• Κοινωνία

    Όχι στην αποφυλάκιση 3 καταδικασμένων χρυσαυγιτών

    Τράπερ


    Την αποφυλάκισή τους διεκδίκησαν ακόμα τρία πρωτόδικα καταδικασμένοι χρυσαυγίτες, με τη Δικαιοσύνη αυτή τη φορά να μην τους ανοίγει την πόρτα της φυλακής.

    Πανταζής, Αναδιώτης και Χρυσαφίτης άκουσαν σήμερα τους δικαστές του Πενταμελούς Εφετείου να απορρίπτουν τις αιτήσεις τους για αναστολή της εκτέλεσης της ποινής τους μέχρι να δικαστούν σε δεύτερο βαθμό.

    Ο πυρηνάρχης του Περάματος, Αναστάσιος Πανταζής επικαλέστηκε λόγους υγείας τόσο του ιδίου όσο και των δύο παιδιών του.

    «Τα θέματα υγείας του μπορούν να αντιμετωπιστούν μέσα στη φυλακή, ενώ και τα προβλήματα των παιδιών του δεν φαίνονται να είναι τόσο σοβαρά. Δεν προκύπτει ανεπανόρθωτη βλάβη που δεν μπορεί να αντιμετωπιστεί με άλλο τρόπο», είπε στην αγόρευσή της, η εισαγγελέας και συνέχισε:

    «Ο αιτών υποστηρίζει ότι το κόμμα δεν υπάρχει πια. Εγώ άλλα διαβάζω για το αν υφίσταται. Συνεχίζουν να δρουν και να ενεργούν. Όχι όπως τότε, πιο κεκαλυμμένα. Τα αδικήματα για τα οποία καταδικάστηκε, αφορούν ένα πλαίσιο με μακρά δράση και έλαβε χώρα σε περισσότερα του ενός περιστατικού. Αν αφεθεί ελεύθερος, είναι ύποπτος τέλεσης νέων αδικημάτων».

    Ο Αναστάσιος Αναδιώτης υποστήριξε μέσω της μητέρας του ότι επιθυμεί να παρακολουθήσει τα μαθήματα του μεταπτυχιακού προγράμματος, στο οποίο έχει γίνει δεκτό.

    Η αίτηση του Αριστοτέλη Χρυσαφίτη, απορρίφθηκε ως ανυποστήρικτη.

    Διαβάστε επίσης:

    Εκλογές στον Δικηγορικό Σύλλογο Αθηνών: Ποιοι διεκδικούν την προεδρία

    Ασπρόπυργος: Ποινή φυλάκισης για τον ιδιοκτήτη της φάρμας με τα σκελετωμένα άλογα

    Επίθεση με βιτριόλι σε μητροπολίτες: Για απόπειρα ανθρωποκτονίας κατά συρροή κατηγορείται ο ιερέας



    ΣΧΟΛΙΑ