• Κοινωνία

    Υπόθεση Λιγνάδη: Πειθαρχικές αναφορές σε βάρος δικαστών και εισαγγελέων κατέθεσε ο Κούγιας

    Ο γνωστός ποινικολόγος Αλέξης Κούγιας

    Αλέξης Κούγιας, ποινικολόγος/ΑΠΕ-ΜΠΕ


    Με πειθαρχικές αναφορές απάντησε σήμερα ο δικηγόρος του Δημήτρη Λιγνάδη στους 6 δικαστές και εισαγγελείς που έστειλαν στη φυλακή τον σκηνοθέτη.

    Ο Αλέξης Κούγιας κατέθεσε αναφορές σε βάρος τους στην πρόεδρο και τον εισαγγελέα του Αρείου Πάγου.

    Eισαγγελικές πηγές λένε ότι λόγων των μέτρων για τον Covid, δεν έγινε δεκτή η κατάθεση των αναφορών γιατί θεωρήθηκε ότι δεν είναι κατεπείγουσες και παρέπεμψαν τον Αλέξη Κούγια ή να τις στείλει ηλεκτρονικά με mail ή με courier.

    «Το να καταδικάσεις κάποιον έστω και για λίγο να μείνει στη φυλακή είναι ό,τι πιο σοβαρό υπάρχει ειδικά για έναν αθώο άνθρωπο», δήλωσε ο κ. Κούγιας.

    «Πώς προέβησαν σε τόσες παραλείψεις και κακή ερμηνεία των διατάξεων; Για ποιο λόγο ένας άνθρωπος βρίσκεται στη φυλακή όταν καθημερινά αυτά που δεν έκαναν στην υπόθεση Λιγνάδη τα κάνουν σε άλλες υποθέσεις, όπως αυτή του ηθοποιού που ακούω ότι τον έχουν καλέσει σε εξηγήσεις;

    Σε καμιά άλλη περίπτωση δεν εξεδόθη ένταλμα σύλληψης. Ζητώ να αντιμετωπιστεί όπως όλοι οι Έλληνες. Έχει καταρρακωθεί το τεκμήριο αθωότητας και η αρχή της δίκαιης δίκης. Έχει στηθεί λαϊκό δικαστήριο.

    Θα πράξω το καθήκον μου και για πρώτη φορά θα το κάνω μέσω μίας πειθαρχικής διαδικασίας.»

    Ο κ. Κούγιας, στη δήλωσή του, στράφηκε κατά πάντων. Της Ένωσης Δικαστών και Εισαγγελέων που «άγρια μεσάνυχτα έβγαλε δήλωση συμπαράστασης στους 6 δικαστικούς».

    Του Γιώργου Καπουτζίδη που «δεν τον ξέρει, δεν έχει δει κανένα σήριαλ του, καμία εκπομπή, καμία παράσταση του».

    Της εκπομπής της Κατερίνας Καινούργιου, την οποία «δεν γνωρίζει και ο ίδιος βγήκε ζωντανά στον αέρα της γιατί νόμιζε ότι έβγαινε στην ΕΡΤ».

    Πάντως, ο κ. Κούγιας ξεκαθάρισε ότι η αμέσως επόμενη προσφυγή του δεν θα είναι κατά της προφυλάκισης του Δ. Λιγνάδη διότι «έχει πολλά δικαστήρια και επαγγελματικές υποχρεώσεις».

    Παρά το φορτωμένο επαγγελματικό του πρόγραμμα, πάντως, δήλωσε έτοιμος τις επόμενες ημέρες να προσφύγει στο ΕΣΡ κατά τηλεοπτικών, ραδιοφωνικών σταθμών, δημοσιογράφων, παρουσιαστών, κατ’ εντολήν του Δημήτρη Λιγνάδη, όπως είπε.

    Διαβάστε επίσης:

    Προκαταρκτική έρευνα για δημοσιεύματα περί σεξουαλικής κακοποίησης στο Παίδων

    Ένωση Δικαστών και Εισαγγελέων προς Κούγια: «Εκφεύγουν των ορίων της ακραίας κριτικής οι απαξιωτικοί χαρακτηρισμοί» για τους 6 δικαστικούς της υπόθεσης Λιγνάδη

    Δημήτρης Λιγνάδης: Μεταφέρθηκε στο ψυχιατρικό τμήμα του νοσοκομείου Τρίπολης



    ΣΧΟΛΙΑ