• Κοινωνία

    Ηράκλειο Κρήτης: Μεγάλη φωτιά σε εργοστάσιο – Στο νοσοκομείο ο ιδιοκτήτης

    • NewsRoom
    Πυροσβεστική φωτιά

    Φωτογραφία αρχείου


    Φωτιά ξέσπασε το μεσημέρι του Σαββάτου και στο Ηράκλειο Κρήτης

    Συναγερμός σήμανε στην Πυροσβεστική, καθώς το μεσημέρι του Σαββάτου μεγάλη φωτιά ξέσπασε στο νομό Ηρακλείου Κρήτης.

    Όπως μεταδίδουν τα τοπικά ΜΜΕ, η πυρκαγιά εκδηλώθηκε λίγο μετά τις 2 το μεσημέρι έξω από τον Κρουσώνα και στο σημείο έσπευσε ισχυρή δύναμη της πυροσβεστικής.

    Στο σημείο πνέουν ισχυροί νοτιάδες, γεγονός που δυσκολεύει το έργο της κατάσβεσης.

    Σύμφωνα με το neakriti.gr, η φωτιά ξέσπασε στο εργοστάσιο Μακατουνάκη στη βιοτεχνική ζώνη στο 2ο χιλιόμετρο Γαζίου – Κρουσώνα, το οποίο πλέον έχει καταστραφεί ολοσχερώς. Η μεγάλη φωτιά προκάλεσε την ανησυχία των ιδιοκτητών εργοστασίων της περιοχής, αλλά και των περίοικων, καθώς οι φλόγες επεκτάθηκαν και υπήρξε φόβος μην φτάσουν στις εγκαταστάσεις υγραερίου του εργοστασίου.

    Ευτυχώς, ο κίνδυνος απομακρύνθηκε με την έγκαιρη παρέμβαση των πυροσβεστών.

    Στο νοσοκομείο ο ιδιοκτήτης του εργοστασίου

    Στο σημείο της μεγάλης φωτιάς βρέθηκε ο ιδιοκτήτης του εργοστασίου, τον οποίο παρέλαβε λίγο αργότερα το ΕΚΑΒ και τον μετέφερε στο νοσοκομείο της πόλης καθώς παρουσίασε αναπνευστικά προβλήματα.

    Στο σημείο βρίσκονται ισχυρές πυροσβεστικές δυνάμεις και ελικόπτερο που προχώρησε σε ρίψεις νερού. Ωστόσο οι ισχυροί άνεμοι που πνέουν στο σημείο δυσχέραναν το έργο των πυροσβεστών.

    Σύμφωνα με τον περιφερειακό διοικητή των πυροσβεστικών υπηρεσιών Κρήτης κ .Μπουντουράκη «Η φωτιά προκάλεσε υλικές ζημιές στο εργοστάσιο αλλά οι πυροσβέστες κατάφεραν να την περιορίσουν και δεν επεκτάθηκε στη γύρω περιοχή». Αξίζει να σημειωθεί πως η θερμοκρασία σήμερα έφτασε τους 39 βαθμούς Κελσίου στη περιοχή.

    Ακολουθήστε το mononews.gr στο Google News για την πιο ξεχωριστή ενημέρωση



    ΣΧΟΛΙΑ