεχώθηκαν, λειτούργησαν για λίγο ως κλίνες ΜΕΘ αλλά δεν υπήρχε καν πεπιεσμένος αέρας. Υπήρχε μόνο οξυγόνο και χρειαζόταν ειδικοί αναπνευστήρες που να συμπιέζουν το οξυγόνο.

    Δημιουργήθηκαν λοιπόν πέντε κλίνες εκ των ενόντων, λόγω τεχνικού προβλήματος. Όταν λειτούργησε αυτή η μονάδα, λειτούργησε για ένα συγκεκριμένο χρονικό διάστημα με πολύ μέτρια, επιεικής χαρακτηρισμός, αποτελέσματα».

    Η Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών παρήγγειλε τη διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης για να διερευνηθεί η βασιμότητα των καταγγελλομένων και κατ’ επέκταση, εάν  έχουν  διαπραχθεί αξιόποινες πράξεις.

    Διαβάστε ακόμη:

    Μίνα Γκάγκα: Μπορεί να συζητηθεί το rapid test για ανεμβολίαστους σε σούπερ μάρκετ



    ΣΧΟΛΙΑ