Κοινωνία

Υπόθεση Λιγνάδη: Απορρίφθηκε το αίτημα του σκηνοθέτη για εξαίρεση της ανακρίτριας

Δημήτρης Λιγνάδης

Αστυνομικοί οδηγούν τον ηθοποιό-σκηνοθέτη Δημήτρη Λιγνάδη κατά την έξοδό του μετά την κατάθεση στην 19η Τακτική Ανακρίτρια, στα δικαστήρια της Ευελπίδων, την Κυριακή 21 Φεβρουαρίου 2021


«Ξεπαγώνει» η ανάκριση για τον Δημήτρη Λιγνάδη και συνεχίζεται με την ίδια ανακρίτρια που έστειλε στη φυλακή τον σκηνοθέτη για 2 βιασμούς ανηλίκων.

Σήμερα, το Συμβούλιο Πλημμελειοδικών Αθηνών απέρριψε, με βούλευμα του, το αίτημα εξαίρεση της 19ης ανακρίτριας που είχε καταθέσει ο προφυλακισμένος σκηνοθέτης.

Με τη σύμφωνη εισήγηση του εισαγγελέα, οι δικαστές έκριναν ότι όλες οι ενέργειες της ανακρίτριας είναι σύννομες. Τόσο για τον τρόπο που εξετάζει μάρτυρες και κατηγορούμενους από και για τις ενέργειες της.

Σύμφωνα με πληροφορίες οι δικαστές έκριναν ότι οι ερωτήσεις που υποβάλει η ανακρίτρια δεν μπορούν να θεμελιώσουν λόγο εξαίρεσης παρά μόνο αν συνδυάζονται με σαφείς ενδείξεις μεροληψίας κάτι που στην προκειμένη περίπτωση, όπως έκρινε το δικαστικό συμβούλιο, δεν προκύπτει από κανένα στοιχείο της δικογραφίας.

Διαβάστε επίσης:

Μήνυση τρίτου νεαρού για βιασμό: Ο Λιγνάδης αρνείται, ο εισαγγελέας αποφασίζει

Νέα ποινική δίωξη σε Λιγνάδη: Κατηγορείται και για 3ο βιασμό

Υπόθεση Λιγνάδη: Δεύτερη πειθαρχική αναφορά κατέθεσε ο Αλέξης Κούγιας


ΣΧΟΛΙΑ