• Κοινωνία

    Ρούλα Πισπιρίγκου: Διεκόπη για την Τετάρτη η δίκη

    Η Ρούλα Πισπιρίγκου οδηγείται στο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο

    Ρούλα Πισπιρίγκου


    Για την ίδια μέρα που έχει κληθεί από την ανακρίτρια σε απολογία για τη δολοφονία των δύο μικρότερων κοριτσιών της διεκόπη η δίκη της Ρούλας Πισπιρίγκου, η οποία από σήμερα δικάζεται για τη δολοφονία της πρωτότοκης κόρης της Τζωρτζίνας.

    Η πρόεδρος του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου ανακοίνωσε ότι η επόμενη δικάσιμος θα είναι μεθαύριο Τετάρτη και ότι η συνεδρίαση θα αρχίσει στις 12 το μεσημέρι.

    «Μόνο το υπόμνημα που θα εγχειρίσουμε στην ανακρίτρια είναι 120 σελίδες. Σε καμία περίπτωση δεν θα τελειώσουμε στις 12 για να είμαστε εδώ», είπε ο συνήγορος υπεράσπισης Αλέξης Κούγιας.

    Μετά την απόρριψη του αιτήματος αναβολής το δικαστήριο προχώρησε στην κλήρωση των ενόρκων.

    Κληρώθηκαν δύο άνδρες και δύο γυναίκες, οι οποίοι μαζί με την πρόεδρο και τις δύο γυναίκες πρωτοδίκες θα κρίνουν τη Ρούλα Πισπιρίγκου. Παράλληλα, κληρώθηκαν και δύο αναπληρωματικοί ένορκοι.

    Πενήντα δύο είναι οι μάρτυρες που έχουν κληθεί για να καταθέσουν.

    Απορρίφθηκε το αίτημα αναβολής

    Νωρίτερα, απορρίφθηκε το αίτημα αναβολής της δίκης που υπέβαλε ο δικηγόρος της Ρούλας Πισπιρίγκου, Αλέξης Κούγιας.

    «Πρώτο μέλημα του δικαστηρίου είναι η απονομή της Δικαιοσύνης. Έχουμε μία κατηγορούμενη που είναι κρατούμενη. Δεν σημαίνει ότι μπορεί να δοθεί αναβολή επειδή αργεί το 18μηνο ούτε ότι πρέπει να παραμείνει κρατούμενη ή να δικαστεί όταν πλησιάζει το 18μηνο», ανακοίνωσε η πρόεδρος του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου ως σκεπτικό της απόρριψης της αναβολής.

    Νωρίτερα, ο δικηγόρος της είπε ότι «η Ρούλα Πισπιρίγκου επιθυμεί διακαώς να δικαστεί για να αποδείξει την αθωότητά της» ωστόσο ζητά αναβολή της δίκης για επαγγελματικούς και προσωπικούς λόγους.

    Η 34χρονη κάθεται εδώ και λίγη ώρα στο εδώλιο του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου για να δικαστεί για την απόπειρα δολοφονίας και τη δολοφονία της πρωτότοκης κόρης της Τζωρτζίνας.

    Είναι ήρεμη, χαμογελαστή στις διακοπές της δίκης, έχοντας στο πλευρό της τη μητέρα, την αδελφή, τον πατριό κι ένα θείο της, ενώ συχνά πυκνά αναζητά με το βλέμμα της τον πρώην σύζυγό της.

    Ο Μάνος Δασκαλάκης είναι παρών στο δικαστήριο και δεν έχει στρέψει ούτε μία φορά το βλέμμα στη μητέρα των 3 παιδιών του που έφυγαν μέσα σε περίπου 3 χρόνια από τη ζωή. Με κατηγορούμενη και για τους 3 θανάτους την 34χρονη μητέρα.

    Ο Αλέξης Κούγιας αναπτύσσοντας το αίτημα αναβολής της δίκης, είπε στους δικαστές:

    «Βρίσκομαι στη δύσκολη θέση για προσωπικούς λόγους και υγείας και εργασίας να ζητήσω αναβολή.

    Έχω παραδώσει από την Πέμπτη δικόγραφο με δίκες στις οποίες μετέχω με 18μηνα και άλλα ζητήματα, όπως παραγραφές. Σήμερα έχω δίκη στο ΜΟΕ και στο Πενταμελές Εφετείο Κακουργημάτων και στο ΜΟΔ.

    Αύριο έχω δίκη στη Σύρο, την Τετάρτη απολογείται η κατηγορουμένη για την άλλη υπόθεση κ.α.

    Έχω 35 Μικτά Ορκωτά μέχρι τον Απρίλιο. Έχω όμως και ζητήματα υγείας με θεραπείες μέχρι το τέλος Φεβρουαρίου.

    Δεν υπάρχει θέμα 18μηνου. Η κατηγορούμενη βρίσκεται 9 μήνες στη φυλακή. Να σας πω επίσης ότι δεν θα προβάλουμε αίτημα αντικατάστασης της προσωρινής κράτησης. Παράλληλα, βαίνει προς ολοκλήρωση η ανάκριση για την υπόθεση του θανάτου των άλλων δύο παιδιών της. Υπάρχει ο κίνδυνος να διεξάγεται αυτή η δίκη και να εκκινήσει άλλη δίκη ή να συγκροτηθεί άλλο μικτό ορκωτό και να υπάρχουν αντιφατικές αποφάσεις. Ζητώ να αναβληθεί η υπόθεση σε ρητή δικάσιμο μετά τον Απρίλιο».

    Οι δικηγόροι του Μάνου Δασκαλάκη από τα έδρανα της υποστήριξης της κατηγορίας, δεν προέβαλαν αντίρρηση.

    Διαβάστε επίσης:

    Βριλήσσια: Άρπαξαν λεία €160.000 από σπίτι γνωστού γιατρού

    Πέθανε ο 57χρονος οπαδός της ΑΕΚ που έπαθε ανακοπή στο γήπεδο



    ΣΧΟΛΙΑ