• Κοινωνία

    Εισαγγελέας καλεί Μπεκατώρου για τις καταγγελίες της

    Σοφία Μπεκατώρου


    Για την Τετάρτη το πρωί, η Σοφία Μπεκατώρου κλήθηκε να καταθέσει στον εισαγγελέα για την καταγγελόμενη σεξουαλική της κακοποίηση από τον μεγαλοπαράγοντα της Ομοσπονδίας Ιστιοπλοΐας.

    Η ολυμπιονίκης καλείται να καταθέσει για τα όσα τραγικά καταγγέλλει ότι έζησε. Το μείζον ερώτημα σε επίπεδο ποινικής διερεύνησης είναι εάν αυτά συνέβησαν, πάντα σύμφωνα με τα όσα εκείνη υποστηρίζει, μόνο προ 23 ετών ή εάν κάποια πράξη τοποθετείται και στα μεταγενέστερα χρόνια.

    Κι αυτό διότι, όπως λένε νομικοί, εάν η φερόμενη πράξη τελέστηκε άπαξ προ 20 και πλέον ετών, τότε είναι παραγεγραμμένη. Θα μπορέσουν να διερευνηθούν από τον εισαγγελέα μόνο πράξεις που φέρονται να ανάγονται εντός των χρονικών ορίων που θέτει ο νομοθέτης.

    Το δεύτερο ζητούμενο για την εισαγγελική έρευνα είναι εάν η κα Μπεκατώρου μιλήσει στην κατάθεση της και για άλλες αθλήτριες-θύματα. Τότε ο κύκλος της έρευνας θα ανοίξει.

    Η ολυμπιονίκης έχει εδώ και καιρό καταγγείλει επίσημα την κακοποίηση της, καταθέτοντας στο πλαίσιο της προκαταρκτικής εξέτασης για την καταγγελόμενη από τον Νίκο Κακλαμανάκη κακοδιαχείριση στην Ομοσπονδία Ιστιοπλοΐας.

    Η κατάθεση της παρέμενε στη δικογραφία, ανάμεσα σε πολλές άλλες καταθέσεις αθλητών, χωρίς να έχει εξεταστεί περαιτέρω.

    Η απόφαση της κα Μπεκατώρου να μιλήσει και δημόσια, ανοίγοντας τον ασκό του Αιόλου, μοιραία προκάλεσε την αυτεπάγγελτη παρέμβαση της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών που διέταξε έρευνα.

    Ο εισαγγελέας που ανέλαβε τη διερεύνηση της υπόθεσης αφού μελέτησε όσα έχουν δει το φως της δημοσιότητας, κάλεσε την Σοφία Μπεκατώρου σε κατάθεση για την Τετάρτη.

    Διαβάστε επίσης:

    Σοφία Μπεκατώρου: Αλλάζει νομική εκπροσώπηση – Έληξε η συνεργασία με Ζωή και Νίκο Κωνσταντόπουλο

    Σοκαριστικές αποκαλύψεις από τον Κακλαμανάκη: Δεν είναι μόνο η Μπεκατώρου (video)

    Σοφία Μπεκατώρου: «Nα υποστηρίξουμε ο ένας τον άλλο, ώστε να βγουν όλα στο φως»



    ΣΧΟΛΙΑ