• Κοινωνία

    Υπουργείο Υγείας για παρελάσεις: Υποχρεωτική η μάσκα για τους θεατές

    • NewsRoom
    Υπουργείο Υγείας για παρελάσεις: Υποχρεωτική η μάσκα για τους θεατές


    Σε διευκρινήσεις προχώρησε το υπουργείο Υγείας, αναφορικά με τα μέτρα προστασίας που θα πρέπει να τηρηθούν στις παρελάσεις, για τον εορτασμό της Εθνικής Επετείου της 28ης Οκτωβρίου.

    Ειδικότερα, διευκρινίζει ότι σύμφωνα με τα υγειονομικά πρωτόκολλα, η χρήση μάσκας είναι υποχρεωτική και σε εξωτερικούς χώρους.’Οπου υπάρχει συνάθροιση και συνωστισμός.

    Την ώρα της παρέλασης, οι θεατές θα πρέπει να φορούν μάσκα, σε αντίθεση με τους παρελαύνοντες, για τους οποίους η χρήση μάσκας δεν θα είναι υποχρεωτική αφού θα είναι στοιχισμένοι.

    Όσοι παρελάσουν θα πρέπει πριν και μετά την παρέλαση- εφόσον είναι συνωστισμένοι και όχι σε στοίχιση -να φορούν τις μάσκες τους.

    Έκκληση Παπαευαγγέλου

    Έκκληση προς όλους τους πολίτες που σκοπεύουν να παρακολουθήσουν τις παρελάσεις της 28ης Οκτωβρίου -είτε την στρατιωτική είτε τις μαθητικές- να φοράνε μάσκες, έκανε και  η καθηγήτρια Παιδιατρικής Λοιμωξιολογίας, Βάνα Παπαευαγγέλου.

    «Όσο ο ιός εξακολουθεί να κυκλοφορεί. Θα πρέπει να επιλέγουμε τις δραστηριότητες μας και να συνεχίσουμε να τηρούμε τα μέτρα προστασίας.

    Ανασκοπήσαμε τα βασικά μέτρα προστασίας, που περιλαμβάνουν τη χρήση μάσκας, την τήρηση αποστάσεων και το πλύσιμο των χεριών. Είναι σαφές ότι στις παρελάσεις θα πρέπει όλοι να φοράνε μάσκα», είπε στο πλαίσιο της τακτικής ενημέρωσης.

    Πηγή: Healhstories.gr

    Διαβάστε επίσης 

    Άλεκ Μπάλντουιν: Το όπλο περιείχε αληθινή σφαίρα-Τα πρώτα του λόγια

    Απώλεια: Έφυγε ο Κυριάκος Κατζουράκης σε ηλικία 77 ετών

     

     



    ΣΧΟΛΙΑ