• Κοινωνία

    Υπόθεση Novartis: Διαφωνία της Εισαγγελίας Εφετών με το απαλλακτικό βούλευμα για το Νίκο Μανιαδάκη

    Υπόθεση Novartis: Διαφωνία της Εισαγγελίας Εφετών για το απαλλακτικό βούλευμα για το Νίκο Μανιαδάκη

    Νίκος Μανιαδάκης


    Διαφώνησε η Εισαγγελία Εφετών Αθηνών με την απαλλαγή του καθηγητή Νίκου Μανιαδάκη για τις δωροδοκίες της Novartis και άσκησε έφεση κατά του απαλλακτικού βουλεύματος του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών.

    Ο καθηγητής που από θέση προστατευόμενου μάρτυρα βρέθηκε σε θέση κατηγορουμένου, πρόσφατα απηλλάγη από την κατηγορία της παθητικής δωροδοκίας.

    Έτσι, μετά την εισαγγελική έφεση, η ποινική μεταχείριση του κ. Μανιαδάκη θα κριθεί ξανά, αυτή τη φορά από το Συμβούλιο Εφετών.

    Σύμφωνα με δήλωση του δικηγόρου του, ο καθηγητής σε πρώτο βαθμό τόσο τα μέλη του δικαστικού συμβουλίου , όσο και η εισαγγελέας , είχαν την άποψη ότι ο κατηγορούμενος δεν πρέπει να παραπεμφθεί σε δίκη για το συγκεκριμένο αδίκημα.

    Όπως είναι γνωστό, ο Νίκος Μανιαδάκης, αρχικά με διάταξη της Εισαγγελίας Διαφθοράς είχε συμπεριληφθεί στον κατάλογο των προστατευόμενων μαρτύρων για την υπόθεση της Novartis, ενώ αργότερα η εισαγγελική αρχή, τον κατέστησε κατηγορούμενο για αξιόποινη πράξη , η οποία φέρεται να συνδέεται με εικαζόμενο χρηματισμό αξιωματούχων από τη φαρμακοβιομηχανία.

    Διαβάστε επίσης:

    Τάσος Ξιαρχό: Απειλεί πως θα αυτοκτονήσει-Προηγήθηκε καταδίωξη στο Μενίδι

    Όχι στην αποφυλάκιση 3 καταδικασμένων χρυσαυγιτών



    ΣΧΟΛΙΑ